CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj.
Tak první problém s náhodnou volbou počasí (podzim).
Takhle bastlí OR, ORMG a jak koukám i ORCZ textury, když uděláš v jaru, létě, (no, léto by byl extrém :) ), podzimu, že ti klesne teplota na 0 a níž, nebo by začalo do děště poletovat sněžení. Sice v reálu normální a zkoušel jsem to i nasimulovat, ale výsledek byl přesně takový, co udělalo náhodné počasí teď. Když resetuješ v ten moment, nebo vjedeš do jiného čtverce, začne OR sypadt část zimních textur od podzimních.

Podzim náhodné počasí:
001.jpg
Vypadá to pak pěkně hnusně, vidíš sám.

Tohle je to samé místo, za jasna v podzim:
002.jpg

Vůbec nechápu, co tím myslíš. Jaké náhodné počasí? To moje si řídí vše samo a textury okolí nemění. Teplotu také nemůžeš změnit. Ta je závislá na ročním období, denní době (času), srážkách, zatažení oblohy a hustoty mlhy.

Ahoj.
Tak první problém s náhodnou volbou počasí (podzim).
Takhle bastlí OR, ORMG a jak koukám i ORCZ textury, když uděláš v jaru, létě, (no, léto by byl extrém :) ), podzimu, že ti klesne teplota na 0 a níž, nebo by začalo do děště poletovat sněžení. Sice v reálu normální a zkoušel jsem to i nasimulovat, ale výsledek byl přesně takový, co udělalo náhodné počasí teď. Když resetuješ v ten moment, nebo vjedeš do jiného čtverce, začne OR sypadt část zimních textur od podzimních.

Podzim náhodné počasí:
Zobrazit přílohu 35786
Vypadá to pak pěkně hnusně, vidíš sám.

Tohle je to samé místo, za jasna v podzim:
Zobrazit přílohu 35787
Přesně tohle mi udělalo taky - Podzim - počasí náhodné,Trať 321

Náhodné, v tabulce ORCZ, kdy si ORCZ dělá změny počasí v aktivitě sám, tohle je výsledek PC změn počasí v ORCZ. Zadání, podzim, počasí náhodné.
003.jpg

Tohle je prostě blbé vyhodnocení počasí a říkám ti kdy to OR dělal, už jsem se s tím setkal, při svoji tvorbě počasí.

Tak opět, podzim, náhodné:
004.jpg005.jpg006.jpg007.jpg

Ale jak jsem psal, není to věc ORCZ, ale dělal to i základní OR. Mě to příjde jak nedodělek, kdy se třeba pří sněžení měly změnit textury. Mně to vždy udělal při pokusu dát sněžení do podzimu, nebo jara. Tady nevím, neboť počasí si řídí PC.

To ale není chyba OR/CZ, to je chyba v používání textur v trati staviteli. Pečlivěji by měl každý roztřídit textury do typu počasí a ročních období, které skýtá nabídka v textures. Zvlášť jestli je to jaro zasněžené nebo nezasněžené, podzim zasněžený nebo nezasněžený. Zde hlavně se právě projevuje tohle.

Dělají to tratě 321 a BP, pokud resetuheš, tak je to v normálu, nebo zase naopak, záleží do jakého počasí vlítneš. A psal jsem, že to dělaly všechny OR.

Ahoj, tak počasí v módu MSTS, se zdá být v pohodě. Ale prosím tě, nevím, zda jen v módu. Po výstupu paxů mi ORCZ v módu MSTS neukončil aktivitu na základní událost.
ukonceni akt mod msts.jpg

Ahoj chlapi, tak buď jsem analfabet, nebo fakt nevím, dneska jsem si chtěl nainstalovat pack X6X pro ORCZ a už 4 hodiny zkouším vše možné a výsledek stejný- Mašiny z trainsetu jsem nemazaů, stejně jsem koukal, že je tam vše i s texturama, takže:
Otevřel jsem web a vybral záložku:
001.jpg
Krok 1 jsem nainstaloval Pack X6X, fonty a co bylo do trainset jsem nainstaloval
002.jpg
Samozřejmě jsem stáhl společný archív, jak je u balíku napsáno a ten jsem rozbalil a nainstaloval do Tarinset taky:
003.jpg

V TSRE Con Editoru se mašiny normálně ukazují se vším všudy, ale pokus spustit ORCZ, volná jízda/aktivita, výsledek stejný:
pad.jpg

Já už fakt nevím, kde dělám chybu....

Tak jsem nainstaloval vše co je na té stránce, stejně se tomu nevyhnu a pánové, teď jsem zjistil, že TSRE Con Editor u 150 třeba nevidí podsložku OpenRailCZSK. ORCZ ji vidí a spadlo mi i ty X5X se stejnou hláškou.

Jo, já nevím, co jsem udělal, ale padají mi všechny loko z packů a na 742 jsem ani nesáhl, ta jela normálně.

Ahoj ke kabinám z packů X6X, vy jste zrušili pohledy vlevo a vpravo, nebo mi něco chybí? U X5X taky, ty boční pohledy mi tam fakt chybí, strojvedouci fakt není kůň, aby videl jen rovně před sebe. To je jak v simu EN57, nic ve zlém. Další věc, u X5X chybí dole řádek info, když hýbu brzdou, co je to za polohu. Fakt nejsem fíra z povolání a nemám to tak zmáklé, je to simulátor a je dobré vědět být inforován co dělám. Nehaním, jen jsem z toho v rozpacích.

Tak na osobáku už s Peršanem mydlím jedna radost. Hoši super. Byl jsem zmatený z těch brzd. Už se těším, až sednu do staré mašiny a budu očekávat, že se brzda vrátí sama. Fakt bomba. Zítra přijde na kafe cvičnej a bude mbe zaškolovat na ARR.:-) Jen ten levý a pravý pohled mi fakt chybí. Ale poježdění fakt úžasné.

Tak na osobáku už s Peršanem mydlím jedna radost. Hoši super. Byl jsem zmatený z těch brzd. Už se těším, až sednu do staré mašiny a budu očekávat, že se brzda vrátí sama. Fakt bomba. Zítra přijde na kafe cvičnej a bude mbe zaškolovat na ARR.:) Jen ten levý a pravý pohled mi fakt chybí. Ale poježdění fakt úžasné.
Třeba se dočkají nějakého update. :)

Jen ten levý a pravý pohled mi fakt chybí.
Dane, mě také. Já rád jezdím s Vectrony, tak jsem si tam ty levé a pravé pohledy dopsal. A už jsem spokojený. Ale chtělo by to doplnit i ty ostatní, jenomže není čas. Já mám prioritně stavět tratě a současně i jednoduché modelování. Tedy bočních pohledů by se mohl chytit někdo jiný, šikovný. Ale mě by se i líbilo, kdyby kabina v 16:9 byla ještě protažená nahoru do 4:3, abych si ve hře šipkami mohl zvolit jestli budu koukat do pultu nebo na trať. Jako strojvedoucí, když jedu, a koukám před sebe, tak celý pult také nevidím. Vzpomínám si na dakovku BS-2, když jsem odbrzďoval vlak, tak jsem malíčkem nahmatával ty dvě šipečky vystouplé v litině aby byly proti sobě a byl jsem přesně v jízdní poloze. Takto mne starší fírové zaučovali, abych na dakovku nemusel koukat. Ale ve hře na tyto šipečky nereálně vidím.

Back
Nahoře