CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj.
Tak jsem u posuná objevil zajímavou anomálii s označením koleje a úkolem "dovézt vlak na pozici".

- Najedu na Loose con 12 vozů Uae a odvěsím tři vozy s řepou, ty hodím na kolej vedle a odvěsím, je na ni dovézdt vlak na pozici, to klapne a zpráva se zobrazí, tím mám tyto tři vozy odvěšeny od mašiny.
- Jedu do cukrovaru na kolej, kde je definováno pozdější odvěšení techto 3 vozů s řepou, ale musím vyzvednout prázdné a pak tam zavést ty, co jsem odstavil. A blížím se k prázdným vozům a najednou hláška, co patří k těm vozům s řepou, co zde mám teprv dovézt, jako bych je zde právě odvěsil. Ale vozy stojí úplně jinde, jakoby prostě ORCZ nějak nevyhodnotil místo odvěšení.

Píšu to víceméně pro zajímavost, sám jsem na to koukal jak de.il a samozřejmě, jak jinak, než u konce aktivity, kde se mi tím naručily zprávy. :) Ale ochcat to půjde aktivací 0 a pozdější aktivací jinou zprávou.

Simulátor používá tzv. Car ID pro detekci správných vozů na daném místě. Koukni, jestli to ID na vozech bylo rozdílné.

Koukám do kódu a OR používá funkci "Odpojit vozy na místě" spíš jako funkci "Dovést vlak na pozici", protože se testuje pozice vlaku hráče na správném místě. Jenže pak nelogicky začne testovat všechny vlaky (consisty) ve hře, jestli nějaký vlak obsahuje přesně tyto vozy. Proto se ti to stalo.

Odpojit vozy na místě
Tahle zpráva se nepoužívá, ona ti vyskočí v místě, jakmile dosáhneš nákladní koleje, aniž by jsi odvěsil. Používá se "dovézdt vlak na pozici", kde označíš nákladní kolej a do zprávy vyťukáš pořadí vozů v jakém se mají odvěsit a když dojedeš na nákladní a odvěsíš, tak až pak zprávy vyskočí, tohle může být už anomálka z MSTS. Kašli na to, tohle se dá ošéfovat aktivací události. Dělám samozřejmě aktivity v AE MSTS.

Ale mám podstatně jiný problém, u vozů pro ORCZ , Eas, Es mi při zrychlení času na 506% začaly mizet kolečka. Bez zrychlení se tyhle aktivity fakt nedají dělat. :)

Kola.jpg

Tahle zpráva se nepoužívá, ona ti vyskočí v místě, jakmile dosáhneš nákladní koleje, aniž by jsi odvěsil. Používá se "dovézdt vlak na pozici", kde označíš nákladní kolej a do zprávy vyťukáš pořadí vozů v jakém se mají odvěsit a když dojedeš na nákladní a odvěsíš, tak až pak zprávy vyskočí, tohle může být už anomálka z MSTS. Kašli na to, tohle se dá ošéfovat aktivací události. Dělám samozřejmě aktivity v AE MSTS.
Jo myslím tohle "Dovézt vlak na pozici", blbě jsem to napsal. Funguje to tak, jak jsem přesně napsal. Proto se ti to děje.

Jak říkám, tohle ovhčiju. Horší jsou ty kola a teď mi u T334 nepovolila přímočinka. Ladění pro OR od Josefa. Ale celou dobu OK, tak nevím, zda opět zrychlení času, ale nepomohl ani reset brzd. Tak zas Load.:-)

Po load, hláška, že je jeden z vozů ve smyku a celá souprava zabržděná, stojím ve šturcu z mírného kopce, Easy laděné pro ORCZ, mám kopírováno na ČSD Uae. Ty Uae (Eas-U) a Es (Vte) pro ORCZ při posunu zlobí.

EDIT:
Ještě nemám poslední aktualizaci, jsem u konce aktivity a nemohu riskovat 8 hodin zpět. :)

Ahoj, další problém, který jsem s hrůzou zjistil. Posunovač z vlečkového vlaku, co mi přitáhl vozy má zaděláno na MU a basu. :)

- V Opavě západ mám soupravu Loose Consist, kterou mi doveze Pilštyk na předávací kolej. Musím takto, abych mohl pak označovat, co kam půjde šibovat.
Vlečkový normálně přijdede a odvěsí moje vozy, z nihž se stano opět Looce Consist a tím fungují události označené na vozech:
sph005.jpg
Pilštyk odvěsí vozy a pak najede na soupravu, co jsem sešiboval (stojím u ní s T334) a odveze ji do Opavy Západ a zmizne i s vozy....

Já jsem teď najel na soupravu co mi odvěsil a koukám, že není u LC zabržděna ani jedna ruční brzda! Což mne vyděsilo, bo je předávací na mírném svahu, divím se, že se vozy nerozjely. Tím by měl asi posunovač od vlečkového UPPDKV (úplně po pi.i do konce vojny). :)

brzdy.jpg

Dane, je chválihodné co hlásíš, ale úplně k hovnu. Já jsem se v tom ztratil a neriskuju cévní příhodu. Takže na to kašlu.

Jediné, co vidím že je blbě, je událost "Dovézt vlak na místo". Proto jsem ji předělal. Nyní se testuje samotný vlak po odvěšení, jeho složení a správnost místa. Nezáleží na pořadí vozů.

Nezáleží na pořadí vozů.
Počkej, myslíš na pořadí, jestli vzestupně nebo naopak doufám, to jest, třeba
Lp+Lp+Es
Es+Lp+Lp
mám na mysli, že je jedno, kterou stranu koleje (zaškrtnutí zeleně v editoru) zadáš, ale řazení vlaku to musí dodržet, pokud vynecháš vůz, zpráva se zobrazit nesmí.

Nezáleží na pořadí vozů. Co na tom Dane nechápeš? Je jedno jestli bude Lp+Lp+Es nebo Lp+Es+Lp nebo jakákoli kombinace.
Jen se musí dodržet počet vozů ve vlaku. Jakmile tam odvěsíš vlak například s Lp+Lp+Es+Eas, událost nebude úspěšná a neustále se bude testovat to, jestli seznam vozů vlaku obsahuje jen ty vozy, co má.

Ale mi ty vozy doveze jiný vlak a stojí tam docela dlouho. Ne, tam se musí udělat oprava, že když AI loko vyzvedne LC a pak odvěsí, musí mít zatažené ručky.

Nezáleží na pořadí vozů. Co na tom Dane nechápeš? Je jedno jestli bude Lp+Lp+Es nebo Lp+Es+Lp nebo jakákoli kombinace.
Jen se musí dodržet počet vozů ve vlaku. Jakmile tam odvěsíš vlak například s Lp+Lp+Es+Eas, událost nebude úspěšná a neustále se bude testovat to, jestli seznam vozů vlaku obsahuje jen ty vozy, co má.
Neee, to je blbě. Tohle byla kontrola správného řazení vlaku.

To vznikne anarichie vozů, tam vadilo, jaká strana koleje je označena, která ta zelená čára vyznačující nákladní kolej.
řazení odvěsit vlak2.jpg
Ale pořadí musí zůstat, buď odvrchu dolů, nebo napak, vozy nesmí být při posunu oproti tabulce přeházené:
řazení odvěsit vlak.jpg
Tohle je záruka, že dodržíš řazení vlaku.

Pájo, to je hezké, ale jsme v aktivitě a na svahu ti vozy mohou ujet, takže proto, nestačíš je přebrat a končíš pattem.

Iciku to samé mizení kol i souprav s vozy Es pro ORCZ, opět z ladění od IH. Nsk je laděn pro OR Josefem a v pohodě. Ty Es skáčou podobně jak Eas.
Opět Pattová situace Es vozům se točí kole jak jebnuté a vozu Nsk zmizí kolečka:
kola.jpg

Pájo, to je hezké, ale jsme v aktivitě a na svahu ti vozy mohou ujet, takže proto, nestačíš je přebrat a končíš pattem.
A tobě vozy ujíždí? Jakmile AI odvěsí, vypustí se vzduch z potrubí a vozy jsou zabržděné. Takhle to je v kódu. Pokud se hráč připojí a zase odpojí, pak tam může nastat to, že vozy budou nezabržděné. Ale to už je na hráči.

Všechny ty vozy, když se nejedná o vlak hráče, mají zjednodušenou fyziku vzduchu a ta je ještě funkční jen když se vozy odpojují kvůli umožnění manipulace s vozy. Jinak je to "hloupej" objekt.

Předělávat to nebudu, aspoň ne v dohledné době. Pak by taky mohl někdo plakat, že simulátor se zastaralou grafikou je tak náročnej a jeho klump za 35tis to neutáhne.

Back
Nahoře