Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ano, pracuji. Včera jsem zápasil v oblasti, kde se nachází Brázdovy schody. Kdo ví, kde to je? To už je dávná minulost a nové spojení tuto zkratku z depa Masaryčka na hlavák navždy zlikviduje.
Brázdovy schody jsou (byla) jen taková strmá pěšinka v křoví. Ale já budoval ty zdi, které za touto stezkou následují. Pak je měnírna, baráky, atd. Z druhé strany zase vedou (vedly) koleje do Hrabovky a tam byly třeba přizpůsobit zdi. Hona Švec mi přivezl hodně originálů budov a to ještě netušíte, co buduje Miran. Roman Šubrt dodal tři původní mosty s pilíři, aby stav vypadal v době 1. fáze rekonstrukce a perony na Smíchově. A já jen šibuji s kolejemi sem tam, stavím zdi a sypu náspy.
Jo a dovolenou jsem měl také. Ale nepohyblivou . :lol: Ale díky ní, jsem dotvořil svou šílenou aktivitu, která už jen čeká na dokončení některých staveb v trati.

Naposled editoval moderátor:
Tak když si Zbyňku v těch úpravách,pošli traťovku mezi Úvaly a Tuklaty po 1.koleji.Nějak se nám tam rozjela vegetace. :wink:

poison napsal:
Tak když si Zbyňku v těch úpravách,pošli traťovku mezi Úvaly a Tuklaty po 1.koleji.Nějak se nám tam rozjela vegetace. :wink:
Vy mě utaháte. Traťovka. Nejsou lidi. Včera opravovala sloup v kolejích na nádraží Sedlec a těch zabetonovaných cedulí, to už ani nelze spočítat.
Já teď vůbec nestíhám. Včera jsem na všech počítačích reinstaloval a aktualizoval AVG, protože do největšího shonu mi ještě vypršela licence. Při té příležitosti jsem si dokoupil rozšířenou verzi (AntiMalware). Proto reinstalace. Když jsem se konečně dostal k MSTS, tak už jsem zíval a chtělo se mi spát. Navíc Miranovi dlužím jedno obrazové hlášení. Dnes se to pokusím napravit.

Zbyněk Šemora napsal:
poison napsal:
Vy mě utaháte. Traťovka. Nejsou lidi. Včera opravovala sloup v kolejích na nádraží Sedlec a těch zabetonovaných cedulí, to už ani nelze spočítat.
Já teď vůbec nestíhám. Včera jsem na všech počítačích reinstaloval a aktualizoval AVG, protože do největšího shonu mi ještě vypršela licence. Při té příležitosti jsem si dokoupil rozšířenou verzi (AntiMalware). Proto reinstalace. Když jsem se konečně dostal k MSTS, tak už jsem zíval a chtělo se mi spát. Navíc Miranovi dlužím jedno obrazové hlášení. Dnes se to pokusím napravit.
Nevadí dnes pojedu snad už poslední test nový aktivity tak si vezmu pilku,zastavím a ořežu to z okna. :wink:

Poison: Včera traťovka podbíjela a sypala nový štěrk z Úval do Rostoklat a něco trochu prosekali, ale chlapi říkali, že to bylo ještě dobrý, vlaky si to prostříhají samy :lol:
Klimi pěkné. Velmi pěkné.
Nápověda je Smíchov, ale musím pohledat, kam objekt zařadit. Ale úzká část vypadá jako stání. Že by depo?....Tak mi to nedalo a kouknul jsem se. Jasně. Tam budu muset ještě dodělat koleje. :P

Klimi: Pěkné, jen mám jednu malou připomínku. Na té menší budově by to chtělo upravit mapování textur - okna na pravé straně jsou příliš blízko rohu budovy. Jinak , jen tak dál.

Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora Zdravím, stále váhám, jestli si koupit trať BP. Nejde mi v žádném případě o peníze, ale o hratelnost. Kamarád to má doma, moc si to vychvaluje, dokonce mi dal zajezdit, ale i na běžném rovném úseku mu to plynule nejede. Sestava jeho PC je 2.5GHz, 1GB RAM, ATI Shappire Rodeon 9550, HDD 7200ot/min. Já mám skoro něco takového a mám z toho docela strach, tak mě napadla otázka. Jde v MSTS zkrátit mapa...? -> Něco jako v TRS odebrat panely o určité rozloze a zkrátit mapu třeba z trasy Břeclav Havlíčkův Brod na Brno Havlíčkův Brod..? Možná vám to přijde jako hloupý neřešitelný dotaz a nebo by to nešlo kvůli autorským právám. Předem díky za odpověď.

Heme:
Podívej já jezdím na P4 2,00 GHz 512 RAM a 128MB Radeon 9200.Ve větších stanicích jedu přískokem s FPS okolo 5,v Praze hl.n. si někdy sáhnu až k nule.ale jezdím.Myslím,že neseženeš PC na kterým Ti to půjde bez cukání.Takže buď chceš jezdit nebo ne. :wink:

HEME. Pokud zkrátíš trať například na úsek Břeclav Brno (pokud to jde, zatím nevím, že by to šlo), tak se zkrátí jen načítání trati jako takové, ale vlastní FPS bude při hře stejné jako při délce trati 1000km. Protože MSTS načítá objekty max do 2km.

poison napsal:
Heme:
Podívej já jezdím na P4 2,00 GHz 512 RAM a 128MB Radeon 9200.Ve větších stanicích jedu přískokem s FPS okolo 5,v Praze hl.n. si někdy sáhnu až k nule.ale jezdím.
Jsem na tom podobně, Celeron 2,4GHz 512MB RAM, 128MB grafarna a notas je Celer 1,5GHz a trať v nich běhá docela v pohodě.

poison napsal:
Myslím,že neseženeš PC na kterým Ti to půjde bez cukání.Takže buď chceš jezdit nebo ne. :wink:
A dalo by sehnat takové PC, něco jako je server tak existují i 2 procesorové PC. A nebo si koupit 2 PC a zkusit mezi nima sdílet výkon.

Já mám Pentium 4, 2,40 GHz, 1 GB RAM, NVIDIA GeForce Ti 4200 AGP8X, a když se omezím na 1000 metrů, vypnu jakékoliv stíny tak mi to výrazněji cuká jen u některých největších nádraží (Praha, Brno, Kolín, Bratislava, Pardubice, ČT, Olomouc, Břeclav), ale zase ne nějak strašně ...

Fíha, takový ohlas jsem nečekal, každopádně díky za rady. Docela mě překapilo to, že se vám to moc neeseká, on ten kamarád to měl asi na jedny z nejvyšších detailů a proto to bylo nesjízdné.

Zbyňku, jestli dobře chápu, nezáleží jak je trať dlouhá, ale kolik objektů a polygonů má na 2km před sebou...? Týká se to do větší míry i vegetací...?

Já stahuji viditelnost na 1500m a pokud ani to nepomůže, tak na 1000. Ale méně už nedoporučuji, jinak je to jízda jak v mlze. Ale nestahovat kvalitu textur, jinak přijedete do nádražích, kde chybí části zdí :lol:

Také mám viditelnost stáhlou na 1500m. Mám vyplé všechno stínování. Na mém stroji (s umírajícím procesorem už) je to hratelné, víc plynulé než opak. Jen ve velkých stanicích a při načítání traffic to zacuká někdy málo, někdy až moc, ale s tím sme se už dávno smířili. Hlavně, že hra mi nepadá a zatím nemám v úmyslu upgradovat HW.

Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

heme napsal:
Fíha, takový ohlas jsem nečekal, každopádně díky za rady. Docela mě překapilo to, že se vám to moc neeseká, on ten kamarád to měl asi na jedny z nejvyšších detailů a proto to bylo nesjízdné.

Zbyňku, jestli dobře chápu, nezáleží jak je trať dlouhá, ale kolik objektů a polygonů má na 2km před sebou...? Týká se to do větší míry i vegetací...?

Přesně tak, ale nejde jen o objekty pred sebou ale vlastně o všechny objekty v okuhu viditelnosti, a to občasné cuknutí je právě způsobeno načítáním objektů z disku. TRS má tohle načítání asi vyřešeno lépe, ale to je taky tím, že má novější engine. A pokud ve velkých stanicích klesá FPS tak je to dáno právě velkým počtem objeků a tím i polygonů v dosahu viditelnosti (dohlednosti).

Díky všem za upřesnění, člověk má hned lepší áladu a chuť si BP objednat :)

Zdravím "heme",
já vlastním stroj s procesorem ATHLON 64,2,2 GHz,pamětí 1 GB,HDD Seagate 160GB/7200 ot.,grafikou ATI X700,zvukovkou SoundBlaster 5.1 a po trati "BP" se proháním bez problémů.Dokonce od doby,kdy začal "fungovat" Bin mi simulátor ani jednou při jízdě nepadl.Občasné poškubavávní je samozřejmě nutné zlo.Kdysi jsem si také myslel,že čím výkonnější PC,tím to bude s MSTS lepší,ale jak se na tomto foru již mnohokráte zmínilo,díky enginu simulátoru tomu tak nebylo. :lol:
Jestli s koupí "BP" váháš,zkus se kouknout na video,které jsem nedávno natočil pro prezentaci nových modelů 150/151.Vše jsem natáčel kamerou,takže běh simulátoru nebyl zatěžován žádným "filmovacím" SW.
Video je na adrese http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/64885/premiera.rar_65.54MB.html .

David

Ahojky, běžte do háje z dvoujádrovkama, já to jedu na 4 roky starém počítači, při plném zobrazení detailů na viditelnost 1250 a kromě velkých stanic to jede. XP Athlon 2000+, ram 512/233, nVidia CeForce FX5700

Ten model Smíchova je nedávno postavená budova traťovky mezi Radotínským zhlavím a tratí 122. Stará byla zbourána při stavbě tunelu mrázovky.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře