CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ještě mne napadlo, jestli B68, nevynuloval ta táhla pod zatržítkama. Tohle jsem nezkusil.
Nevynuloval jsem nic, všechno mám nastavené stejně. Ale asi už vím, kde je zakopaný pes... Jediný rozdíl byl v nastavení simulace "ruční spojování vozů" respektive i název consistu obsahoval zkratku "MC". Když jsem to teď odškrtl a změnil i název consistu, tak je to OK - najedu na vozy, ty se automaticky připojí a paxové nastupují. Ale když jsem to zkusil znovu se zatrženým ručním spojováním, tak paxové po najetí na vozy a po jejich ručním svěšení prostě nenastoupí... :cool:

Ano, tam to blbne furt.
Co? Vždyť jsem to s tebou opravoval a fungovalo to. A propo B68 tvrdí, že mu to píše plné vozy. Ale tenkrát to nikdo tak nehlásil a ani ty Dane ne.
Já zkouším různé kombinace a u mě to prostě funguje. Ale možné je vše a něco jsem možná přehlédl.

Co? Vždyť jsem to s tebou opravoval a fungovalo to. A propo B68 tvrdí, že mu to píše plné vozy.
Občas to zabralo paxe s následné stanice. Ale já už fakt nevím, už se v tom začínám ztrácet. Možná je to opravené, sorry. Však to vyzkouším teď u oprav aktivity s 810, kde je MC.

Řěšení je v update. Problém byl v tom, že sólo mašina nemá kapacitu cestujících a sama tak nahodila příznak označující plnost vlaku. :)
Teď je to už v pohodě.

Bingo! Teď jsi mi tu situaci připoměl. Když jsme to opravovali, najížděl jsem na přívěsáky motorákem. Tam nastoupili paxové do MV a jakmile jsem připojil vozy v režimu manuál narvali se tam paxové s následné stanice. Ale uż nevím, nakolik se to opravilo.

Bingo! Teď jsi mi tu situaci připoměl. Když jsme to opravovali, najížděl jsem na přívěsáky motorákem. Tam nastoupili paxové do MV a jakmile jsem připojil vozy v režimu manuál narvali se tam paxové s následné stanice. Ale uż nevím, nakolik se to opravilo.
Tohle je už opravené. Ano, byla to zase jiná situace.

Nuž nakopíroval som celý pack do pôvodného trainsetu a v cd_810 mám z 810 161 omaľovanku

Koukal jsem, že je tam použitý i pravěk. :-) Autor zřejmě nemá nový model. A další problém. Na nový model 809, 810, Btax a BDtax, oprava není. Samozřejmě není problém naklonovat eng a wag z nového packu pro ORCZ. Ale:
1. nebude sedět pozice světel v inc., musí se udělat pro pack nových modelů.
2. nejsem si jistý, zda sedí rozměr nového modelu, ale když nesedí světla, tak asi ne a to bude třeba taky vyrobit v inc.

Takže vlastně inc. soubory pro starý model máme a musí se dodělat pro nový. Tohle ale neumím. Takže dneska sednu ke compu a opravím eng a wag pro nový model, zatím na stávající inc soubory a do Pikkova balíku doplním wagy pro vozidla mimo službu neincludované. Pokud se najde někdo ochotný pomoct a vyrobí includy pro světla a popřípadě rozměry, budu rád. Ale nesmí se to kopat s tím stávajícím na starý model.

Tak hned první zjištění. Motoráky mimo Pikkův balík, se kopou s novými modely. Třeba 809.209 je v balíku ORCZ, v Najbrt, nový model nikoliv. Takže, jestli tohle nainstalujete rovnou do stávajicího trainsetu, máte problém a né jeden. A co mbe fakt pobavilo, je zařazení midelů z prvopočátků MSTS, ala Mateřidouška. Bez animací atd... ty už se fakt nehodí ani do AI trafficu. Sem tam použiju ty s grafiti do Třebové, nebo do zarostlých kolejí, ale ty stačí pro MSTS. Rovnou, tyhle z balíku mažu, do soupravy hráče, úllně k ničemu. Zatím nezkušeným nováčkům doporučuji neinstalovat, pose.ete si trainset.

810.jpg

Tak hoši, jediné, co se dá z balíku použít je Pikkův pack ve složce "CD810". Třeba zrovna vůz 809.209-0, je v balíku pro ORCZ starý skin, ještě s texturou ace. Ten na obrázku výš, co jsem dal, je už nový model, komplet s texturou DDS.

Dodo, stáhni tohle z donwloudu. To je slátanina modelů jako prase. Tohle se bude muset udělat celé znovu. A jen na nové modely:

a) balík od Pikka
b) balík od RicarCZ, ten stávající, jsou tam momentálně narvané staré skiny.

To co je v balíku teď, rozdrbe nové modely, jako třeba tu 809. Ještě, že jsem to nehodil rovnou do trainsetu, ale bokem. To bych opravoval půl roku. Pošlu jen ten Pikkův a zbytek budu muset pořešit. Pikkův ti pošlu ještě dnes, tam se nekope nic.

810_II.jpg

EDIT:
A další, proč ŽSSK 810 nese název ČD, stejně tak GJW atd... (balík od Pikka), už opravuji zpět.

Tak Pikkův balík opravený a půjde na web k donwloadu. Ještě dvě podstatné chybky, které jsem zjistil a jsou v ladění motoráků a jedna i u vozů.
1., když startuji motorák, okamžitě naskočí, bez promazávání a zahřívání motoru.
2., ta se týká dveří a zde to musím rozepsat. Správně je odjištění dveří a to, že si je cestující otevírají sami. Ale chyba je, že si je sami zavírají. Takhle to nikdy nebylo. Ony ty dveře jdou i špatně zavřít, pokud jsou pod vzduchem, Dveře zavíral vždy strojvedoucí a to buď před odjezdem, ale několikrát se dveře zavřely samy po rozjezdu, když je fíra asi zapoměl zavřít. 810 a 010 jsem jezdil mezi Opavou a Hlučínem více jak 12 let. Takže by u dveří mělo být následující:
a) Fíra zastaví a odjistí dveře.
b) Ty, které si paxové otevřou, by měly být otevřené do odjezdu vlaku.
d) Fíra zavře dveře a odjezd, nebo se rozjede a dveře se automaticky zavřou.

Pokud se mýlím, tak mne opravte, nejsem si jistý, zda dveře zavíral fíra z kabiny, nebo se zavřely po rozjezdu, ale určitě vím, že cestující nikdy dveře nezavírali.

1., když startuji motorák, okamžitě naskočí, bez promazávání a zahřívání motoru.
2., Pokud se mýlím, tak mne opravte, nejsem si jistý, zda dveře zavíral fíra z kabiny, nebo se zavřely po rozjezdu, ale určitě vím, že cestující nikdy dveře nezavírali.
1) Motor je použitý stejný jako u náklaďáků Liaz 100. A ty se dají taky rovnou nastartovat bez předmazávání, ne? :)
2) Myslím, že si kdyžtak fíra na dveře vzpomněl až po rozjezdu. Ale když má přepínač v kabině... Pochybuji, že by tam bylo něco, co by ty dveře zavřelo za něj a on pak jel se zavřenými dveřmi a s jednou stranou odblokovanou. Automatické zavírání a blokování dveří mají snad jen nové nebo modernizované vozy (Bdpee, Bmz, atd.).

Jinak při instalaci jsem žádný problém nezaznamenal. Jednak si udržuji vlastní systém složek (cz-cd_754, nebo třeba sk-zsr_781), druhak si vždy kontroluji, co instaluji. Aby mi nedošlo k tomu, že do stejné složky mi přistane nějaká stejně pojmenovaná, ale jiná textura. ;)

Mně
Jinak při instalaci jsem žádný problém nezaznamenal. Jednak si udržuji vlastní systém složek (cz-cd_754, nebo třeba sk-zsr_781),
Ahoj.
To je hezké, ale nelze pokud chceš veřejně vydávat aktivity a podobně, musí to sedět s webem, odkud taháš vozy a chyb tam je fakt hodně (není to výtka k autorovi, ten samozřejmě nemůže sledovat vše), ale to neřeš, už jsem domluvený s Dodem a je opraveno, byly chyby i v názvech vozidel a tak podobně, kdy byl třeba vůz GJW označen pro ORCZ jako ČD, jen malý příklad, Další věc je zbytečné zařazení, ladění omalovánek jako vozidla ORCZ, ty vypadají strašně a nemají ani animace, takže v balíku nebudou. Balík bude obsahovat modely od Pikka a nové modely od RicarCZ, ty si řeší Dodo. Samozřejmě mohu upravit, ale musí se udělat pro ně inc., ten právě dělá Dodo.

Ale před vydáním, bych chtěl dořešit ty dveře.
Psal jsem Jarinovi, zatím mi neodpověděl, ten s 810 jezdil. Ale když koukneš na videa, fotky, všude mají vrata dokořán a cestující je nezavírají, Proto se ptám, jak to funguje, paměť má nedostatky a není přesná, čím více let, tim horší... :) Ale dle mého názoru, by měl dveře buď zavírat fíra, nebo by se měly zavřít po rozjezdu, ale určitě je nezavírali cestující, to vím bezpečně. Co se motoru týká, tam nevím, takže pokud to tak je, jak píšeš, OK. To mi vadí nejmíň. :)

Mně

Ahoj. Ale dle mého názoru, by měl dveře buď zavírat fíra, nebo by se měly zavřít po rozjezdu, ale určitě je nezavírali cestující,
Ahoj Dane, slušný cestující dveře zavřel, jelikož v zimním období se interiér celkem rychle ochladil. Na převodovku bylo instalované blokování, kdy se s otevřenými dveřmi nedalo odjet. Stačilo i když byl vadný koncák dveří a už se nejelo. Nebylo to tak vždy, ale kvůli bezpečnosti se to dodělalo.

Back
Nahoře