Nabídka textur na skinování

Pro všechny, kdo by si chtěli udělat radost vymodelováním laminy nulnulajedničky, jsem dal ke stažení matroš na můj web, klasická metoda Uložit jako, nejde to stáhnout :) http://vlaky-plexi.webnode.cz/products/s489-0001-laminatka/
Dikes, ale toto je na skin troška málo ;) Mal by si vyfotiť vždy celú bočnicu naraz, potom po častiach ( napr. predok a zadok ) aby bolo vidieť podrobné detaily, potom čelá ... Samozrejme musíš mať dobrý foťák, ideálne je fotiť z väčšej diaľky zo statívu aby si sa vyhol rybaciemu oku a aby to nebolo krivé. Obyčajný kompakt s malým objektívom alebo telefón sú na toto maximálne nevhodné. Samozrejme nezabudnúť ani na detaily podvozkov, rámu, nárazníkov ... Možno časom do toho dôjdeš.

Není to ani mobil, ani kompakt, ale 9 let starý Canon. Foceno se stativem, nalepený na šestikoláka za mnou. Jinak se to fakt nedalo :) Alespoň jsem dostal radu, jak to nedělat :)

kdesi tu je par strucnych rad, jak fotit masiny a vozy na skiny... Jen netusim kam to zapadlo. Jinak na tu laminu si zkusim pocihat v K.H., obcas tam zabloudi...

S trochou rad a s trochou odvahy a chutí do toho jít jsem to zkusil znovu, ale na jiné mašině:
IMG_0187.JPG
IMG_0186.JPG
IMG_0185.JPG

Pište všechny důvody, proč z toho nejde udělat skin :)

Urobiť ide, ale fotky za veľa nestoja......Poloha fotenia je dobrá. Ale sú zrnité a majú veľkú vinetáciu.....

No já tam teda žádnou velkou vinětaci nevidim... Jinak ten šum tam je a velký, lepší je fotit na malé ISO, ikdyž za cenu delšího času. Tady by pomohl stativ, nebo si ruku o něco opřít... Každopádně palec nahoru za snahu něco zkusit, mé první focení na skiny nevypadalo líp.. ;-)

Díky Lukyne. Se stavtivem fotím ale nemám vodoměrku, tak nevím, jak moc je to nakřivo a podle oka je to hodně nepřesné. Ten šum je způsoben: mým foťákem; objektivem, do kterého mi tak trochu napršelo a já to utíral pleteným svetrem + počasím. Tady se holt ukazují výhody narychlo koupeného kompaktu, fotil jsem 2-krát stejný vlak, a ze sirkové krabičky fotka vypadala rozhodně lepší, bez šumu a lepší barvy; než z toho předpotopního supertěžkého stříbrného ehm....foťáku.

Tak pokud to bude trochu nakřivo, tak se to nechá snadno srovnat ve photoshopu... A popravdě já vlastně ani stativ na focení skinu nikdy nepoužil, pokud máš ohnisko 50mm, měl by si z ruky udržet čas 1/50... Já většinou, když podmínky dovolí, fotim 50mm a čas kolem 1/400

Pěkný večer,
nefotil někdo na Dni železnice v Ostravě hytláka Da-k? Popř. nemá někdo Smmps, Sammp či Uaais nebo Eas-u? Nejlépe ČDC nebo české dopravce.

Děkuji.

Ahoj, jeden Da-k bych nafocený měl, ale neni to asi ten co ty myslíš.... I ten Eas-u bych někde asi měl, popř. by neměl být problem ho nafotit. Dlouho už číhám na "Havelku"dak.jpg

Má to trošku rybinu. Ale máš obě čela? Ona to není zase taková sranda nafotit a naskinovat. Už jsem to jednou zkoušel. Tenhle vypadá ale fakt dobře a je to Cargo.

Díky. :)

Ahoj, mel bych zajem o ty fotky na Lego, uz jednoho najbrta mam, ale mel bych rad vic verzi. Model je sice postaven do TRS, ale domlouval jsem se s Pikku, ze by to prevedl i do MSTS ci OR. A ja nejsem z tech, co jen slibuji. Tady je nahled na render z 3dska
lego11.jpg

To vidím, model se Ti povedl. Ale ty fotky jsou jen 3 - čela a 1 bok, kapoty, střecha a 2. bok nemám.

Toto je určite s 3dmax ? Mne to príde ako orezaná fotka reálnej lokomotívy....(už vidím tie nezaretušované madlá pri dverách, takže fakt je to model) Dobrá práca....Len sa obávam, keď pozerám na tie madlá, že to bude poligonálna vražda. Tak zhruba 30 000-40 000 polis....Celí model.

Back
Nahoře