Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
klimi napsal:
Textura opravena.Pro Zbyňka stahuj zde: http://klimi-msts.webz.cz/smichov.zip
Ahoj Klimi. Díky za model, ale poprosil bych o nějakou úpravu.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/domek.JPG
Stavba se mi zdála malá, tak jsem postavil vedle již osazeného domu na Smíchově. Také dle fotky, vrata jsou trochu širší:

Ještě mám připomínky k značení. smichov.ace, smichov.s jsou velmi nebezpečné názvy, protože v této čtvrti máme už hodně objektů a hrozí kolize s jinými. Naštěstí smichov.* je volný, ale pro příště je lepší lépe specifikovat. Například smichov_budova1.s atd.
Dovnitř sd souboru je nutné napsat model, ke kterému patří. V tomto případě ne nadrazi_kostenice.s , ale smichov.s.

Následující příspěvek je ükázkou, že i mistr tesař se utne
Zbyňku kam s to umístil ťraťovku ? Tam to nemá co dělat . Ta stojí u závor, před sebou má Radotínské hlaví a zastávku tramvaje ČSAD
Smíchov, za sebou trať 122 do Hostivic a vpravo výtopnu Zlíchov. A stojí zde. Je to ta budova u čtyřproudé komunikace. Promiň prudkost reakce, ale tam cos to umístil ty nic podobného není. Stačí se podívat na letecké snímky a hned Ti nebude sedět tvar .

Odkaz upraven moderátorem.

Naposled editoval moderátor:
Tomes napsal:
Zbyňku, prosím Tě, koleje se ještě budou na Smíchově posunovat ? Jde mi hlavně o perony, díky
Na Smíchově už jsou originál perony od Romana, s kolejemi se už hýbat nebude.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/scrgrb1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/scrgrb3.jpg
Klimi, zeptej se Mirana a ostatních modelářů, jak si nastavit měřítko. Budovy by měly mít výšku patra stejně.
Váslav S: To ty jsi rozbil formát této stránky nekonečně dlouhým odkazem?
Nevím na co narážíš, ale jestli na obrázek, tak se jednalo jen o ilustrační foto, aby dotyčný viděl, že má model v měřítku 1:2 vzhledem k ostatním stavbám. V trati Klimiho model ještě umístěný není, ale nemusíš mít strach, vím kam patří.
:wink:

Václave, prominu Ti,
až smažeš ten ultradlouhý odkaz,
který totálně deformoval tuto stránku.
Sem se vážně nedá nic psát.
Děkuji

Dobrý den
chtěl jsem se zeptat na jednu věcičku:
V programu Conbuilder lite když ho otevřu tak tam nemám lokomotiva
ČD 151,ČD 151 duha a ZSSK 350 včem je problém že se mi tam neoběvily? :eek:

Johníík napsal:
Dobrý den
Mám jen conbuilder starší, který funguje. Asi to bude syndrom Bob57 . V Trainstore se tyto také nezobrazovaly, ale po posledním update 4.3 jsem srovnal řádky v engu na své místo a mělo by to už fungovat. :wink:

Johníík napsal:
Dobrý den

Zahoď ten Conbuilder Lite a nainstaluj verzi 2.2.9 která funguje. Odkaz je tady ConBuilder 2.2.9 (6,2 MB)

Zbyněk Šemora napsal:
Johníík napsal:
Dobrý den
Mám jen conbuilder starší, který funguje. Asi to bude syndrom Bob57 . V Trainstore se tyto také nezobrazovaly, ale po posledním update 4.3 jsem srovnal řádky v engu na své místo a mělo by to už fungovat.
Jaký máš syndrom ty ? Jednoduše špatně napsaný program... :D ! Convoi tím netrpí a msts také ne.

Bobe57, sorry, ale nevěděl jsem ja Tvou úpravu v řádcích nazvat. Ale je zajímavé, že tím trpí jen 350 a její klony, ale jinde jsem nerozpoznání Trainstorem nepozoroval, byť tam byla Tvá úprava.
Abychom se vrátili k tématu trati, měl bych nahlásit co jsem přes víkend dal dohromady. Sice zatím nic nového, jen kompletní údržba trati Praha - Pardubice. Všude štěrk a tam kde byla osazena stará návěstidla, ta jsou vyměněna za nová. (Pečky až Přelouč).
Dále jsem narovnal zkreslené esíčko za Řečanama. Obloučky jsou už nepatrné v zákrytu z 1. do 2. koleje. Takže za první vyhýbkou až po Lhotu je kolej položena nově. Aktivitu to žádnou nenaruší, jen eventuelní trasu, která by začínala nebo končila v opravovaném úseku.
Ono neuškodí oprášit starší okoukané úseky. Tato rekonstrukce navazuje na stavění v Praze, aby i kolejové okolí dostalo trochu nový kabát.

Přerov

Ahoj
malý dotaz,bude v trati BP,stanice Přerov,pokud ano kdy se jej můžeme dočkat za odpověd díky

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe57, sorry, ale nevěděl jsem ja Tvou úpravu v řádcích nazvat. Ale je zajímavé, že tím trpí jen 350 a její klony, ale jinde jsem nerozpoznání Trainstorem nepozoroval, byť tam byla Tvá úprava..
.. z čehož vyplývá, že to přehozením řádků není, takže žádný syndrom. Pokud se nepletu, tak to bylo míchanicí mezer a tabulátorů před názvy položek, to jsme přece už řešili a fungovalo to po opravě: až k Name to bylo OK, odtud špatně, že!

ale to není jediný problém! :(
také mi nejde spustit 362 a 363 všechny kromě 363 kde je rastislav!
tedy spustit jdou ale když chcu odbrzdit nebo změnit pohlehled sekne se to!dále mám problém po stáhnutí posledních aktualizací se mi po rozjetí lokomotiv a asi po 1minutové jízdě se mi to sekne a musím vypnout msts

před stáhnutím aktualizací bylo vše OK

Johníík napsal:
ale to není jediný problém! :(
také mi nejde spustit 362 a 363 všechny kromě 363 kde je rastislav!
tedy spustit jdou ale když chcu odbrzdit nebo změnit pohlehled sekne se to!dále mám problém po stáhnutí posledních aktualizací se mi po rozjetí lokomotiv a asi po 1minutové jízdě se mi to sekne a musím vypnout msts

před stáhnutím aktualizací bylo vše OK
Bob57: Já právě vyřešil problém u 350 přesunem Sound a Cabviev na správné místo. Mezery to nebyly.
Ale jak píše následující příspěvek, chyba bude někde jinde. Asi klávesnice a židle. Protože v posledních aktualizacích trainsetu ve jmenovaných lokomotivách žádné zásadní změny se nedělaly.
Sorry, jelikož nevím, co uživatel v MSTS prováděl, doporučuji novou instalaci MSTS a do toho instalaci trati a vše musí fungovat.

To bob57_cz a Zbyněk:
jestli se zase vy dva staří pardálové začnete hádat o pomlčku jak malí kluci na písku o lopatičku, tak vám ten písek nechám odvézt. Nejlépe do Hyde Parku... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Miran napsal:
To bob57_cz a Zbyněk:
jestli se zase vy dva staří pardálové začnete hádat o pomlčku jak malí kluci na písku o lopatičku, tak vám ten písek nechám odvézt. Nejlépe do Hyde Parku... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mirane neboj, já měl a ještě mám úplně jiné starosti.

Znáte tento pocit? Celý prodloužený víkend sedíte u editoru a stavíte a stavíte. (Venku sice bylo hezky, ale pokoušela se o mě nějaká viróza, tak jsem měl výmluvu být doma)
V neděli podvečer dostavěna kapitola, tečka. A teď si vše projedu ve hře a budu se jen kochat. :lol:
Spustím MSTS a ten se načítal a načítal.... kdybych jej neodstřelil, tak se načítá do teď. :cry: Tak spustím editor aktivit, ale i ten se choval podobně. Jen načítal a načítal a tak to i zůstalo. :cry: Fungoval jen editor tratí. A teď babo raď. Zvláště po 6 deci vína se blbě přemýšlí. Tuto závadu jsem už jednou měl a naštěstí jsem si vzpomněl. Tenkrát mi tento stav způsobil samostatný skupinový indikátor na Smíchově. Jenomže nyní jsem osazoval jen známá návěstidla a tedy je to hledání v kupce sena. Tak jsem včera odebral návěstidla (na záložní kopii) z Přelouče, Záboří i Velimi a nic. Hledal jsem v zálohách poslední funkční. Nejbližší jsem našel až dnes ráno v práci z 28.9. Tam vše funguje. Takže se zúžila oblast hledání na úsek od Záboří do Přelouče. Ale také jsem vyměňoval oddíly autobloku. Zatím předpokládám, že nelinkovaná návěstidla by zlobit neměla. Tak jsem zvědav, který objekt takto zlobí. Jestli jej najdu.

Zbyňku, mne toto robilo, keď som osadzoval návestidlami hlavnú stanicu. (Ešte nič iné tam vtedy nebolo). Nakoniec keď som povyhadzoval niektorých funkčných trpaslíkov (pre posun) a nahradil atrapami, tak bolo všetko ok. Zaujímavé je, že niektoré nevadili, ale niektoré áno, pritom som všetky linkoval rovnako.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře