CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Anebo na zaškrtávací políčko. Sice už MSTS léta nepoužívám, ale tuším i tam bylo na toto nastavení. Na jednu stranu, vývojář nenese zodpovědnost za to, že stavitel není důsledný, ale na stranu druhou, udělat něco volitelného není až taková práce.
To není jen stavitelem, jsou různé anomálie, o kterých jako tvůrce aktivit velmi dobře vím a vykolejení za jízdy, no nevím, zda je to nezbytně nutné, ale jak píšu, uvidíme v praxi. Zatím mám zálohu ORCZ před touto aktualizací. A dovedeš si představit opravy tratí? Třeba hned 321, kde je těchle anomálií poko.ot. :)

@paashi Plně s tebou souhlasím.
Icik napsal:
je to závislé ne jen na traťové rychlosti, ale i poloměry oblouků a i náhodě.
A bereš v potaz, že spousta tratí je postavena tak, že například traťová v oblouku je 100kmh, ale poloměry neodpovídají této rychlosti, protože stavitel to postavil z několika oblouků různých poloměrů a ty odpovídají menší rychlosti. Stejně výhybky. Úhel odbočení tak max 40kmh a traťová 60kmh. A ta náhoda je u mne arkáda.

@Dan J. Nepatří to sem, ale Promiň, že jsem ti neodepsal na SZ. Já si toho všiml dnes a nemám na to bohužel čas. By mne ve snu nenapadlo, že by mi někdo něco takového nabídl.

Tohle aktivovat je hloupost. Proč máme vykolejovat? Trať snese mnohem víc než je stanovená rychlost. Vždyť staří fírové vyprávěli, jak začínaly ES499, mezi Břeclaví a Brnem byla traťová 100, až ze Zaječí bylo 120. A fírové vyprávěli, jak za Břeclaví souběžná silnice a jak závodili s auty a vždy vyhráli i když zjistili, že už jedou 140. Ale staré škodovky, co přijaly výzvu k závodění odvařili. Tenkrát to prý byl takový sport. "Tak pojď, ty pudeš" :)

Já mám radost, protože to konečně přidá tak nějak tu podvědomou opatrnost. Však já si myslím, že když pojedu po výhybkách 41km/h, tak to nevykolejí. Icik není tupec, budou tam určitě tolerance (což je jistý prvek reálnosti), podíl náhody nízký a hlavně, je to první pokus, výsledek bude jistě o mnoho stabilnější.

Jsou tam vysoké tolerance, ale jak psal @hroch, může tam být hybrid, který může vyvolat nečekanou situaci. Tohle se pokusím ošetřit. Ta náhoda je úplně poslední mechanizmus po splnění kritických podmínek.
Jak @okoun zmiňuje, je to především podvědomá opatrnost, že nemám jezdit jako prase. Ne simulátor destrukčního derby. Ani nechci dál rozvíjet kolizní model bourajícího vlaku. To je zbytečné.

První z věcí, kterou jsem kdysi u MSTS dělal, bylo to, že jsem si vypl možnost vykolejení. Důvodem byla právě ta náhoda, kdy člověk jel předpisově a stejně mu vlak vypadl. Tohle si nedokážu funkčně představit zejména na našich tratích, kde stavitelé museli někde dělat dost kompromisů. Vykolejení vlaku je dost vzácný jev a pokud člověk jezdí dle předpisů a seznání, tak pravděpodobnost, že vykolejí je prostě nulová, pokud není na vině třeba prasklá výhybka nebo tak. Kolikrát se tohle stává? Jediný smysl by to mělo, když v oblouku místo povolených 100 km/h jedu třeba 150 km/h. Ale takhle jezdí arkádoví hráči, co si zapnou Euro Truck Simulator a jezdí schválně v protisměru a dělají crashe. OR hrajeme především tak, aby se to nejvíce podobalo reálu a ne arkádovce. Hoši, děláte skvělou práci, ale tohle je imho krok zpět a úlet. Už jen čekám, kdy uděláte to, aby třeba AI mimořádně projížděl návěst stůj a měli bychom z toho destrukční simulátor a věřím tomu, že by se to i někomu líbilo. Mimořádnosti, který si navolí aktivitář, myslím bohatě stačí. Ale je to jen můj názor a mě zajímá jen jedna věc. Bude se dát tato možnost vypnout v nastavení?

Tak to by mě nenapadlo, že by se to dalo používat jako simulace skutečných nehod. Jako pořád to chlapi berte jako odstrašující doplněk, ke kterému byste se neměli dopracovat. :)

PS: Když bůh dá, tak se snad příští týden budete moci zaučovat na dalších řadách lokomotiv.

Zdravím, u 131 asi nějak blbne EDB, ze začátku sice funguje, ale po nějaké době přestane fungovat, pokud chci použít samostatně EDB. Při brždění samočinnou brdou funguje.
Před použitím EDB se musí sjet kontrolérem výkonu ze stupňů. Nebo EDB i tak nefunguje?

Zaujímavé okorenenie hry...ale asi som to trochu prehnal

Přílohy

• Open Rails 2023-07-10 05-35-45.jpg
    Open Rails 2023-07-10 05-35-45.jpg
    347.5 KB · Zobrazeno: 0
Ano, Ex 271 Meridian. Chtěl bych se zeptat, je zde někdo, kdo o této nehodě ví z vlastních vzpomínek a byl by ochoten se se mnou podělit o nějaké informace k této nehodě? Budu rád, dál už nebudu plevelit tohle vlákno, díky.

Prosím vyzkoušejte to a pak mi sdělte váš názor. Tohle není MSTS.
To si piš, že to dříve nebo později "zkusím.":) Sice už mám nějaké zkušenosti, ale stále bych se dal považovat za zelenáče. Párkrát jsem se dostal do situace, která by IRL skončila vykolejením. Zvláště, když jsem s Open Rails začínal. Třeba např. vjel jsem do zatáčky trochu rychleji. Samozřejmě teď už si na to všechno dávám velký pozor, ale nikdo není dokonalý, a tak by se mohlo stát, že bych za určité situace nechtíc zazmatkoval, a skončil bych mimo koleje někde ve škarpě.

Matěj B.
Ahoj. Na železnici neznám pojen zatáčka. :-) Kdyžtak oblouk. Jinak nepleť si to s autem. V oblouku fakt nevylítneš jen tak. To by jsi musel jet fakt jak hovado. Vem si, kolikanásobně překročil 30 fíra, než položil ty "cibule", nebo to byly Wapky, už nevím. A když kdysi selhaly brzdy nákladu s Wapkama z Kobeřic do Ostravy, tak taky nevykolejil. V Háji došlo ke střetu, až pak bylo peklo.

Neselhali mu brzdy, neměl otevřený brzdový kohouty mezi mašinou a prvním vozem. Takže brzdy fungovali bez chyb, ale jen na lokomotivě.

To Icik - vykolejení: dneska jsem si to neplánovaně zkusil, při volné jízdě z Č.T. do UO. Postavil jsem trasu přes odbočku vpravo na letohradskou část. Do odbočky jsem vletěl poněkud svižněji, než se slušelo. Mašina (130) začala v pohledu 1 nejdřív poskakovat a klepat se. Po přepnutí na pohled 2 bylo vidět též poskakující vagóny. Poté se simulace ukončila s hláškou o mimořádné události.
Nehoda vypadala "seriózně", tedy žádné vagóny poletující prostorem jako u MSTS. Dobrý počinek. ;)

Back
Nahoře