CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Venny a víš co si myslím já, proč ti to od určité aktualizace BP nejde? Nedává to tvůj comp. Trať se zvětšila. On je totiž TV taky náročný na HW. Je to jak s AE MSTS. Velké tratě načítá taky dýl.
To ne Dane. Problém byl v tom, že hodnota pro maximum hlavních cest byla omezena hodnotou max pro integer.
Ale je pravda, že to donedávna stačilo, ale Zbyněk Šemora se spustil tak, že ho původní kód již nestíhá. :)

Čau Iciku . Tak u mě dobrý... (na BP). Zkusil jsem všechny problémové trasy, zkusil editační režim a drží to. Ještě jsem testoval přehození nějakých výhybek - ne u všech je funkce "Použít jiný výjezd" použitelná, ale to přičítám tomu, že jsem neodstranil napřed koncový bod...
Uvidíme, co Tygy.
;) :) a palec nahoru.

Edit: ještě jsem zkusit založit novou trasu z Kralup, což dřív bylo nemožné. Povedlo se A.i.O. :)

To ne Dane. Problém byl v tom, že hodnota pro maximum hlavních cest byla omezena hodnotou max pro integer.
Ale je pravda, že to donedávna stačilo, ale Zbyněk Šemora se spustil tak, že ho původní kód již nestíhá. :)
O železo opravdu nejde. V říjnu jsem pořizoval nový sčot, v intencích ve kterých jsme to spolu před tím probírali. Jádro i5 12400F, RAM zvednutá na 24GB, GK Nvidia RTX 3050. Sice OEM, ale šlape to velmi dobře...
Po 5 měsících žádný problém na žádné trati.

Zkuste update.
Tak na první pokus hlásím, že je to dobré. První trasa z výchozího problémového bodu, v pohodě, všechny výhybky na trase šly přehodit, vše bez pádu, dokonce i výhybka, která působila problém je teď v pohodě. Budu prověřovat dál.
Ale taky mě celkově zajímá, co způsobilo tuto anomálii ???
Taky je vidět, že to neděláš první den. Kamera chválí. A děkuji za všechny, byť dále budeme prověřovat chod OR cz/sk.
;);););)

Jak jsem psal, problém byl v omezení max hodnoty hlavních tratí. Tohle musel někdo z OR týmu před nějakou dobou opravovat také.

Ano potvrzuji, třeba už je vyřešeno, ale jediný pád u mě vždycky na trati BP vyrobila výhybna Vítkov při pokusu projet ji od Libně, ale i od Holešovic.

A s těmi kouzly MSTS neMSTS. Dane, MSTS je out, pryč, kšic. Kdo by se s tím ještě měl zabývat? Vždyť Ty si tady hodně stěžuješ na Openrails a nedostatky CZSK verze a sám nás tady nabádáš, abychom tyhle nedostatky řešili instalacemi nějakých pravěkých motanic.
Nechám si zanedlouho upgradovat PC, ale určitě nebudu v servisu řešit, co mi tam mají dát za grafiku, jaké značky. Dají mi tam takovou, kterou lovci Bitcoinů nevybrabčili, takovou, která nebude zbytečně o 10 000 dražší a bude dostatečně výkonná, aby zvládla simulátor.
A mimochodem, volné trasy jezdím také, dá se říct, že jedině. Nahážu si cestu od A do Z, vytisknu/vyfotím tabelár k danému vlaku a jedu. Můj PC by rozsáhlou aktivitu s mnoha consisty teď už asi stejně nezvládl.
Takže jsem rád, že TrackViewer funguje a že v něm můžu dělat.

Potvrzuji info, že rádoby poškozené trasy, které padaly při zaškrtnutí "povolit editaci", jdou již editovat a uložit.
:cool:

ML636
Buď té lásky a neodsuzuj něco, o čem nemáš ani tucha. Bez programu pro MSTS, by jsi možná jezdil tak po mapě prstem. A ani to ne, poněvač třeba Zbyněk dotahuje traté v editoru MSTS. Takže aut jsi v tomto případě tak možná ty. Ani ten TSRE Con Editor neumí dělat všechny cobsisty korektně, narozdíl třeba od CB. Ale pokud neděláš na aktivitách, nemá cenu ti něco vysvětlovat.

ML636
Buď té lásky a neodsuzuj něco, o čem nemáš ani tucha. Bez programu pro MSTS, by jsi možná jezdil tak po mapě prstem. A ani to ne, poněvač třeba Zbyněk dotahuje traté v editoru MSTS. Takže aut jsi v tomto případě tak možná ty. Ani ten TSRE Con Editor neumí...
Promiň Dane, ale musím ti trošičku rozporovat tvůj názor na consist editor TSRE5. Možná s ním máš špatné zkušenosti, ale program umí vyměnit i v poškozeném konzistu, chybějící vozidla, dokonce je možné pro Aktivity vyměnit či jinak upravit stojící konzisty i s popisem polohy nebo názvem soupravy. Já jsem takto měnil názvy u polohy některých konzistů v některých aktivitách a ve vložené soupravě takového to stojícího konzistoru si můžeš vymazat obměnit nebo přeházet vozy dle libosti.
Ale toto téma jsem bohužel nepatří, měla by se vyskytovat ve vláknu o programu TSRE5. Klidně tam pošlu screeny, jak lehce se dá takováto úprava udělat.
Chápu že i ty jsi jeden ze zastánců zajetých programů, Já osobně tedy taky zrovna neoplývám nadšením z nějakých změn k novému, ať už je to jakákoliv změna. Je to totiž pohodlnější a my všichni lidé jsme svým způsobem pohodlní. Mně se totiž do dnešního dne nepodařilo řádně rozchodit MSTS tak, abych ho mohl užívat. Tím jsem donucen používat programy, které mi fungují. Dokonce jsem už rozchodil aktivity a doplnil nějaké stojící konzisty a podobně. Takže hoďme debatu k programu TSRE5, Tam si můžeme názorně vypsat i obrázkově ukázat pozitiva a negativa tohoto programu.
Ano, pravdou je, že tento program neumí budovat trasy pro vlaky. Proto jsme tady řešili podprogram OR TrackViewer, neboť vlivem jakési chyby docházelo k problémům s editací výše uvedených.

Takže další debata v tomto směru na jiném vlákně.

Hoši furt dokola, už jsem tu dával i obrázky, jaké chyby seká. Máš v conu označeno třeba 5 vozů pod stejným číslem. Já jej používám taky. Ale fakt mně nepřesvěčujte o něčem, co vím jako tvůrce aktivit na 100% přesně, i jaké pak ty chyby nesou komplikace. A hlavně neshazujte programy, bez nihž by byla tvorna aktivit na poloviční úrovni. Až tady někdo uděláte aktivity typu Os z Prahy do Bohumína s hláškama a úkolama typu dovézt vlak na pozici, nebo aktivitu s motoráky na trati DVK, kde spolupracuje hráč s AI vlaky + opět zprávy a úkoly, v programu jen pro OR, pak můžem diskutovat o zbytečnosti programů pro MSTS. Zatím to tady tvrdí jen ti, co si staví trasy pro volnou jízdu, nebo jednoduché aktivity. Dál to nemá význam pitvat.

Ahojte, chcel by som sa spýtať ako sa dá toto opraviť. Spravil som si aktivitu prišiel update, keď som chcel pokračovať tak mi vyplo hru a ukázalo mi túto tabuľku s chybou. Dá sa to nejako opraviť, alebo musím celú aktivitu spraviť odznova.

Přílohy

• Bez názvu.jpg
    Bez názvu.jpg
    48.1 KB · Zobrazeno: 0
Ahojte, chcel by som sa spýtať ako sa dá toto opraviť. Spravil som si aktivitu prišiel update, keď som chcel pokračovať tak mi vyplo hru a ukázalo mi túto tabuľku s chybou. Dá sa to nejako opraviť, alebo musím celú aktivitu spraviť odznova.
Zkus si jednotlivé trasy projet v režimu aktivity or, abys viděl která z tras může být poškozená. Pokud ti trasy nepůjdou spustit, máš chybu v nějaké trase.
Pokud budou touto kontrolou trasy v pořádku, musíš mít někde chybu v aktivitě, Budeš si pak muset celou aktivitu včetně všech podložek jako je Trafik a servis pořádně prohlédnout zkontrolovat případně opravit
ještě si zkontroluj všechny konzisty Jestli je máš správně

Pokud jedeš aktivitu, rozhodně se nedoporučuje provádět update. V update totiž může být vytvořena nová hodnota, která se má při startu načítat pro správnou funkci například nové řady lokomotivy. Jenže tvůj save ji neobsahuje a vznikne takováto chyba znemožňující pokračovat. Bohužel se to nedá nijak obejít než jen odjet aktivitu na stále stejné verzi.

Provádělo se něco zásadního v ORCZSK? Ještě před hodinou jsem spustil vlak v TT a teď tentýž vlak bez zásahu do TT nejde spustit. Vyhodí to chybu ve stylu: Odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu. Nebo něco takového.

hg mhg.jpg

Back
Nahoře