CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Takže opět smekám. Balík X5X, naprostá pecka a jen pro info, dělám Ex544 Hutník, GVD 2018, na trati 321 a zatím trať i mašina šlape v ORCZ, jako hodinky.

Samozřejmě zamčeno na 30 FPS.

Už čakám ako urobíš nejakú aktivitu z Košíc smer Praha.
Furt mám v hlavě opravu Excelsiora, ale odrazuje mne přechod přes půlnoc. Je s tím neskutečná drabačka a po každém přeuložení se musí ručně přepisovat. To je v OR samotném těžce nedomyšlené. Jinak už by bylo uděláno, trať na to máme až do Chebu.

Myslíš přepisovat startovní časy AI + 86400?
Ono toho bylo myslím víc, musel bych si to oživit, tam se musela přepisovat i platforma zastavení u perónu u AI, u hráče taky. Vím, že když jsem dělal tu aktivitu Vinobraní, tak jsem z toho šílel. V poho, nastuduju,caž budu dělat ten Excelsior a to tak brzy nebude. Já tu aktivitu nechci totiž dělit na více dílů. Kduž někdo nabere sekyru, tak si ji hezky poveze. :-) Tak v druhém díle měl čistý štít.

Pokud jde o ty časy AI, mohl bych při nějakém zvoleném řetězci v názvu vlaku AI automaticky přičíst offset 86400. Něco jako máme "WP", kdy AI respektuje a zastavuje na všech WP.

Je to v update. Pokud název vlaku bude mít řetězec "pulnoc" (je jedno jak napsané, malé velké), tak se s ním bude počítat jako přes půlnočním vlakem a objeví se zadaný čas aktivitářem + 86400. Funguje to. Odzkoušeno.

Ahoj, při tvorbě Ex 544, jsem narazil na zajímavou věc. Nevím, zda je to záležitost ORCZ, nebo světel u vozů, ale když světla svítí? No asi tak, hráč je na odstavné koleji v Návsí, kde nastoupí do práce a po oživení sune nejprv vlak k perónu a zde je taková zajímavost:
Consist je řazen od posledního vozu, ty jsou všechny s kupátky obrácené, poněvač kupé ve vlaku směrováno vlevo ve smeru jízdy.
sunutí3.jpg
Po spuětení aktivity koncovky svítí, sice červeně, měly by svítit bíle, ale to je detail:
sunutí.jpg
Ale jakmile přistavím k nástupišti a trasa se otočí, koncovky zhasnou úplně a to je docela problém:
sunutí2.jpg

Zapnul jsem jsem čelní, levé, pravé a pak háčkem tlumený reflektor. Zadní pozičky u Banána jsem nezapínal.

Už ti to svítí nebo to pořád nejde?
Musím vyzkoušet, zasekl jsem se na RJ 162.118 pro ORCZ mimo službu, je zajímavé, že ji zobrazí TSRE Con Ediror, ale ORCZ ne. A myslel jsem, že je chyba u mne a dělá to přímo origoš include wag z packu. Takže tam zatím naperu wag z MSTS.

Hoši ladiči lokomotiv fakt snažně prosím, dávejte ty include mašin a vozů do podsložky Openrails, to že vám třeba nejde AE MSTS, nemusíte tak stížit práce, těm, co ten AE jde. :) Vždyť stačí nechat starý eng v kořenovým adresáři a v podsložce Openrails v engu a vagu přidat k cestě jen dvě tečky a jedno lomítko. Fakt potřebuji vidět délku soupravy v AE a s přímým iclude to nejde.

Ahoj.
Hoši, vše super okolo X5X, ale jedna věc to totáln zabíjí a to Load pozice při jízdě, když jedu a nahraju, okamžitě mi švihne ochrana, shodí to celou loko a nejde nahodit (nebo nevím jak, ať mačkám "O") mašinu nenahodím, ani za zlaté prae. Nicméně, to, že si ORCZ nepamatuje vychytávky a mašinu při loadu shodí, mně fakt pije krev. Vemte si, že jedu nějaké IC, kde ukládám průběžně a fakt se mi nehce vracet někam do stanice o půl hodiny nazpět. Aby to neodsr.. jen OR, bytostně nesnáším hry, kde se nedá ukládat a musím jet odznova kus mise. Vyjma není ani moje velmi oblíběná MAFIE, kde za oběť padly 2 myši, když jsem hru jel poprvé, hlavně u automobilových závodů. :) Nerad bych se do stejné sitace dostal u ORCZ. Nedá se s tím něco udělat, aby si prostě cézetko pamatovalo uložení a neshazovalo mašiny?

Dan J.: Dovolím si jako starý banánista a gorilář radu: Mašina najede do uloženého výkonu dřív, než naskáčou uložené sběrače, hlavní vypínače apod.

Když budeš chtít ukládat a jít od toho, shoď ji z výkonu a v nultém stupni hru ulož.
Po vyvolání počkej až vše naskáče a potom v klidu 2-27... A furt do pryč!
Mmch. na Excel už se těším, zrovna ho jedu, ale jen jako vlastní volnou jízdu po kouskách.

Ahoj.
Hoši, vše super okolo X5X, ale jedna věc to totáln zabíjí a to Load pozice při jízdě, když jedu a nahraju, okamžitě mi švihne ochrana, shodí to celou loko a nejde nahodit (nebo nevím jak, ať mačkám "O") mašinu nenahodím, ani za zlaté prae. Nicméně, to, že si ORCZ nepamatuje vychytávky a mašinu při loadu shodí, mně fakt pije krev. Vemte si, že jedu nějaké IC, kde ukládám průběžně a fakt se mi nehce vracet někam do stanice o půl hodiny nazpět. Aby to neodsr.. jen OR, bytostně nesnáším hry, kde se nedá ukládat a musím jet odznova kus mise. Vyjma není ani moje velmi oblíběná MAFIE, kde za oběť padly 2 myši, když jsem hru jel poprvé, hlavně u automobilových závodů. :) Nerad bych se do stejné sitace dostal u ORCZ. Nedá se s tím něco udělat, aby si prostě cézetko pamatovalo uložení a neshazovalo mašiny?
Taky mi to někdy dělá. V případě načítání uložené hry v mém případě stačilo, před zahájením uložené hry provést inicializaci brzd, pak teprve potvrdit "Esc" či "pokračovat" a HV nespadne, zpočátku jsem taky tápal. Někdy stačí načíst podruhé uloženou pozici a jedu dál i bez inicializace.

Po spuětení aktivity koncovky svítí, sice červeně, měly by svítit bíle, ale to je detail:
Zobrazit přílohu 35889
Já jenom podotknu k detailu, že bílé koncovky u sunuté soupravy k nástupišti (a ještě navíc při posunu), bych absolutně neřešil, protože v reálu jsem takto osvícenou sunutou soupravu neviděl ani ve větší stanici, kde se tyto sunuté posuny dějí často. Jo, kdybys jel sunutě až do Mostů u Jablunkova jako vlak, potom už by bílé koncovky dávaly smysl.

Back
Nahoře