Trať 042

Ano, už to jede. Ale čas stahování 3 hodiny, tak to vzdávám. Jen by mne zajímalo, proč to má 20 GB ? To celá trať BP i s trainsetem má jen14 GB (s komprimovanými fototexturami).
Tipuji, že jsi zapomněl odebrat fototextury v Terrtex, když jsi je ve finále nepoužil.

Pokud se ještě někdo trápí se stažením, zkuste toto.

1. Přihlašte se v prohlílžeči do Google účtu. Bez toho to nejde.
2. Otevřete odkaz z Ricarovo stránek - dostaneme obrazovku ke stažení. Vpravo nahoře rozkliknout tři tečky a vybrat "Označit hvězdičkou"
3. Přejděte do svého Google Drive a zkontrolujte, že ve složce s názvem "S hvězdičkou" vidíte název trati.
4. Vytvořte novou složku..na jménu nezáleží, já použil 042
5. Přejděte do složky "S hvězdičkou". Na konci řádku s názvem trati klikněte na tři tečky (další akce), zvolte "Uspořádat", "Přidat zástupce" . Objeví se okno, kde vyberte nově vytvořenou složku a zvolte "Přidat". Tím se zástupce přidá do té složky
6. Klikněte na nově vytvořenou složku pravou myší a zvolte "Stáhnout"
7. Vpravo dole se objeví rámeček s informací, že se připravuje ZIP archiv, následně se soubor stáhne.

Přílohy

• g1.jpg
    g1.jpg
    65.1 KB · Zobrazeno: 11
  • g2x.jpg
    g2x.jpg
    73.6 KB · Zobrazeno: 12
  • g2.jpg
    g2.jpg
    45.6 KB · Zobrazeno: 13
  • g3.jpg
    g3.jpg
    44.5 KB · Zobrazeno: 14
  • g4.jpg
    g4.jpg
    115.4 KB · Zobrazeno: 13
  • G5.jpg
    G5.jpg
    54.9 KB · Zobrazeno: 12
  • g6.jpg
    g6.jpg
    64.8 KB · Zobrazeno: 11
  • g7.jpg
    g7.jpg
    56.4 KB · Zobrazeno: 11
RicarCZ ano jak píšeš v editoru je rozděl. Tohle by mohl udělat i Zbyněk a to včetně Prahy hlavního, tam jsou normálně návěstidla. V HK nejsou, tam bych je ale prosil dáta pod zem, ať máme jistotu při tvorbě aktivit. I když vlastě by se nemuselo díky kodu na vjezd na obsazenou kolej.

Ano, už to jede. Ale čas stahování 3 hodiny, tak to vzdávám. Jen by mne zajímalo, proč to má 20 GB ? To celá trať BP i s trainsetem má jen14 GB (s komprimovanými fototexturami).
Tipuji, že jsi zapomněl odebrat fototextury v Terrtex, když jsi je ve finále nepoužil.
Ještě před rokem trať měla 65GB, tedy 3x tolik. Popravdě nebylo vůbec jednoduché to srazit, alespoň na těch 20GB což už umožňuje vydání, což je pro mě úspěch. V prvním příspěvku jsem popisoval, čím je způsobená taková velikost.
Právě složku Tertex jsem nejvíce optimalizoval, dokonce konvertoval všechny fototextury do .dds formátu, které při zachování rozlišení 4096x4096 zabírají pouze 8MB proti 50MB v .ace a ještě jsem to projel přes routeriter a opravdu v Tertex již nic navíc nemám. Ostatní složky jako Shapes a textures, jsou na tom výrazně hůře, ale tam mi ani routeriter nepomohl, začal mi mazat objekty které použité jsou, a třídit to vše ručně opravdu nebudu, na to nemám čas, ani nervy. Prostě to berte tak jak to je, nejsem stím monentálně schopný nic udělat.

RicarCZ ano jak píšeš v editoru je rozděl. Tohle by mohl udělat i Zbyněk a to včetně Prahy hlavního, tam jsou normálně návěstidla. V HK nejsou, tam bych je ale prosil dáta pod zem, ať máme jistotu při tvorbě aktivit. I když vlastě by se nemuselo díky kodu na vjezd na obsazenou kolej.
Perony v Hradci zkusím tedy rozdělit, ale návěstidla pod zem dávat nebudu, absolutně popravdě nevím jak bych je měl nastavovat.
Zajímavé je, že i Zbyněk má v Hradci perony označené vcelku a nikomu to tuším nevadilo, ale jak jsem říkal, tvorbě aktivit vůbec nerozumím.

Ahoj. Má a má jej jakoby postaru. Než dávat návěstidla viditelně, nechal bych asi jak je teď.

Právě složku Tertex jsem nejvíce optimalizoval, dokonce konvertoval všechny fototextury do .dds formátu, které při zachování rozlišení 4096x4096 zabírají
Otázka spíš byla, jestli ty fototextury jsou někde aktivní? Protože obrázky z trati používají klasické textury, tedy by se mohly úplně odebrat. I proto jsem si chtěl trať stáhnout, abych se podíval a eventuelně pomohl. Protože ten projekt podle obrázků vypadá opravdu dobře.

Jsou použité a v trati viditelné. Akorát nejbližší okolí je ošetřené klasickou "travní" texturou. Ale "za první řadou stromů" už fototextury jsou. ;)

Otázka spíš byla, jestli ty fototextury jsou někde aktivní? Protože obrázky z trati používají klasické textury, tedy by se mohly úplně odebrat. I proto jsem si chtěl trať stáhnout, abych se podíval a eventuelně pomohl. Protože ten projekt podle obrázků vypadá opravdu dobře.
Fototextury jsem začal používat až někdy kolem roku 2022, takže ve starších úsecích nejsou, až na pár vyjímek, aby nebyly tak ostré přechody. Složka tertex má pouze necelých 7GB.

Připojuji se s velkým uznáním skvělé práce a hezkého zážitku. Nebyla pro mne jiná prvotní volba projížďky než úsek Stará Paka - Jaroměř.
Jako by mi najednou zase bylo 17, 18, 22... ;) :)

Back
Nahoře