CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, to by rozbilo vše opravené, už jsem si o tom psal s Icikem. Musíš pro AI vlak použít servis 4. Tak si AI vlak zastavíš, kde potřebuješ. Buď dáš určitý počet neviditelných vozú před soupravu, nebo za ní.

Dá se nějak nastavit krajinka bez oparu? V klasickém OR se mi líbí ta čistá dohlednost a osázené objekty v dáli, počítalo se s tím, že budou vidět. Viz také berlínská televizní věž. Dva stejné pohledy OR1.8 a OR 1.5
krajinka.JPG
krajinka2.JPG
Hlavní tester Dan má nejraději mlhu a špatné počasí, proto tohle ještě neobjevil. :) Ale bývají krásné dny, kdy je vidět nádherně daleko.

Ještě hlásím chybu v "Potřebné soubory" - Navestidla - BP . Máte tam soubory z 27.12.2021 a 31. 8. 2018. Aktuální jsou z 4. a 5. 6. 2024, tedy je máte v aktualizaci 99.90.

Ahoj, to by rozbilo vše opravené, už jsem si o tom psal s Icikem. Musíš pro AI vlak použít servis 4. Tak si AI vlak zastavíš, kde potřebuješ. Buď dáš určitý počet neviditelných vozú před soupravu, nebo za ní.
Super, díky za radu. To mě nenapadlo... :)

Dá se nějak nastavit krajinka bez oparu? V klasickém OR se mi líbí ta čistá dohlednost a osázené objekty v dáli, počítalo se s tím, že budou vidět. Viz také berlínská televizní věž. Dva stejné pohledy OR1.8 a OR 1.5
Zobrazit přílohu 40632
Zobrazit přílohu 40633
Hlavní tester Dan má nejraději mlhu a špatné počasí, proto tohle ještě neobjevil. :) Ale bývají krásné dny, kdy je vidět nádherně daleko.

Ještě hlásím chybu v "Potřebné soubory" - Navestidla - BP . Máte tam soubory z 27.12.2021 a 31. 8. 2018. Aktuální jsou z 4. a 5. 6. 2024, tedy je máte v aktualizaci 99.90.
Aktivity na 10 km dohledu hrát ani na dnešních HW moc nejdou a při nižším dohledu mi přišlo zase hnusný ten ostrý zářez a vyskakující objekty. Takže mlhovina byla jasnou volbou, jak to vše tak nějak zkompromisovat. Proto je vzdálena mlha na každém profilu počasí.

Dnes se mi stalo. Jedu s Elsterwerdy, kde jsem měl uloženou volnou jízdu a před Bad Schandau mi to spadlo nechutným způsobem ,že jsem měl černé monitory, nic na počítači nefungovalo, jen reset počítače.

Odpoledne repete a byl jsem zvědavý. A ve stejných místech nejprve hláška že nestačí paměť. Tak jsem kouknul do správce úloh a:
pamet.JPG
Je to možné? Ale mám dohlednost 4000m. Možná je to tím. Protože doposud se mi nic podobného nestalo. Dřív jsem jezdil na 3500m. Ale také teď mi běželo ještě něco jiného na pozadí. Protože mám v počítači 16 Gb ram a tato hra jen 5486 Mb.

Co jsem si všiml jako plus, přechody na kolejnicích do převýšení oblouků se nelámou a návěstidla (německá), tam kde nesvítila barva, ale jenom číslice rychlosti, tak zde to svítí komplet.

Ale v každém případě se něco musí udělat s tou září starších německých návěstidel (ty s pruhy včetně předvěstí) Z dálky svítí komplet stínítko.
V klasickém OR to bylo OK. Ale když se přiblížím těsně k návěstidlu, tak je to OK. Asi jen seřídit stínítka. Světla na ČD jsou OK.

Právě jsem projel změnou systému a máte to opravdu pěkně vymakané. Na dělení naskočí i Mirel, paráda.

Zbyňku, ta ĉerné díra, se stala i mně. Propadl jsem se při posunu a jel jsem tu chystanou 20 hod., uložená pozice před a OK. Prostě někdy zasáhne vyšší moc z hůry a propadneš s vlakem do pekel. :-)

Já mám jinou věc, nevím jestli se to děje i opstatním. Třeba nekódovaná trať Hanušovice až Hradec Kr., mašina 130 pack ORCZ, ale dělala mi to i v podobné situaci jinde na trati 151, když jsem měl zalý opakovač (pouze), kl.: 2x "´", jízda na ruku, vše ok, ale když jsem přeuložil, opakovač svítí, jako by trať kódovaná byla a nepomůže ani zapnout a vypnout. Teď podobná situace na trati 310 s 742 z packu pro ORCZ. Trať Opvav - Olomouc, nekódovaní, (srávně by měla být k letům tsavu "kódlá" do Krnova, aůe to není podstatné, zajímavé je, že tam se to zprvu chovalo stejně, po zapnutí opakovače a jídzy do Olomouce, byl opakovač zhaslý i po přeuložení a za mačkání živáku a sledování návěstidel na trati, vše OK, jak má být. Ale v Olomouci jsem odvěsil 742, opakovač vypnul a uložil hru. Pak jsem nahrál, dokončil objezd soupravy a opakovač aktivoval a svítíl. Vyjel jsem na trať, už jsem v Hrubé vodě a opakovač svítí vesele dál.

Pro jsitotu, ještě stará aktualizace před opravou srážek v tunelu, stále testuji aktivitu.

2) Dalo by se do nastavení hodit zaškrtnutí naklápění skříní (jen ANO x NE, bez "nastavení intenzity" apod.)? Narážím především na to, že 75X od Michala S. mají podvozky jako FA a při naklopení v oblouku mají podvozky tendenci vybočit z kolejí (už jsem to sem házel i s obrázky, bohužel to zapadlo bez reakce). A možnost volby by snad nikomu nevadila... ;)
Tohle ale není řešení, které by něco spravilo. Podvozky má MichalS stejně jako jiné modely - nejsou to FA, ale jsou součástí modelu. Jinak by ani nefungovaly jako podvozky. Ale proč má MichalS něco na nich jinak, než to má 99% ostatních modelů? Tohle se musí vyřešit. A myslím, že míč je na straně MichalaS. Já v kódu s nimi nedělám nic špatně.

Tohle ale není řešení, které by něco spravilo. Podvozky má MichalS stejně jako jiné modely - nejsou to FA, ale jsou součástí modelu. Jinak by ani nefungovaly jako podvozky. Ale proč má MichalS něco na nich jinak, než to má 99% ostatních modelů? Tohle se musí vyřešit. A myslím, že míč je na straně MichalaS. Já v kódu s nimi nedělám nic špatně.
taky přemýšlím co je tam blbě... :D leda by byly moc nízko jinak nevím

Aktivity na 10 km dohledu hrát ani na dnešních HW moc nejdou a při nižším dohledu mi přišlo zase hnusný ten ostrý zářez a vyskakující objekty. Takže mlhovina byla jasnou volbou
Tady nešlo o 10km, ale max 4. Opravdu by nešlo volitelně v nastavení hry "bez oparu" ? Já jsem právě vše testoval a jezdil v OR 1.5 a zvykl jsem si na to co vidím na táhlých rovinkách. Například věž v Berlíně. V 1.5 vidím krásně i textury, proto jsem je řešil. Ale v ORCZSK je celá v oparu a je to škoda. I ten kostelík na těch fotkách. Ten jsem osazoval proto, že na videu, co mi poslal Mikulda, je krásně vidět. Nyní je také v oparu. To že vyskakují objekty, to už jsem si zvykl. Když je něco nastavené na 700m, tak ti to vyskočí před nosem i tak.

Tady nešlo o 10km, ale max 4. Opravdu by nešlo volitelně v nastavení hry "bez oparu" ? Já jsem právě vše testoval a jezdil v OR 1.5 a zvykl jsem si na to co vidím na táhlých rovinkách. Například věž v Berlíně. V 1.5 vidím krásně i textury, proto jsem je řešil. Ale v ORCZSK je celá v oparu a je to škoda. I ten kostelík na těch fotkách. Ten jsem osazoval proto, že na videu, co mi poslal Mikulda, je krásně vidět. Nyní je také v oparu. To že vyskakují objekty, to už jsem si zvykl. Když je něco nastavené na 700m, tak ti to vyskočí před nosem i tak.
Pomocí "Shift + =" na české klávesnici si ji můžeš úplně odstranit.
Abych na 4 km minimalizoval to vyskakování a hnusný, ostrý přechod, musel jsem tam dát tu mlhovinu. Tohle se měnit nebude. Prosím o pochopení. Kvůli berlínské věži - jako fakt ne.o_O

Spíše, co se děje s tou září na německých návěstidlech. Musím najít způsob, jak ji vypnout.

Vie mi niekto prosím pomôcť ?

Simulácia napäťovej sústavy je na kompatibilných tratiach úplne božská, vynikajúca. Avšak mapy, ktoré nie sú s ORCZ kompatibilné - ako napr. maďarská mapka Alfold 7.2 si s tým najmä teda v silnejších aktivitách nevedia poradiť. Napätie aj bez nejakej silnejšej dopravy v okolí klesne z 25 na 18 kV, a strelí podpäťovka. Viete mi prosím poradiť, ako to viem obísť ?

Som síce sám zástancom reálnych vychytávok a mimoriadne to oceňujem, no faktom je, že niekedy si človek proste len chce zajazdiť. :)

Back
Nahoře