CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Kecáš, ani když jsem si tu hráčovu 810 otočil (flipped), tak vůbec "neťuká". Tohle je u AI vyřešeno dobře. A myslím tím i když jsem v té 810 přecházel mezi stanovišti jak pitomec.

To jsem zkoušel taky a chová se to pořád stejně jako tady na videu, akorát při otočené čumí strojvedoucí z 810 ze zadního stanoviště.

Jo, ale ty jsi přelez do kocoura a pak do přestupního, toho kocoura vynech. Když najedu na soupravu jako hráč, nebo ji aktualizuji celek hráč, tak ten motor 810 odjede normálně. Opusť tu 810 a sedni do púřestupního a nech pracovat jen AI na už AI od hráče. A zastaví před klackem a v té pozici co začínáš na videu mi ťuká.

Tak mně nepomohlo nic, až když mi ta 810 zastavila před klackem, tak jsem do ní přelez a pak vypadl a ona normálně jela dál, akorát jsem zapoměl zpomalit čas. Tak já jsem z toho fakt ko.ot.

Tak proč se to na mojem PC chová absolutně jinak?! :(

Ano, dkyž jsem do té 810 sednul jako ty, když 742 odvěsila vůz, tak odjela. Nesedj ani do 742, ani do 810, dojeď do šturcu a pouze přelez do toho motoru, co je tam kvůli pozorování a nech pracovat AI 742 a opuštěnou 810 od hráče. Vůbec už na ně nepřestupuj. Když to udělám přesně podle tebe na videu, tak se to chová stejně.

Spustil jsem testovací aktivitu ve verzi 1.8.101. Dojel jako hráč do Opavy a přestoupil do 810. Vše proběhlo, jak mělo. Po té jsem 810 v conu s 010 otočil. OR píše obráceno Ano. To je OK.
start_test.jpg

Nájezd na revers v Opavě. OR píše obráceno Ne.
po_reversu_v_Opave.jpg
Takto se to pořád u hráče otáčí po každém najetí na revers. Již před cca sedmi lety jsem chtěl opravu a bylo mi sděleno, že je to svázáno s nějakou vyhodnocovací logikou, a že by se to muselo celé přepracovat, a co by to eventuelně způsobilo problémů. Ostatně je to prý kosmetická vada, která hraní nebrání. Iciku ponechám na tvém uvážení, jestli opravovat nebo ne. Jen tě informuji, abys to věděl. Jestli to souvisí s problémem nevím.

Video:
Stejný postup jako s neotočenou 810. Přijedu jako hráč do Opavy a přesednu na 810. 742 odveze 010. A pák to začne. Trkala, trkala, trkala je to trkavá kráva. Pro co se vrací nevím. Asi něco zapoměla.
Když jede po prvé je nápis STAT a odpočítává. Když zmizne, jede na zarážedlo. Po druhé odjede normálně.

Tak mám radost. Napadlo mě to na záchodě. (zajímavé) :)
To není nic nového, i největší hudební hitovky takhle vznikají, právě na záchodě, nebo ve sprše. :) :):)
Už jsem to naše neposlušné AI naučil poslouchat. Je absolutně jedno, jak ho opustíte nebo jestli je otočené.
Super, ač jsem ode dneška nastoupil do pracovního procesu, tak tohe vyzkouším. Ale aktivitu už nechám jak je, spestření.

Nicméně se musím vrátit k paxům. Furt je to takové dětské a nedává to smysl, v obratech vlaků. Tím se nechci nijak dotknout programu samotného. Vím, že to muselo dát neskutečně práce. Ale když jede vlak po jednokolejce, nebo 2x jednou platformou, tak v té stanici cestující sečte, ať je kód zadán kdekoliv. Budu psát o aktivitě na trati Opava východ, Svobodné Hřmanice a zpět. Je to ale všude stejně:
Odjezd z Opavy do Svobodných Heřmanic, kde je kód 10000:
Už z následné zastábky Kylešovice nastoupí paxové do Opavy přes Sv. Heřmanice, navíc zadáno 4 lidi a ORCZ to sečtě na 8 lidí, jakoby tam a zpět. Přitom odpočet v zastávce umí, ale po cestě ze Sv, Heřmanic už paxové jen vystupují v zastábkách, vyjma Jakartovic, kde je po cestě zpět postaveno k jinému perónu. Proč to nelze striktně v programu paxů rozdělit? Když i MSTS viděl a ORCZ vlatně vidí i stanice zpět, takže jde pouze o paxy. Když bude ve Sv. Heřmanicích kód 10000, tak aby ORCZ bral nástup a výstup paxů poze po tento kód a opět nástup a výstup paxů od tohoto kódu zpět do konečné stanice a nevozili se přes konečnou a nesčítali se.

trasa vlaku.jpg

Až teď se mi ukázalo, že OR CZ/SK ty paxe opravdu sčítá na těch zastávkách. Paxové z přítomnosti se setkali s paxama z budoucnosti a všichni vesele nastupovali.
Musel jsem předělat algoritmus, jak paxové vnímají své zastávky, protože ve stávajícím kódu od Jindřicha se děly právě tyto paradoxy.

Teď už každý opravdu čeká na svůj vlak a nenastopí do něj dříve než jeho vlak skutečně přijede. Úvraťové 10tis+ by mělo už rozhodně fungovat.

Teď už každý opravdu čeká na svůj vlak a nenastopí do něj dříve než jeho vlak skutečně přijede.
Tak aktualizováno na 1.8.113 a počet paxů stále sečten, nástup kde jaký pax jede vyzkouším, ale...

Stejná trasa, jako na nákresu výš, hned 1. zastávka za Opavou, Kylešovice, v editoru aktivit zadán počet 5 lidí:
paxi002.jpg

A na odjezdu z Opavy v tabulce F10, Kylešovice 10 paxů:
paxi001.jpg

Ještě mne napadá, když začínám u stejného perónu, jako končím, nemusím tam dát taky 10000?

Tak vše je správně, paxové nastupují jen do Svobodných Heřmanic, i počet paxů sedí, 5 tam a 5 zpět, jen je v tabulce xečtených 10 a po zastavení v Kylešovicích se jich odečtě pouze 5 a 5 tam zůstane a je odpískán odjezd.
paxi003.jpg
Je to malinko matoucí, ale aspoň tak, ale mělo by tam být po cestě do Heřmanic 5, odpočet do 0 odjezd a po cestě zpět zase těch 5, které vidím až při cestě nazpátek. Ale jak píšu, aspoň takhle. Jedu test dále.

Rád bych nahlásil chybu která mi totálně brickla Open Rails (tj. znemožňuje mi úplně používat Open Rails). Když otevřu jakoukoliv mapu, a mám zvolený jakýkoliv vlak (ať už je s dvojsilovým pohonem, nebo ne), Open Rails načítá mapu jako obvykle a pak spadne přičemž vyplivne chybu uvedenou níže.
Open rails spadl.jpg
Pro Icika: S tímhle jsem se upřímně v rámci Open Rails ještě nesetkal. Navíc, jak jsem již řekl, vůbec mi kvůli tomu Open Rails nefunguje. Rád bych taky věděl, proč se tohle stalo.

Rád bych nahlásil chybu která mi totálně brickla Open Rails (tj. znemožňuje mi úplně používat Open Rails). Když otevřu jakoukoliv mapu, a mám zvolený jakýkoliv vlak (ať už je s dvojsilovým pohonem, nebo ne), Open Rails načítá mapu jako obvykle a pak spadne přičemž vyplivne chybu uvedenou níže.
Zobrazit přílohu 34708
Pro Icika: S tímhle jsem se upřímně v rámci Open Rails ještě nesetkal. Navíc, jak jsem již řekl, vůbec mi kvůli tomu Open Rails nefunguje. Rád bych taky věděl, proč se tohle stalo.
Přidávám se, se stejným problémem. Ještě odpoledne před updatem hra normálně šlapala.

Přidávám se, se stejným problémem. Ještě odpoledne před updatem hra normálně šlapala.
Aspoň je vidět, že nejsem sám. Doufám, že o tom Icik ví a brzo to opraví. Když tak zkus Icikovi poslat SZ, aby viděl, že nejsem sám, kdo má takhle vážnou chybu. Já už mu psal.

Back
Nahoře