CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, máte taky někdo trolej o zhruba metr níže? dělá mi to v BP i 321

Přílohy

• TV_nizko.jpg
    TV_nizko.jpg
    108.8 KB · Zobrazeno: 0
  • tn_nizko2.jpg
    tn_nizko2.jpg
    290.2 KB · Zobrazeno: 0
brzda taky zlobí. verze OR CZSK z 12.4.
Ve videu je ve 23 vteřině patrný pokles tlaku z 1,3 na 0,6 barů, aniž bych na cokoli sáhnul. Tlakoměr ale při zabrzdění ukazuje těch 0,6 a taky doba přidržení brzdiče odpovídá tomu půl baru. Pak přibrzdím znovu na 1,2 a HUD v souladu s tlakoměrem. HV 150.205 CZSK vozy řady B taky CZSK. Nestihám to tu na fóru sledovat, tak jsem možná jen nezaznamenal změny. Možná je potřeba nastahovat vozidla znovu, nevím.

Mimo to, že je blbě naimplementována, tak tímto je vše mimo trainset orczsk mimo hru? poloviční brzdný účinek?

Mimo to, že je blbě naimplementována, tak tímto je vše mimo trainset orczsk mimo hru? poloviční brzdný účinek?
Ne, dvoustupňovou brzdu mají jen vozy, které mají zapsán příslušný parametr v sekci Wagon, viz návod.

Co se týče toho, co má být blbě naimplementované, budu rád, když to konkrétně popíšeš a navrhneš naprogramovatelný posun k reálu. Jirka to, pokud si pamatuji, už poměrně dávno naprogramoval tak, aby se počínaje poklesem pod 85 km/h začal na polovinu výchozí hodnoty vypouštět brzdový válec se strmostí 1.9 bar/12 s, kde oněch 12 s odpovídá reálnému času, za něž se vypustí prostor pod přestavným pístkem, a zároveň, aby v moment poklesu pod 50 km/h v případě potřeby došlo ke strmému dovyprázdnění brzdového válce na polovinu výchozí hodnoty, což zase odpovídá reálnému stavu, kdy při této rychlosti v odstředivém regulátoru dosedá škrtící ventil a vzduch z prostoru pod přestavným pístkem vniká do vypouštěcího pístu větším průřezem. A samozřejmě, aby se vyšší stupeň brzdění inicioval jen nad 85 km/h apod., tohle všechno má Jirka ošetřené taky. Myslím tedy, že se od toho dá minimálně odrazit pro tvé další zlepšení, a blbě naimplementováné to není – možná jen na tvůj vkus příliš zjednodušené.

Hoši, já vám nevím, ale dělat ladění brzd pro 2 typy wag souborů je fakt peklo. To jako budu implantovat u aktivity další wag soubory? To bude pěkný bordel. Buď ať autor brzd udělá pakl pro ORCZ/SK, jako jsem dělal já, celý balík vozů, aby jel v editorech a jsou umístěny na webu, nebo se fakt na takové experimenty vyprdněte. Nemyslím to zle, ale začíná to být fakt pakárna a neskutečný mišmaš v trainsetu. A mít "10"verzí wag souboru pro jeden vůz, to nechci. To se fakt nedá dělat ani aktivity. A prosím, nějakou volnou jízdou fakt neargumentujte. Jestli jsem blbě pochopil, tak se omlouvám.

Ne, dvoustupňovou brzdu mají jen vozy, které mají zapsán příslušný parametr v sekci Wagon, viz návod.
kdy že došlo ke změně? Musím pak testnout ten přepis, protože to co je ve videu je unreal. Netvrdím, že mám správný wag. První co mne napadlo, že mám wag s blbým koeficientem odporu v ohledu na změny v kódu, příp. ve wagu. To, co se kde změnilo teprve sonduji, abych mohl nastavit správný testovací trainset.
Jirka to, pokud si pamatuji, už poměrně dávno naprogramoval tak, aby se počínaje poklesem pod 85 km/h začal na polovinu výchozí hodnoty vypouštět brzdový válec se strmostí 1.9 bar/12 s, kde oněch 12 s odpovídá reálnému času, za něž se vypustí prostor pod přestavným pístkem, a zároveň, aby v moment poklesu pod 50 km/h v případě potřeby došlo ke strmému dovyprázdnění brzdového válce na polovinu výchozí hodnoty, což zase odpovídá reálnému stavu, kdy při této rychlosti v odstředivém regulátoru dosedá škrtící ventil a vzduch z prostoru pod přestavným pístkem vniká do vypouštěcího pístu větším průřezem. A samozřejmě, aby se vyšší stupeň brzdění inicioval jen nad 85 km/h apod., tohle všechno má Jirka ošetřené taky. Myslím tedy, že se od toho dá minimálně odrazit pro tvé další zlepšení, a blbě naimplementováné to není – možná jen na tvůj vkus příliš zjednodušené.
Nepochybuji o tom, že teorie je správná a nápad na odlišný přítlak i do OR je dobrá fíčura, ale aby se vlaková chovala takto, aby účinek brzdy poklesl o 50 %, tak to určitě není cílem dvoustupňové brzdy a smažím to min. na debatu.

kdy že došlo ke změně?
K žádné změně nedošlo. Pouze se doplnila nová (volitelná) funkce, kterou vozidla (s ventilem DAKO-R) pro OR CZ/SK laděná od Igora Hnízda využívají –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ už nějaké tři roky.

aby se vlaková chovala takto, aby účinek brzdy poklesl o 50 %, tak to určitě není cílem dvoustupňové brzdy
Je. Přesněji řečeno je cílem snížení přítlaku na přijatelné procento nápravového tlaku vzhledem k adhezním možnostem koleje při nižších rychlostech, kdy roste součinitel tření mezi špalíkem a kolem. A jelikož je v reálu při nízkém stupni brzdění maximální tlak ve válci 1.9 bar oproti maximálnímu tlaku 3.8 bar při stupni vysokém, snižuje se tento přítlak právě na 50 %.

K žádné změně nedošlo.
To těžko.
Je. Přesněji řečeno je cílem snížení přítlaku na přijatelné procento nápravového tlaku vzhledem k adhezním možnostem koleje při nižších rychlostech, kdy roste součinitel tření mezi špalíkem a kolem. A jelikož je v reálu při nízkém stupni brzdění maximální tlak ve válci 1.9 bar oproti maximálnímu tlaku 3.8 bar při stupni vysokém, snižuje se tento přítlak právě na 50 %.
Píšu cílem dvoustupňové brzdy, ne odstředivého regulátoru. Na něco z obvodu brzdy jste zapomněli.

Tome, ale já tam nevidím nic divného nebo špatného. Normální 2-stupňová brzda. Maximální tlak 3.8 bar a při rychlosti 85 km/h je tlak v BV omezen na polovinu.

TwoStateBrake (
BrakeCylinderMaxPressureForLowState ( 1.9bar )
LowStateOnSpeedEngageLevel ( 85km/h )
MaxReleaseRateAtHighState ( 0.1bar/s )
)

Já si jdu pro radu: Zobrazují se vám 3d kabiny 750 a 721? Chtěl jsem si zahrát Podvečerního Hektora a zjistil jsem, že mi to prostě tu kabinu nenačte.

Díky. To funguje.:) Byl jsem po havárce PC nucen pořídit konečně nový a firmu jsem zaúkoloval, že musí za každou cenu OR chodit tak, jak to bylo.:D
Přesto nastal problém: Fonty k Mirelu zmizely, což je asi logické, byly ve Windowsu, takže Mirel psal jinak (vyřeším, doplním).

A teď jsem asi udělal kravinu, ale ta by teoreticky neměla nastat: Pro jistotu jsem přepsal skoro vše znovu. Kromě toho, spousta packů byla během měsíců aktualizována, hlavně ty vozy, tak jsem nechal přepsat i potřebné soubory, stíny, tertexy, soundy a spol. Včetně x5x Packu, přičemž jsem doufal, že si 350 nasají ty nově stažené fonty (kde jsem měl pouze úpravu zesílení zvuku některých stykačů - neřeším).
Bohužel testovací rychlobrzda a zkušební lehčí "přešvihnutí" soupravy A+B ladění ORCZ/SK se 150.222 a následné zavedení "nízkotlakého přebití", způsobí, že po navrácení brzdiče do jízdní polohy, ventil odvětrává z 5,4 baru na 5 barů tu soupravu během cca půl minuty, místo cca 4 minut. To způsobí naskočení brzd vlaku i lokomotivy a není z toho ven, jedině cheatem Shift+pomlčka, vše srovnat na 5 barů.
Co se mohlo stát? Aktualizace si s něčím nerozumí? Měl ten problém ještě někdo? Trainset jsem měl v tomhle vyladěný, tak jsem to tolik nesledoval, ale pokud vím, vadné nízkotlaké přebití a necitlivost rozvaděčů se tu neřešila. A naopak aktualizace tomu snad neměla ublížit.:rolleyes: Co jsem si s tím zase provedl?:confused: ...také jsem si při té příležitosti všiml, že na tlakoměru tlak při švihnutí naskakuje poměrně pomaleji, než předtím. Jestli to nějak souvisí, případně pomůže odhalit chybu. Se z toho po... Všechno fungovalo.:confused:

Dneska jsem dal do Update ovládání ruční brzdy na obsazené lokomotivě. Přes klávesy Shift + Ctrl + ů se utahuje a přes Shift + Ctrl + § se povoluje. Nerozděloval jsem to podle stanovišť. Funguje z každého stanoviště.

Díky. To funguje.:) Byl jsem po havárce PC nucen pořídit konečně nový a firmu jsem zaúkoloval, že musí za každou cenu OR chodit tak, jak to bylo.:D
Přesto nastal problém: Fonty k Mirelu zmizely, což je asi logické, byly ve Windowsu, takže Mirel psal jinak (vyřeším, doplním).

A teď jsem asi udělal kravinu, ale ta by teoreticky neměla nastat: Pro jistotu jsem přepsal skoro vše znovu. Kromě toho, spousta packů byla během měsíců aktualizována, hlavně ty vozy, tak jsem nechal přepsat i potřebné soubory, stíny, tertexy, soundy a spol. Včetně x5x Packu, přičemž jsem doufal, že si 350 nasají ty nově stažené fonty (kde jsem měl pouze úpravu zesílení zvuku některých stykačů - neřeším).
Bohužel testovací rychlobrzda a zkušební lehčí "přešvihnutí" soupravy A+B ladění ORCZ/SK se 150.222 a následné zavedení "nízkotlakého přebití", způsobí, že po navrácení brzdiče do jízdní polohy, ventil odvětrává z 5,4 baru na 5 barů tu soupravu během cca půl minuty, místo cca 4 minut. To způsobí naskočení brzd vlaku i lokomotivy a není z toho ven, jedině cheatem Shift+pomlčka, vše srovnat na 5 barů.
Co se mohlo stát? Aktualizace si s něčím nerozumí? Měl ten problém ještě někdo? Trainset jsem měl v tomhle vyladěný, tak jsem to tolik nesledoval, ale pokud vím, vadné nízkotlaké přebití a necitlivost rozvaděčů se tu neřešila. A naopak aktualizace tomu snad neměla ublížit.:rolleyes: Co jsem si s tím zase provedl?:confused: ...také jsem si při té příležitosti všiml, že na tlakoměru tlak při švihnutí naskakuje poměrně pomaleji, než předtím. Jestli to nějak souvisí, případně pomůže odhalit chybu. Se z toho po... Všechno fungovalo.:confused:
Kouknu na to.

Back
Nahoře