CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Čau, nějak se 151 na AI zahryzla píšťala, přijede R AI od Prahy, 151 se odvěsí a zajímavé je, že začala pískat, chvíli stála a až pak se rozjela. Mám možná v trase WP 60011.

V update přinášíme další možnosti pro definici pomalé jízdy.

Pomocí parametrů "WarningPosition" navolíte vzdálenost návěstí upozorňujícího snížení rychlosti od PJ a pomocí "Location" určíte, zdali má být vybrán model dle CZ nebo SK předpisů. Zatím jsou oba stejné, ale v brzké budoucnosti budou odlišné.

1.jpg

Čau, nějak se 151 na AI zahryzla píšťala, přijede R AI od Prahy, 151 se odvěsí a zajímavé je, že začala pískat, chvíli stála a až pak se rozjela. Mám možná v trase WP 60011.

Ošetřil jsem to v update tak, aby si kontroloval event písknutí a v případě nějaké anomálie ho dokázal sám ukončit.

Díky Dodovi, který zpracoval nové modely a textury pro návěstí pomalé jízdy, máte na výběr dle zadání parametru Location ( CZ ) nebo Location ( SK ) originální modely do svých tratí. Vše je v rámci OR CZ/SK. V trati se nic nemění! Pokud se nezapíše parametr pro PJ "Location ( xx )", kód vybere původní návěstí uložené v trati.

1.jpg

Ahojte, po dlouhé době jsem se zase začal věnovat CZOR.

Mám dva postřehy:
1. Po dnešním update se mi nechce načíst uložená aktivita z verze předchozí.

2. A asi záludnější problém je to, že se mi nechtějí načítat některé vozy z tohoto důvodu (Screen z logu). Mám vše, tak, jak to má být. Dělají mi to i některé vozy z balíku na Dodově stránce. Neměl by k tomuto někdo nějakou radu?

Přílohy

• log.JPG
    log.JPG
    29.8 KB · Zobrazeno: 1
  • wag.JPG
    wag.JPG
    59.4 KB · Zobrazeno: 1
2. A asi záludnější problém je to, že se mi nechtějí načítat některé vozy z tohoto důvodu (Screen z logu). Mám vše, tak, jak to má být. Dělají mi to i některé vozy z balíku na Dodově stránce. Neměl by k tomuto někdo nějakou radu?
Pokud máš eng / wag přímo ve složce s modelem, musí být pouze ("../common..."), ale pokud jej máš v podsložce OpenRails, tak musí být ("../../common..."). Nemůže to být tím? (kabin a zvuků se to netýká, ty musí být vždy ../../common...) ;)

Pokud máš eng / wag přímo ve složce s modelem, musí být pouze ("../common..."), ale pokud jej máš v podsložce OpenRails, tak musí být ("../../common..."). Nemůže to být tím? (kabin a zvuků se to netýká, ty musí být vždy ../../common...) ;)
Nojo. Díky moc! Úplně jsem to zapomněl za rok mimo OR.

A pokud máš rozehranou aktivity, doporučuji neaktualizovat. Ne vždy to po aktualizaci funguje. Nebo zálohovat verzi ORCZ a pokud Load po aktualizaci nenačte, vrátit se k záloze.

A další chyba se vyklubala na svět, kvůli které jsem musel obnovit starší verzi Open Rails ze zálohy. Jde o to, že u žádné lokomotivy X6X nejde zapnout 2. kompresor. Když hýbu s kontrolérem 2. kompresoru v kabině, místo toho se hýbe kontrolér 1. kompresoru. To stejné se děje, když použiju kombinaci kláves pro 2. kompresor (Shift + C) (Ctrl + Shift + C).

Pár detailů:
1. Děje se to u všech X6X lokomotiv.
2. Vůbec nezáleží na tom, zdali je k vlaku přivěšen jiná loko, než daná X6X loko. Chyba se projeví, tak jako tak.

Pro Icika: Není to poprvé kdy lokomotivám kvůli chybě blbly kompresory. Kvůli chybě, kterou jsem výše popsal, jsem si musel obnovit starší verzi ze zálohy, protože než by se mi u X6X s jedním kompresorem nafoukali jímky, to bych umřel nudou. Já sám kombinaci "Shift + podtržítko" moc nepoužívám, tu já při regulérních jízdách beru, jako podvádění, a používám ji jen při testech nově sestavených consistů, kdy testuju vlastnosti samočinné průběžné brzdy.

Jaké podvádění :-) tak buđ jsi fíra, nebo posunovač, budeme li se bavit o IC, R. Na lokálkách třeba dávám i manuální svěšení, ale s tím podváděním, bych byl poněkud obezřetný. :-)

Jaké podvádění :) tak buđ jsi fíra, nebo posunovač, budeme li se bavit o IC, R. Na lokálkách třeba dávám i manuální svěšení, ale s tím podváděním, bych byl poněkud obezřetný. :)
Hele, každý z nás to bere jinak. I když teď mi došlo, že s tím pojmem "podvádění" bych měl být opatrnější.
Hele taky jsem tomu nemohl uvěřit, když jsem to poprvé odhalil. Ale opravdu, když chci pomocí myšky pohnout s přepínačem 2. kompresoru, tak se místo toho pohne přepínač 1. kompresoru a to stejné se stane, když použiju kombinaci kláves pro 2. kompresor. Zkusím ještě dodat video, jak se ty přepínače chovají.

Dodatek mému hlášení chyby. Nahrál jsem, jak se přepínače kompresorů, díky chybě, chovají. Taky se chci omluvit, že jsem ve svém hlášení chyby použil chybný pojem. Místo "kontrolér" by měl být "přepínač," ale již nemohu hlášení chyby editovat.
Zde je video níže. Omlouvám se, pokud by tam toho nebylo moc vidět, je to moje úplně první video, a ještě se učím, jak správně nahrávat obrazovku.

Krátký popis toho, co dělám ve videu: Zprvu se snažím pohnout s přepínačem 2. kompresoru pomocí myšky, potom použiju kombinaci kláves pro 2. kompresor.

A pokud máš rozehranou aktivity, doporučuji neaktualizovat. Ne vždy to po aktualizaci funguje. Nebo zálohovat verzi ORCZ a pokud Load po aktualizaci nenačte, vrátit se k záloze.
Mě se včera BEZ aktualizace OR-CzSk zasukovaly všechny dříve uložené pozice a nešla nahrát žádná z nich. Takže hutníka hezky od začátku... :confused:

Back
Nahoře