CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
-171kg je nějaká blbost u toho vozu. Má správně zadanou váhu?
Čekal jsem, že se chytneš, bohužel 88 uvedeno u vozu jsou pouze místa pro sezení, samozřejmě vůz může být obsazen vice a pokud jsou paxi kreténi a neprojdou si vlak, jejich boj. Nicméně, je tomu tak i ve skutečnosti. celková kapacita, nepřekračuje ani náhodou, 88x8 sedících, je 704 lidí pouze na sedadlech. :)

Chtěl bych nahlásit nález... ;) A jak toho dosáhnout? Sám nevím... :) Asi stačí jet a používat EDB.

Vectron1.jpgVectron2.jpg

A ten zvuk odbrzdění jsem už nepostřehl, tak si to asi samo sedlo časem...

Dneska mě nějak polila nostagie a vzpomínky na MSTS aktivity, které jsem hrával už hodně dávno.
Jenže problém - OR nepobírá moc Servisy použité na blokování vlaků a také na začátku při spuštění aktivity je priorita cesty vlaku na straně hráče a to není kompatibilní s MSTS.

Takže jsem si vytvořil vlastní kompatibility mód pro staré MSTS aktivity. Pokud ho chcete zkusit, tak pak ho také nesmíte zapomenout vypnout při spuštění klasické OR aktivity.

Pro někoho možná úplně zbytečné, ale já si rád zavzpomínám. :)

1.jpg

Čaute, asi som našiel bug EDB na 362. Pri odbrzdení súpravy mi nechá mašinu zabrzdenú a ide odbrzdiť len nízkotlakým alebo vysokotlakým švihom. Pri stiahnutom zberači keď je EDB vypnutá takto ani raz nespravilo.

Přílohy

• EDB.jpg
    EDB.jpg
    246 KB · Zobrazeno: 0
Noooo, jako dlouholetý tvůrce aktivit v MSTS mohu napsat jen jedno, nekonečné nervy, nestabilita u křižování vlaků a poblbané blokace servisem 2, kdy jsi musel stavět celou dopravu, jako frontu na pivo :) . Bylo s tím neskutečně práce a výsledek byl někdy velmi nestabilní, takže se jen modlím, aby se tohle nikde nepromítlo do tvorby aktivit v ORCZ. V OpenRails to prostě řešíš, opravdu jako dispečer a vše funguje na blok 3XXX, někdy sice, ale fakt někdy jsem servis 2 použil, ale jen, když někde chybělo návěstidlo.

Chcel by som sa spýtať,v čom može byť problém ? AI vlak sa v aktivite zastaví pred sťahovačkou a šlus,to isté s lokoradou 162,163 naladenou pre OR CZSK :(:oops: Robí mi to od istej aktualizácie,takže si myslím,že chyba bude medzi pc a stoličkou,alebo medzi Icikom a mojím pc.Osobne by som rád,keby tou príčinou bol Icik,nerad som za hlupáka :Dstahovačka.jpg

Mn 81310 dohráno. Až v závěru v Šumperku jsem měl asi u 3 míst problém trefit přesné místo zastavení. Autorovi hlášky byly nějak divně posunuté oproti otočným bodům, ale jinak pecka. Servisy a AI odjížděly tak, jak měly.
MSTS kompatibility mód by mohl být tedy funkční.
1.jpg

Chcel by som sa spýtať,v čom može byť problém ? AI vlak sa v aktivite zastaví pred sťahovačkou a šlus,to isté s lokoradou 162,163 naladenou pre OR CZSK :(:oops: Robí mi to od istej aktualizácie,takže si myslím,že chyba bude medzi pc a stoličkou,alebo medzi Icikom a mojím pc.Osobne by som rád,keby tou príčinou bol Icik,nerad som za hlupáka :DZobrazit přílohu 35045
Co to na mě svadíš? :) Teď jsem si zkusil AI přes stahovačku a normálně stáhne smeták, projede a pak si zase smeták zdvihne.
A když projíždí bez smetáku, tak ti něco prozradím. I tak totiž táhne do výkonu. Právě, aby se AI nezasekávaly někde pod stahovačklou.
AI nejspíš něco blokuje cestu. Použij diagnostiku pod F5.
Takže hledej u sebe. :)

Zdravím, mám malý problém. OpenRails jezdím něco málo přes rok ve verzi CZ/SK a po nedávné aktualizaci na verzi 1.8. se zdálo být vše v pohodě. Poté jsem si vytvořil nový Consist v TSRE5 a chtěl jsem se jen tak projet na trati 310, ale ouha nastala chyba viz. obrázek. Je to chyba někde u mě nebo v OR?

EDIT: samozřejmě jsem zapomněl přiložit obrázek :)

Přílohy

• Snímek obrazovky 2023-08-22 104306.jpg
    Snímek obrazovky 2023-08-22 104306.jpg
    23.7 KB · Zobrazeno: 0
Zdravím, mám malý problém. OpenRails jezdím něco málo přes rok ve verzi CZ/SK a po nedávné aktualizaci na verzi 1.8. se zdálo být vše v pohodě. Poté jsem si vytvořil nový Consist v TSRE5 a chtěl jsem se jen tak projet na trati 310, ale ouha nastala chyba viz. obrázek. Je to chyba někde u mě nebo v OR?

EDIT: samozřejmě jsem zapomněl přiložit obrázek :)
Pokud to jiným funguje bezproblému, tak to bude u tebe. Takovou chybu jsem ještě neviděl. PC platforma umí čarovat. Spousta kombinací, nestabilních RAM pamětí a CPU. A do toho Windows. Icik není schopen nic takového vašeho řešit. :)

Pokud to jiným funguje bezproblému, tak to bude u tebe. Takovou chybu jsem ještě neviděl. PC platforma umí čarovat. Spousta kombinací, nestabilních RAM pamětí a CPU. A do toho Windows. Icik není schopen nic takového vašeho řešit. :)
Tak se to vyřešilo aktualizací Windows a restartem počítače. Díky moc.

MSTS kompatibilitu aktivit testuji dál a u mě funguje skvěle.
Ale tohle bude "daň" za stáří - lokomotivy a vozy kvalitou poplatné své době vzniku aktivity a hrozně slabý AI provoz. :rolleyes:
Samozřejmě se dají modely vyměnit. Hlavní je, že to funguje. ;)
1.jpg

Ahoj, tak vůbec netuším, co se ORCZ nelíbilo na trase hráče, vedeno zpět do Prahy hlavního, přes ONJ a do depa Vršovice, kde se vyjíždí na začátku aktivity? Tohle by mne zajímalo, teď jsem trasu utnul před Prahou na cestě zpět ve Vysočanech a ORCZ jede. Že by smyčka?
nevim.jpg

Už jsem na to asi přišel...
Když postavím kamkoliv cestu, kde je křížek přes koleje přes angličany, ORCZ spadne. Když nechám koncový bod (čipka, ORCZ se normálně načte.
nevim2.jpg

Ahoj, nedávno jsem si nainstaloval Openrails CZSK 1.8 a mám problém s tím že nejsou vidět Newroads 4.0 (a některé budovy blízko silnici). Vím že mi nic nechybí protože všechno funguje dobře ve standard Openrails. Můžete mi prosím pomoci?

Ahoj, nedávno jsem si nainstaloval Openrails CZSK 1.8 a mám problém s tím že nejsou vidět Newroads 4.0 (a některé budovy blízko silnici). Vím že mi nic nechybí protože všechno funguje dobře ve standard Openrails. Můžete mi prosím pomoci?
Pokud se jedná o standardní objekty jen s jinými texturami a jsou správně zapsané v tsection.dat, tak není důvod, proč by neměly být vidět.
Tohle musí ověřit nějaký stavitel trati.

Pokud se jedná o standardní objekty jen s jinými texturami a jsou správně zapsané v tsection.dat, tak není důvod, proč by neměly být vidět.
Tohle musí ověřit nějaký stavitel trati.
Ahoj. Zjisti typ angličana. Zrovna včera jsem si projížděl uschované kdysi dávno veřejné webovky acnarazil jsem tam na upozornění, že jeden z angličanů působil problémy i v msts, pouštěl max. 2 consisty v aktivitě a díky tomu to občas pak i žuchlo. Myslím, že to byl 6DbSlip. Upozorňoval jsem na to především stavitele. Upřesním během dne. Píšu z tablety.

If they are standard objects with just different textures and are written correctly in tsection.dat, then there is no reason why they should not be visible.
This needs to be verified by a track builder.
No, díval jsem se do TSRE5 a vše fungovalo správně, děje se to pouze při načítání traťe v CZSK

Poslal jsem i nějaké screeny, jestli to pomůže

Přílohy

• 2023-08-30 (1).jpg
    2023-08-30 (1).jpg
    387.5 KB · Zobrazeno: 0
  • RunActivity 2023-08-30 10-01-43.jpg
    RunActivity 2023-08-30 10-01-43.jpg
    546.1 KB · Zobrazeno: 0
Back
Nahoře