CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Takto sunuté soupravy jsem viděl na vlacích mezi Ústím nad Labem hlavním a Ústím nad Labem západ.
Tak zrovna v tomto případě to dává smysl, protože ty soupravy jezdily jako vlak, nikoliv jako posun, tudíž musely být označeny jako začátek vlaku. Ale v případě posunu, je toto zbytečné rozsvěcovat, nebo copak se na nákladní vozy při posunu sunutím taky dávají přenosné bílé světla?

Však při posunu žádné konce nesvítí a neumísťují se. Ty se zapínají popř. umísťují až po ukončení posunu, když se souprava stane vlakem, který už někam pojede.
Ale tady šlo Danovi úplně o něco jiného a to o to, že když se mu v OR otočila trasa vlaku, koncovky se už nerozsvítily. Tím pádem by jel v celé své trase bez koncových světel.

Já jenom podotknu k detailu, že bílé koncovky u sunuté soupravy k nástupišti (a ještě navíc při posunu), bych absolutně neřešil, protože v reálu jsem takto osvícenou sunutou soupravu neviděl ani ve větší stanici, kde se tyto sunuté posuny dějí často. Jo, kdybys jel sunutě až do Mostů u Jablunkova jako vlak, potom už by bílé koncovky dávaly smysl.
Smysl nedává výraz "bílé koncovky", ale jinak máš absolutní pravdu. ;)

Však při posunu žádné konce nesvítí a neumísťují se. Ty se zapínají popř. umísťují až po ukončení posunu, když se souprava stane vlakem, který už někam pojede.
Ale tady šlo Danovi úplně o něco jiného a to o to, že když se mu v OR otočila trasa vlaku, koncovky se už nerozsvítily. Tím pádem by jel v celé své trase bez koncových světel.
Jojo, já pochopil, že mu šlo o problém, kdy mu pak nesvítily konce, když se mu obrátila trasa.
Jsem spíš hlavně reagoval jenom na ten detail, který zmiňoval, že by měly na tom vozu svítit bílé světla.

Smysl nedává výraz "bílé koncovky", ale jinak máš absolutní pravdu. ;)
Sakryš, díky za upozornění, moje chyba. :)

Já jenom podotknu k detailu, že bílé koncovky u sunuté soupravy k nástupišti (a ještě navíc při posunu), bych absolutně neřešil, protože v reálu jsem takto osvícenou sunutou soupravu neviděl ani ve větší stanici, kde se tyto sunuté posuny dějí často. Jo, kdybys jel sunutě až do Mostů u Jablunkova jako vlak, potom už by bílé koncovky dávaly smysl.
Dik za objasnění. Jinak tam byl problém, že po přistavení k perónu, zadní koncovky zhasly. To už je opravené.

Zdravím, v timetable módu mi teď vůbec nepíská vlakoš odjezd, a to ani při píšťalce z trati, ani při píšťalce ORCZ.

Už správně píská, díky. Ale u mého největšího JŘ na Ztracené po posledním update zůstávají odjezdová návěstidla pro hráče na stůj a výhybky nepřestavené. Nevím proč, ale když se ve stanici rozjedu nad 3 km/h, kdy se režim přepne ze SIGN do S +XY a ještě před klackem znovu zastavím, tak se vlaková cesta postaví.

Už správně píská, díky. Ale u mého největšího JŘ na Ztracené po posledním update zůstávají odjezdová návěstidla pro hráče na stůj a výhybky nepřestavené. Nevím proč, ale když se ve stanici rozjedu nad 3 km/h, kdy se režim přepne ze SIGN do S +XY a ještě před klackem znovu zastavím, tak se vlaková cesta postaví.
Aha, už to vidím. Opraveno. ;)

Jinak už by mělo fungovat generování paxů při zaškrtnutí volby "Generování náhodného počtu cestujících" podle denní doby. To znamená, že v ranní špičce od 5 - 8h a odpolední 14 - 16h bude cestujících hodně. Pak to bude slábnout a přes noc to bude nejslabší.

Ahoj, prosím tě, nefunguje mi vychytávka proti nelinkovaným návěstidlům, kterou je třeba hodně využívat, hlavně na trati 321.
Do Těšína od Frýdku přijede motorák a má pobyt 5:16-5:20, samozřejmě jde o AI vlak. Pak je za perónem WP 60002 a za klackem servis 2 držen tak, aby po rozjezdu AI vlaku a požádání jízdy proti stůj zmizel. Tohle kdysi fungovalo a vlak projel červenou (nelinkovanou) a odjel do cancouru a zmizel. Teď se AI neodjede od perónu a stojí.
proti stuj.jpg

Když do AI přesednu, po odkliknutí hlášky zmáčknu tab, dostanu zvukovku "Jízda proti stůuj povolena", proč tedy neodjede AI vlak?
proti stuj2.jpg

Ten servis 2 mohl být v trase AI kdekoliv.

Tak dělá to zaškrtnutí zastavení AI u prónu. Nevypraví jej fiktivní výpravčí, když jsem zrušil zastavení ve stanici, tak AI vlak odjel.

Ahoj. Na trati 321, stahovačka před Hoštejn, zhaslá, srejně mi střelila ochrana, za Libní směr Pha. Hl.n. mi střelila ochrana na znaku upozornění před šachovnicí.

Tohle nefunguje asi nikde u podmíněných. Já při každé stahovačce sjedu z výkonu a pokud svítí, sběrač stáhnu a vždy jsem projel bez zásahu.

Jinak když už jsme u toho, v databázi je stahovačka posunutá pár metrů směrem k depu v Kolíně pokud se jede na nadjezd směr Kutná Hora v BP. Takže stahovačka začne působit pár metrů před návěstí.

Funguje, všude kde je zhaslo na trati z Návsí až Praha, kde bylo zhaslo jsem projel bez stahování a nemusel jsem z výkonu. Jen ta dvě místa. Na tom 2. za Libní mi to švihne vlastně na upozornění, že stahovačka přijde.

Back
Nahoře