Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Rovnaký problém mám aj ja teraz pri výmene návestidiel,jednoducho mi zriaďovačky a niektoré hlavné návestidlá nejdú vymazať a musím takmer po každej úprave ukončiť editor tratí a spustiť editor aktivít.Ešte to idem skúsiť urobiť bez binu.Neskúšal si to Dráčik?Sa mi zdá že si spomínal,že nepoúžívaš bin.

Vymazať mi išli, v editore som s nimi nemal problém, len keď som chcel urobiť trasu v AE, tak to ostalo hluché, až keď som ich vymazal (riadne), tak to už išlo. BIN tam mám 1.7.022420.

Tak už jsem trať zprovoznil. Vymazal jsem asi 100 pracně osazených návěstidel a po 6ti hodinách experimentování editor úkolů konečně naskočil. Dle poslední fáze jsou v podezření oddíly mezi Přeloučí a Pardubicemi nebo tři ranžírky v Přelouči (nenalinkované).
V práci nemám dvoujádrový procesor, tak save trvají dlouho.
Ale už nahrávám kompletně osazenou zálohu a zkusím nejprve smazat seřaďovací návěstidla v Přelouči. Kéž by to byly jen ony. Nemáte tušení jak složité linky mají na tomto nádraží cestová a odjezdová návěstidla. Ale ta jsou naštěstí vpořádku. (ty jsem odebral jako první včera, dnešní záloze nevadily)
Kdyby šlo jen o návěstidla, tak je rychlejší vše osadit znovu z poslední funkčí zálohy. Ale když si vzpomenu, jak mne bolelo zápěstí od myši, když jsem dosypal štěrk z Kolína až do Pardubic...Pak doplněná křoví z Kolína až do Prahy.... To jsem rád, že už mám za sebou.

Teď budu generál po bitvě. Nebylo třeba mazat žádné návěstidlo. Jen jsem zapomněl aktivovat jedno seřaďovací návěstidlo v Přelouči. Stačilo zatrhnout "Posun bez linku" a od té doby vše funguje.

Takže, až se tohle někomu stane, ať víte kde máte začít hledat příčinu.
A hlavně nezmatkovat a experimentovat výhradně až na záloze.
:wink:

Zbyněk Šemora napsal:
Teď budu generál po bitvě. Nebylo třeba mazat žádné návěstidlo. Jen jsem zapomněl aktivovat jedno seřaďovací návěstidlo v Přelouči. Stačilo zatrhnout "Posun bez linku" a od té doby vše funguje.

Takže, až se tohle někomu stane, ať víte kde máte začít hledat příčinu.
A hlavně nezmatkovat a experimentovat výhradně až na záloze.
:wink:

Mirane, možná by stálo za to tyhle fígle očistit od komentářů na prostou informaci a dát je bokem do solo vlákna ke stavbě tratí, protože takovýchhle fint bude určitě více. Co Ty na to?

Dráčik napsal:
Zbyňku, mne toto robilo, keď som osadzoval návestidlami hlavnú stanicu. (Ešte nič iné tam vtedy nebolo). Nakoniec keď som povyhadzoval niektorých funkčných trpaslíkov (pre posun) a nahradil atrapami, tak bolo všetko ok. Zaujímavé je, že niektoré nevadili, ale niektoré áno, pritom som všetky linkoval rovnako.

Možná je to jen Tvá iluze, že jsi měl všechny posuny nalinkované stejně. Jeden posun si zřejmě zapomněl nalinkovat a kvůli takové prkotiny už nejde spustit editor aktivit, ani samotný simulator, já to zažil už dvakrát. Jednou nebylo nalinkované odjezdové návěstidlo a podruhé nebyl nalinkovaný posun. V obou případech jsem na nalinkování prostě zapomněl. Ale hlavně Zbyňku není důvod návěstidla mazat, stačí jen každé zkontrolovat, jestli je nalinkované... :wink:

Jak jsem napsal, po bitvě je každý generál. Já nejprve vůbec netušil, co se děje, jen jsem chvíli vzpomínal za jakých okolností jsem tuhle závadu už měl. Ale co bylo příčinou jsem jen odhadoval. Jindy mi MSTS začal padat jen v určitém místě a také jsem nevěděl proč. Pak jsem úplně náhodou zjistil, že havárie způsoboval nový model mostu, který měl nějakou chybu. Člověk si prostě musí pamatovat, jaké úkony dělal naposledy a z toho vycházet.

Návěstidla

Zdravim, nevim jestli se na to už upozorňovalo, ale návěstidlo za smíchovským tunelem (směr smíchov z hlavního) je moc blízko tunelu, dle videa je o kousíček dál a navíc je až za návěstidlem pro opačný směr :wink: snad jsem se nezamotal a popsal to srozumitelně :lol:

Tam je především problém se samotným návěstidlem, a to ten, že není odpovídající model. Zde by to chtělo rusáka přímo na míru. Do té doby musí stačit takto.

Re: Návěstidla

Amazon napsal:
Zdravim, nevim jestli se na to už upozorňovalo, ale návěstidlo za smíchovským tunelem (směr smíchov z hlavního) je moc blízko tunelu, dle videa je o kousíček dál a navíc je až za návěstidlem pro opačný směr :wink: snad jsem se nezamotal a popsal to srozumitelně :lol:
Nevím, jak to máte, ale tak to už dávno není. S novým modelem portálů bylo nutné všechna návěstidla posunout. Ale nikdo si nevšiml, že na pravém tunelu od Vršovic je vjezdové návěstidlo až nahoře na zdi. Kdyby o tom někdo chtěl psát, tak už je vše, jak má být.
Ale kde mám dilema, jak je to s předvěstí od Vyšehradu na hlavní po nesprávné koleji. V plánkách stanic samostatná předvěst není, ale na některých videích ji mám jinde také není.
Je osazena nově nebo je už zrušena nebo je tam odjakživa a na fotkách se jen schovala za křoví? (V MSTS ji nemám a jako předvěst je odjezdové návěstidlo z Vyšehradu, které stejně umí jen přivolávačku.)

Předvěst na nesprávné je, je to vybočené ADŽ u poslední výhybky na Vršovickém zhlaví, z větší části schovaná za keřem.

mám problém s 460tkou a 560tkou
jak si ji vyberu nastavím výchozí stanici zmáčknu START
nabíhá......nabíhá..... a pak mi to napíše:
460 nelze spustit do světa :cry:

Naposled editoval moderátor:
Byl dnes podán návrh, abych na pátek, kdy mělo být oficiální vydání RS, já vydal aktualizaci trati BP. Nebylo to přání řadového uživatele, ale modeláře, který se dost zásadně na této aktualizaci podepíše.
Jelikož datum mé aktualizace závisela na tomto člověku, vážně o tom uvažuji, pro nedočkavce BP79 vydat. Alepoň to způsobí mnohým dilema, jestli RS nebo MSTS. Součástí aktualizace je má aktivita, ve které si nové modely vychutnáte.
Ale na aktuální DVD potřebuji víkend zase já, aby vše bylo 100% Datum vydání asi nejpozději středa po víkendu.
Uživatelé by pak měli žně. Jezdili by s RS, ale MSTS by asi málo kdo odolal, co je tam čeká za překvapení. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nevím jaké máte zkušenosti ostatní, ale od té doby co Fabio zmenšil texturu, tak je model ve hře (nikoli v prohlížeči) rozmazaný a totálně nečitelný. Myslel jsem, že to vyřeší tohle update, ale je to stejné. Po záměně na původní velikou texturu je vše vpořádku.

Jinak jsem zkusil vyfotit noční Prahu a myslím, že už to vypadá ve hře o něco lépe. Děkuji Honzovi Švecovi za kulisy bloků domů.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/prahanoc.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/prahanoc1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/prahanoc2.jpg
Ona ta fotka je na málo citlivém filmu, ale svítí to i pod Žižkovem a všude kolem kolejí.

Dúfam, že kulisa bloku domov nájde uplatnenie aj v iných mestách.... .

Hezký podvečer! Chtěl jsem se zeptat jak to vypadá s aktualizací :eek:
Tím nechci vůbeccc nějak rýpat nebo jinak popuzovat, jenom se ptám, jelikož Rail Simulator se mě moc nelibí a radši si zajedu novou aktivitu která vyjde s aktualizací. Něco tu bylo, že pan Šemora vydá aktualizaci na den oficiálního vydání RS, a jestli se nepletu tak je to dnes :)
S pozdravem nEotryx

neotryx: Co si pořádně přečíst příspěvek Zbyňka ze středy 10. října??? Myslím, že je to tam jasně vysvětleno.

Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk Šemora Zdravím, pořád mám mnoho a mnoho dotazů k trati BP, z které se Vám omlouvám. Když už konečně mám doma tuto trať a nestačím se kochat těmi propracovanými nádražíčkami přesně bymodelovanými podle skutečné předlohy, stejně tam najdu takové ménší krajinové detaily. Já si z Trainzu na tu krajinku potrpím, ovšem nemusí to být nějaká švýcarská krajina, to rozhodně ne. Velice se mi líbí celý úsek z Třebové do Břeclavi nebo Kutné hory do Poříčan atd. Já se chci hlavně zeptat, jestli v té nové aktualizaci bude krapátko rozšířená i krajina v pražském uzlu, brněnském uzlu a úseku Běchovice - Poříčany - Nymburk město...? To jsou asi úseky, kde se mi ta krajina zdá "chudá". Moc dobře chápu, že by poté hra byla nespustitelná, ale jako dotaz to snad neurazí :) Ještě se chci zeptat, kam až bude sahat trať 250 od Tišnova ke Žďáru v nové aktualizaci...?

Předem díky za odpověď.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře