CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
To jsem už psal dávno. :) Akorát u Regionov, a tam je to prý opravené. Ale mechaniku kombinované zvládá, ale nějak upravenou - 750.7, 671... Ty to mají a fungují. Nešlo by to, s úpravami, vzít z nich? ;)

Dík za vysvětlení, ale bylo by fajn, kdyby tohle bral kód ORCZ. Nechci převrtávat engy, už kvůli veřejných aktivit a laděné vozy pro OR, jsou Josefa. Tak kdyby aspoň ty jely v CZSK. Tak dám idkaz do RedMe a není milion jiných engů. Samozřejmě, pokud už je vozidlo laděno přímo pro CZSK, už je situace jiná.

Josef V. má na svém ladění 843 průběžnou brzdu s EP ventilem. Tu jsem tedy zahrnul do podpory a funguje dobře. Nevím, kde jste vzali TrainBrakesControllerContinuousServiceStart. To je z nějakého MSTS ladění.
Kód:
Brake_Train ( 0 1 0.05 0.2
NumNotches ( 5
Notch ( 0    0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.2  0 TrainBrakesControllerNeutralHandleOffStart )
Notch ( 0.34 0 TrainBrakesControllerEPApplyStart )
Notch ( 0.35 1 TrainBrakesControllerEPApplyStart )
Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
)
)

To je právě tech milón engů a wagů v různých variantách. :) Já už fakt nevím, ale nebrzdil ani eng od Josefa, co jsem stáhl dnes na jeho webu. Teď jsem nahodil motorák od RicarCZ a tam ten parametr byl, přepsal jsem jej a brzdí.

Aha, to jsou ladění pro motoráky od RicarCZ. I to už funguje, ale trvale to nabržďuje a to není, si myslím, dobře. Ovšem to už není záležitost kódu nýbrž vlastnost této funkce.

Snad jsem teď nevletěl s debatou o voze, do debaty o koze, ale (že se nedají v CZSK jezdit 843 a 854/954 se ví už pradávno) minimálně na 854 je jiný jízdní režim s hlavní jízdní pákou, než na 750.7. Minimálně v tom, že mají obě dvě rozdílné řídicí systémy, kde na 750.7 se polohou souhlas zadává plynule PT, zatímco řs Lokel na řadě 854 (ale i 814) si šoupe PT jak se mu zlíbí a pákou do souhlasu = losování tahu.
Také by se asi musela našvindlovat jako u 810 úprava přenosu z hydro-mechanického/-dynamického na elektrický. A v praxi bývá opět zvykem řadu 854 vést spíše s ručním řazením měničů. Také nemá EDB a 843 má svou EDB tak trochu spíše "symboličtější". Takže práce s obojím oproti 750.7 docela odlišná.
Řada 843 by v tomhle případě šla lépe. Ale snad lepší, než roubovat na opravdu zoufale (ne)funkční ladění a modely z počátků MSTS, nějaké fungování v CZSK verzi, počkat si na opravdu kvalitní ladění. Navíc, co jsem naposledy "jezdil" v MSTS s 843, měla dost tristní kabinu fíry, už tenkrát obří kompromis.

Hrozně rád bych si s oběma zajezdil v CZSK, 854ka v režii ČD stálice na Tanvaldech a tratích kolem Trutnova, snad nejdelší a nejhezčí výkon asi z Kolína do Šluknovského výběžku, takže by se částečně užila určitě, a pak 843, to jsou stroje a jak umí metelit, když se jim naloží! Kam se na ně hrabe ta vydechlá mrcha 845, ta při snaze zajet časy 843 to raději vzdá a blafne jako táborák na potlachu ve Svoru.

Ono by bylo skvělé, kdyby se kouķlo právě na zmíněné stroje a mnohem víc. V těžké nouzovce jsou:
814+914, 843+943, 854+954, RegioShark, taktéž. Největší problém jsou řídící vozy, takže i Sysel. Jsou to všechno soupravy pro osobní dopravu, co jezdí prakticky všude. Tím, že povětšinou dělám aktivity z dob ČSD, nebo posuny, vůbec jsem netušil, kolik ČD vozů vlastně nejede. Poznal jsem to až včera, když jsem vzal sjř. a začal tvořit aktivity na trati 042. Prakticky u 80% souprav hráče jsem skončil hned na začátku. Přitom chuť do tvorby je. Tak snad se i tahle kapitola MV a řídících vozů s kombinovanýma pákama vyřeší. Poněvač hned třeba HK - Náchod, 954+854. Choceň - Adršpach 854+054, zde aspoň není řídící vůz. Ale, Hradec - Libuň a vlastně skoro všechny lokâlky 814+914, ty jsou nasazeny prakticky všude.

Ono by bolo skvelé mať všetko ale zabúdate na jednu podstatnú vec....... ono to takto nefunguje :)
814+914 to by som ešte uvažoval že by som urobil však aj 813+913 je rozpracovaná ale o ostatných skôr nie ako áno.
Ono najskôr na to všetko treba materiál ako fotky kabíny a podobne.
Každopádne mám teraz rozrobené veci ako ZSSK 361, ČDC 363.5 a 240/242 ale nič z toho čo ste tu napísali.

Dnes som sa začal trocha vŕtať v 843 a podarilo sa mi rozchodiť MPC po vzore 750.7, a virtuálne aj tlačidlá pre záver, švih a prebitie brzdy. Ešte skúsim dorobiť blokovanie dverí, VZ, a aspoň digitálne ukazatele otáčok a teploty motora (možno aj ARR) a môžem to dať sem na vyskúšanie. ;)

Dnes som sa začal trocha vŕtať v 843 a podarilo sa mi rozchodiť MPC po vzore 750.7, a virtuálne aj tlačidlá pre záver, švih a prebitie brzdy. Ešte skúsim dorobiť blokovanie dverí, VZ, a aspoň digitálne ukazatele otáčok a teploty motora (možno aj ARR) a môžem to dať sem na vyskúšanie. ;)
Katry jsem teď opravil, tam, aby neshazovaly AE MSTS. Poslal Dodovi, engy include v podsložce ORCZ a engy pro OR bez inc. ve složce modelu. Kdyžtak mi pošli na SZ mejla a 757 ti pošlu. Teda model. Inc jsou v balíku nezměněny.

Co vám nejde na MSTS motorácích 842 a 843? Brzdu jsem včera zprovoznil a to přidáním tlačítka závěru. To byl celý problém.

To byla diskuse všeobecně, novou aktualizaci jsem ještě nezkusil. Mně už jela po přepisu ta 843 od RicarCZ před aktualizací. Jak dokončím R PA-Liberec, pak přijde na řadu 854 z Chocně do Adršpachu. Ale abych pravdu řekl, těch verzí eng je tolik, že jsem se v tom ztratil úplně. A v neposlední řadě bude aktivita Sp HK-Náchod a tam se řídí i 954, ale musím postupně, těch testů už je moc a začíná mi to přerůstat přes hlavu. :-)

Vie mi niekto prosím pomôcť ?

Simulácia napäťovej sústavy je na kompatibilných tratiach úplne božská, vynikajúca. Avšak mapy, ktoré nie sú s ORCZ kompatibilné - ako napr. maďarská mapka Alfold 7.2 si s tým najmä teda v silnejších aktivitách nevedia poradiť. Napätie aj bez nejakej silnejšej dopravy v okolí klesne z 25 na 18 kV, a strelí podpäťovka. Viete mi prosím poradiť, ako to viem obísť ?

Som síce sám zástancom reálnych vychytávok a mimoriadne to oceňujem, no faktom je, že niekedy si človek proste len chce zajazdiť. :)
Vie mi s tým prosím niekto pomôcť alebo ma naviezť, čo mám urobiť ?

Iciku, Dodo, jak aktivuji postrk u druhé 810tky. Dám připojit postrk a následuj, plyn-rajčák kopíruje dle mě, ale výkon 0.
RunActivity 2024-12-08 20-26-49.jpg

Back
Nahoře