CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Já jsem jinak jako cestující začil, že se odpískávalo všudě. Nemluvím o dnešní době. Na schodcích průvodčí písknul a jelo se. Mám na mysli zastávky.

Hoši, nedělejte z toho fakt natvrdo směrovanou věc do roku 2023.
1. V tomto GVD už ani pořádně neseženete sjř.
2. Už "dává odjezd" mi leze krkem, když jedu v roce 1970 - 1989
3. Fakt stačí píšťalka.

Kdo chce jinak, může si udělat WAVku a zamontovat si ji do aktivity, tohle OR i ORCZ umí. Takže prosím, neimplantujte nic natvrdo, co bude našupané ve všech aktivitách jako mustr.

To už se mi víc líbil návrha na ty mizející figurky dle počtu paxů.
Přesně, jak napsal Dan. Nedělejte z toho simulaci pro rok 2023. Tímto simulátor začíná to těžce zabíjet, Tohle by mělo být ošéfované v každé Trati ne Gusta stavitele a ne že to bude je furt mě nastaveno pro všechny úplně stejně. Už vidím, jak zelený terčík roku 2023 se zobrazí u vlaku z Vysočiny 1960, v tomhle směru byste opravdu měli přibrzdit. Další věcí je, Jaká nastavení se doteď v OR udělala. 12 letý kluk ses mašinou ani nerozjede a kolik z vás dokáže řádně rozjet parní lokomotivu, Tím myslím zcela regulérně?
Iciku, je skvělý, že se to dá takhle krásně naprogramovat dokonce velmi oceňuji snahu o maximální kompatibilitu s MSTS, ale v tom případě by měli být ke každému modelu lokomotivy či vagónu vždy 2 soubory , z toho jeden defaultní a druhý ať je pro "trenažér cz/ sk". Tohle už je spíše věta pro ladiče modelů a pian.
Tím chci jenom říci, že takto nových zájemců o Československý vlakový simulátor se nezíská, natož tlak nějaké nové potencionální modeláře. Vidím to doma. Radim se budou tvořit modely do robloxu, též taťkovi udělat radost a vy murelovat mu několik unikátních domků do jeho vlastní Trati.

Ahoj Tygy.
Držet nějaké dva eng, či wag je blbost, představ si ty nářky začátečníků, kteří to nějakým způsobem pomíchají. Jediné, proč držím dva engy je to, aby se mi lépe dělalo v AE MSTS. Takže mám základní eng z MSTS ve složce modelu a eng pro ORCZ v podsložce OpenrailsCZSK. Dokonce. Tím vlastně potřebuji jen název shodný a ten MSTSácký jen základ, aby jej přečetl editor aktivit, jen rozměry a název. To pro info, ale k jízdě, já jsem se taky kdysi vztekal a pak jsem najednou zjistil, že je to naprostá pecka. S elektrikama umím zatím jen zběžně, ale když člověk pochopí, jak jezdit a naučí se hlavní zásady co a jak dělat s brzdou, přechody mezi vozy, na stanovišti, je to naprosto super. Vem si, že se klukům třeba pvedlo totálně oddělit dvě stanoviště nezávisle, třeba u 810, jak tomu opravdu ve skutečnosti je. Takže v tomhle ohledu jsem neskutečně rád a vděčný. Fakt je to jen o nastudování co a jak udělat a jedeš. To, že 90% mlaďáků nečte návody a pak tady brečí a kladou jednu otáku furt dokola, je jejich problém. Stáčí už jen třeba taková blost se zamčením ORCZ ma 30 Fps, a dokola se opakující dotaz a nejlíp, když ti pak někdo začně podsouvat, mně to cuká... já to mám na a uvedená úplně nesmyslná hodnota, poněvač se to jedinci jeví jako dobrý nápad.

Ale do tvorby aktivit a natvrdo nastavených vychytávěk, hlavně pro konkrétní rok provozu bych opravdu nezasahoval.

12 letý kluk ses mašinou ani nerozjede
Ale to už není náš problém že nepoznajú ani základy. Ak chcú ísť štýlom zberač hore, zaradiť smer a ísť tak si môžu zahrať Klasické OpenRails. Už sme to písali nie jeden krát. Hlavne kabíny sú prispôsobené len pokrocilemu ovládaniu a ladeniu. Nie je to len o tom mať dva engy. A ja odmietam robiť niečo vo dvoch verziách. :) takže kto chce jazdiť jednoducho môže si zapnúť klasické OR. :)

Přesně, jak napsal Dan. Nedělejte z toho simulaci pro rok 2023. Tímto simulátor začíná to těžce zabíjet, Tohle by mělo být ošéfované v každé Trati ne Gusta stavitele a ne že to bude je furt mě nastaveno pro všechny úplně stejně. Už vidím, jak zelený terčík roku 2023 se zobrazí u vlaku z Vysočiny 1960, v tomhle směru byste opravdu měli přibrzdit. Další věcí je, Jaká nastavení se doteď v OR udělala. 12 letý kluk ses mašinou ani nerozjede a kolik z vás dokáže řádně rozjet parní lokomotivu, Tím myslím zcela regulérně?
Iciku, je skvělý, že se to dá takhle krásně naprogramovat dokonce velmi oceňuji snahu o maximální kompatibilitu s MSTS, ale v tom případě by měli být ke každému modelu lokomotivy či vagónu vždy 2 soubory , z toho jeden defaultní a druhý ať je pro "trenažér cz/ sk". Tohle už je spíše věta pro ladiče modelů a pian.
Tím chci jenom říci, že takto nových zájemců o Československý vlakový simulátor se nezíská, natož tlak nějaké nové potencionální modeláře. Vidím to doma. Radim se budou tvořit modely do robloxu, též taťkovi udělat radost a vy murelovat mu několik unikátních domků do jeho vlastní Trati.
Podívej se na TS tam to taky není stylem sednu a jednu :)

A jo vlastně. Na ten klasický Open rail jsem zapomněl. Tak na to Zapomeňte , jako když jsem nic nepsal.
Když mi bude vadit terčík na vypravení vlaků, tak si to vlastně přepnu jenom do klasického Open rails.
:rolleyes: :cool:
tím pádem není potřeba ani animovaný výpravčí, Prý by šel případně napasovat odjezdu vlaku alespoň v nádraží. Jj,
Dneska to opravdu na té dráze funguje jinak. Čo bolo, to bolo

No, pro terčíky a podobné novoty, viz tikání nějakých hodinek, fakt nejsem, tedy natvrdo aplikovaných. To se zvukem hodinek si může každý milovník dnešní doby zaaplikovat do aktivity sám.

Ale pozor! S tím přehazováním ORMG a ORCZ/SK, to tek jednoduché taky není. Některé zvuky pro "cézetko" totiž monogame shazují.

A co zkusit raději možnost definovat převýšení kolejnic v oblouku natvrdo přímo v trati, a eliminovat ten současný přiblblý systém, kdy tam OR napere dynamickou kolej s možností jedné jediné textury?

A co zkusit raději možnost definovat převýšení kolejnic v oblouku natvrdo přímo v trati, a eliminovat ten současný přiblblý systém, kdy tam OR napere dynamickou kolej s možností jedné jediné textury?
no, to by mohlo jít. To mě vlastně neva. Ze zásady dyntrack nepoužívám od dob MSTS, vedou mě k tomu špatné zkušenosti s odinstalací i za cenu více objektů kolejiva na čtverci. ;)

takže kto chce jazdiť jednoducho môže si zapnúť klasické OR.
Proto, když potřebuji otestovat trať, používám klasické OR. Protože mi vadí, když jedu například pod podmíněnou stahovačkou, kdy nesvítí, tak samozřejmě sběrač nestahuji, ale následuje zásah, že jsem poškodil TV či lokomotivu nestažením sběrače. Také mi vadí, když jen provozně brzdím mi naskočí hláška, že mám přebitý jeden vůz. A hlavně, že je mi prý zima i když mám na sobě svetr od Pekarové. :) Tohle vše odvádí pozornost a zdržuje v testovací jízdě, kdy se potřebuji soustředit na okolí kolem. Ale copak je takový problém udělat několik levelů? Stačily by dva. Testovací jízda, kdy nebudou aktivní žádné zásahy a ostrá jízda se vším všudy. Ale to je jen můj názor. Však je vidět, že se neshodneme ani na píšťalce k odjezdu. Tak to nechme být jak to je a ať si to každý přebere sám.
Na schodcích průvodčí písknul a jelo se.
Jak kde. Za mě měl vlakvedoucí trumpetu. Ale většinou vše probíhalo v klidu. Průvodčí to odmával jen rukou a jelo se.

Stejně ta píšťalka bohatě stačí. Vemte si, kolik chybí naladěných mašin a vozů.
Mně hooodně potěšilo, že kouří AI traffic od parních spojek. Paráda:
ai kouř.jpg

Tohle už je jiné kafe, když vám přijede do stanice AI vlak v zimě. Iciku díky moc.

no, to by mohlo jít. To mě vlastně neva. Ze zásady dyntrack nepoužívám od dob MSTS, vedou mě k tomu špatné zkušenosti s odinstalací i za cenu více objektů kolejiva na čtverci. ;)
Můžeš být v klidu, to tabu ohledně Dynamické koleje je dnes už jen mýtus. Problémy to dělalo při přechodu z original MSTS do XTRacks, a při přechodu na vyšší verzi Xtracks ranných verzí. Jinak jsem s ní nezaznamenal žádné problémy, snad jen když Martin na své 321 překročil počet x tisíc DK ve celé obrovské trati. Naopak DK skrývá obrovský potenciál spolu s programem Dynatrax 0.52, kdy si můžeš definovat různé profily modelu, který bude konkrétní DK používat, nebo k výrobě tažených modelů náspů, apod.

Hmmm, takže apka natvrdo, na 310, kde byla jen píšťalka, mi po ni dává odjezd. Hoši nezlobte se na mne, ale asi autor tratě to tam taky nechtěl, tak proč zas něco natvrdo zaaplikované do všech aktivit. Dokonce v Lipové Lázně v první stanici mi odpísklo 2x.

Zelený terčík (předpokládám, že tím alcapone myslel výpravku) je věc, která rozhodně není vlastní roku 2023 – právě naopak. Užívá se dnes jen v nemnoha stanicích a to často jen ve vybraných případech. Navíc ji lze nahradit výpravou ústní, telekomunikačním zařízením či písemným rozkazem.
Ani tikání hodin mi nepřijde úplně vlastní roku 2023 – strojvedoucí vlaku s přepravou cestujících si musí ve většině případů čas odjezdu ohlídat sám, nic jej neupozorňuje.
Podle mě by naopak bylo nejlepším univerzálním řešením výpravu vlaku spojit s naprostým tichem a s nadálou absencí zobrazených terčíků – ponechat tak aktivitáři volné ruce, aby výpravu vlaku (v případě potřeby) řešil skrz systém hlášek. Ani pro aktivity z doby, kdy neexistovala výprava návěstí hl. návěstidla, totiž není současná píšťalka spjatá s ukončením nástupu a výstupu cestujících příliš vhodná – výpravčí takto klidně vypraví vlak dříve než postaví odjezd.
Interakci strojvedoucího s vlakovou četou skrze nástup a výstup cestujících považuji za vyřešenou již odpočtem času.

Jenže to není simulátor roku 2023, ale simulátor řízení vlaku a i samotný originál MSTS obsahoval tratě a vozy z dob dávno minulých. Takže teď pojedu na Zlatohorce, nebo Ztracené Old, či Dvoukolejce, nebo Osoblažce z roku 1938 a tam mi pískne odjezd, pak se ozve vysílačka dává odjezd a následně trupetka. BRAVO! Dobrý paskvil. Tohle fakt nechci. Znova, každý autor tratě si dělá dle představ a pokud chce aktivitář něco obohatit, lze to zaaplikováním WAVu. Ale takhle natvrdo je to špatnĕ.

Čtu neboj, to nebyla reakce na tebe, ale na chování tratí. Vlastně i na tebe částečně. :-) Já tam píšťalku chci, ale bez toho dává odjezd. Každá trať má své, hlavně ty historické. Tam mi to vadí nejvíc. Popsáno výš.

Tím nechci shazovat práci v tomhle směru, ale pokud chcete tohle implantovat natvrdo a chete být superrealisti, bylo fajn udělat v nastavení výpravu vlaku a každý dle aktivity zatrhne, třeba v nastavení:
Výprava vlaku 1938-1950
Výprava vlaku 1950-1970
Výprava vlaku 1970-1989
atd... Ale yslím, že je to zbytešná funkce navíc. :)

Nebo prosím dejte aspoň možnost to v nastavení vypnout, když jedu aktivitu z jiné doby.

Zelený terčík (předpokládám, že tím alcapone myslel výpravku) je věc, která rozhodně není vlastní roku 2023
Předpokládám, že když někdo napíše zelený terčík, tak myslí zelený terčík, kterým vlakvedoucí dává souhlas k odjezdu.

Pokud máme na výběr ze 4 zvuků, tak by z nich měl vybírat aktivitář. Můžeme pak třeba jedno kolo jet s jedním vlakošem a druhé kolo s jiným, který souhlas k odjezdu říká jinak a jiným hlasem.

Back
Nahoře