Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
nebulus napsal:
Most cez Moravu je celkom OK, dokonca aj tie nefukčné pilere vyzerajú veľmi reálne. Akurát celý most cez Moravu je jednokoľajný, ....) .

Tak to bych chtěl vidět, kam by jsi tu druhou kolej namačkal (přes Moravu) :lol: Snad na ty pilíře vedle. (dvoukolejnou hrůzu jsem tam měl původně, to naštěstí nikdo neviděl. :wink:)
A tam kde jsi nebyl, poradil Google :lol:

Ok, zle som pochopill čo je čo. Inkriminovaný troj - oblúkový dvojkoľajný most ma zmiatol, lebo v skutočnosti je sanovaný striekaným betónom. Odvolám obvinenie :eek: .

Naposled editoval moderátor:
Re:

Čouda napsal:
Ahoj! Do marchegu jezděj z BA loko 754 a rakušák na nic pokračuje do Vídně?
Doteraz to tak bolo, ale rakušák už nechce 754 ani vidieť. Teraz chodia čisto herkulesy a tie malé motory.

Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Ale keby si veľmi chcel tade jazdiť tak 4.085 čo som urobil tam chodila.A teraz sa tam hodí 2016-002.

Týmto GVD 754 v SPD BA skončili. Spomínaná 754 085 išla do Prešova, zvyšok (004, 005, 035, 084) bol predislokovaný do SPD Nové Zámky.

Mám takový problém při tvorbě aktivity. Přijedu se soupravou na ONJ a potom najedu na jinou soupravu na jiné koleji koleji a v tom se to stalo. :D
Buď mě to hodí do Vršovic nebo se mi stalo že jsem se na ONJ díval z letadla a potom vlak vykolejil nebo prostě jenom tak vlak vykolejil.
Trainset na soupravě i loko jsou z TBP a rychlost při najiždění je cca. 1 - 1,5km/h.
Nevíte někdo, čím to je, čím to je???

Na ONJ je smyčka. Pokud se trasa hráče přes tuto vrátí na stejnou kolej, dějí se divy. Totéz platí i pro volnou jízdu. (nefunguje mi klávesa z a s s háčkem, opravdu se dějí divy a nepísu ve smyčce) :lol:

Díky Mikulášské jízdě http://ama-cb.cz/zbynek/3.jpg z Brna do Židlochovic , jsem kromě této lokálky i opravil nádraží Brno Horní Heršpice a Modřice, včetně průtahu přes Brno Jih. A na druhé straně jsem osadil všechny vlečky, aby se lépe dělala zástavba. Z Brna Jih se dá jet i na kontejnerové překladiště S rekonstrukcí Heršpic bylo nutné i překopat vyústění trati 240 směr Střelice (kousek za předvěst). Ještě díky záznamu kamery jsem uviděl, že by bylo vhodné upravit úsek mezi Modřicemi a Rajhradem. Přece jen ty obloučky nejsou tolik výrazné a také jedno mírné esíčko chybí. Hold, tenkrát jsem tyto materiály ke stavbě neměl a později se už hůře opravuje. Google v tomto nemá chybu. Doufám, že Deterio už bude s Heršpicemi spokojený a třeba jak naznačoval vyrobí nádraží. :lol: Tohle by využila i trať 240.

Takže kromě popisovaných dodělávkách na trati Brno - Břeclav do aktualizace bude depo v Bratislavě, dodělávky v úseku Lamač - DNV a nový úsek DNV - Marchegg. Práce na Slovensku a v Rakousku jsou už dokončené (do dalších připomínek :lol: ). Až teprve potom se pustím do Vysočiny, aby mne netížily nějaké nedodělané úseky.

Zbyňku, nemůžu říct nic jiného, než že držím palce, Vysočina=můj domov a jako návnadu použiju budovu Ostrova nad Oslavou, ale abych vás nehnal zase až tak kupředu, chci se zeptat na úkor oblouků:Je to pár dnů, co jsem se poprvé projel z Kolína do Č.Třebové a zíral jsem na ty oblouky - nikde ani sebemenší chybka jen u Bezpráví se to trochu zvrtlo, chci se zeptat, jestli by s tím šlo něco udělat, i když mě napadá, že by se musely překopat aktivity a tak to asi nevyjde. Ještě je jedno místo a to v Praze Libni - při vjezdu od Hrabovky za mostem na Rokytku (u měnírny) to taky hází. A ještě teda mi chybí rychlostník na hrabovské spojce, když se jede na hlavák tak u domku 141 byl rychlostník na 30km/h. To jsou věci, které mi v BP chybí, snad to není velký seznam. A teď zpět k Vysočině. Chci se zeptat, jestli se bude ještě pracovat s kolejemi na úseku Židenice- Níhov...? Děkuji za odpověď

Re: Trať Bratislava-Brno-Č�ře�vá-K�ín-P�ha

..co je za úsek Hrabovka - Rokytka ? Mož� �vé s�jení, a� v mé době tako� trať �exis�vala. Libeň - Rokyt� nebo Vítkov - Ro�tka nebo Holešovice Roky�a, to ano. Jinak obecně. Pokud je �ipomínka, že�o ně�e &qu�;hází&�ot; nebo je�ě� špatně, vyfotit�zme�it a�ystavit zde obrázek. Jinak nelze pomoc� To se týká i porovnání s realit�,�iz rychlo�ník. Děkuji.��

Tak tohle mne už čílí. Nejprve píšu ráno příspěvek natřikrát (dvakrát jsem si text omylem smazal) a nyní se mi přepne písmo do hatla patla. To už je na mě moc, raději jdu stavět.

Safra, takhle špatně jsem příspěvek už dlouho nenapsal. Omlouvám se za to nesmyslné popsání úseku, až teď na to koukám. Rychlostník návěštící rychlost 30km/h byl do zrušení hrabovské spojky umístěn na jejím úpatí. To znamená, že když se z Mas.n odjíždělo směrem nahoru k Praze hl.n, byl tam právě tento rychlostník, který dosvědčí toto VIDEOhttp://www.novespojeni.cz). Dále mám tedy dvě připomínky k obloukům na trati BP. Jeden "nesouměrný" oblouk, čili oblouk, ve kterém to "doslova" háže se nachází ve stanici Praha-Libeň. Je to úsek za prvními vexly z Hrabovky do Libně. Stručně řečeno vedle liběňské měnírny. Toto FOTOby to mělo doložit. Další takový úsek je u zastávky Bezpráví. Přesněji několik metrů před zastávkou směrem od Pardubic. Je to jedinný oblouk, který je nesouměrný na úseku z Pardubic do Č.Třebové. Po ověření oblouku v editoru jsem spíše zjistil, že se jedná o střídavé zvětšení a zmenšení poloměru oblouku. Mapy.cz to jen potvrzují. Takže si myslím, že toto místo by mělo zůstat v tomto stavu, jak je. Snad můj reparát popsal ty místa s nepřesností oblouku a video umístění rychlostníku na Hrabovce. Další část minulého příspěvku se zaobírala nad Vysočinou. Jedná se taktéž o oblouky. Dosti u Kr.Pole a jen jsem se ptal, zda-li na nich ještě budete pracovat, neboť úsek z Židenic do Níhova je ve výstavbě. Děkuji za odpověď

Celou tahanici kolem Johnííka jsem zahodil, on ten dotaz tady stejně neměl co dělat a kromě toho byl nesmyslně položen.

Deterio: Mooooc hezkýýýý.

Já nelenil i dál a opravil obloučky z Modřic do Vojkovic, ale to nestačilo. Za Šakvicemi je také malé esíčko, takže jsem měl dilema, jestli posunout Zaječí nebo Šakvice. Nakonec to vyšlo na Šakvice, protože jsem potřeboval trochu roztáhnout oblouk do Pouzdřan.
Jinými slovy, když už, tak už.
Náročná operace se podařila a už jen zbývá udělat statické dodělávky. Ale nešlo vše hladce. Jednou mi spadla práce za dvě hodiny a já musel vše znovu. Omylem jsem kliknul na zvukovou značku, pod kterou jsem před tím smazal část kolejí. To znamená vždy zamrznutí editoru, bacha na to. :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
Deterio: Mooooc hezkýýýý.

Já nelenil i dál a opravil obloučky z Modřic do Vojkovic, ale to nestačilo. Za Šakvicemi je také malé esíčko, takže jsem měl dilema, jestli posunout Zaječí nebo Šakvice. Nakonec to vyšlo na Šakvice, protože jsem potřeboval trochu roztáhnout oblouk do Pouzdřan.
Jinými slovy, když už, tak už.
Náročná operace se podařila a už jen zbývá udělat statické dodělávky. Ale nešlo vše hladce. Jednou mi spadla práce za dvě hodiny a já musel vše znovu. Omylem jsem kliknul na zvukovou značku, pod kterou jsem před tím smazal část kolejí. To znamená vždy zamrznutí editoru, bacha na to. :wink:
Zbyňku to znamená,že aktivity budou k ničemu? :?:

Poison: Aktivity k ničemu? Nač taková silná slova? To je takový problém si otevřít editor a opravit Patch? Já opravím Den blbec a ještě mám jednu uživatelskou EC 177. Není to zrovna Tvá? Konkrétně úsek Brno - Břeclav byla měsíční krajina, proto zde aktivit moc naštěstí není. Pokud tohle chci dostavět je nutný finál kolejí. Tento úsek jsem stavěl někdy v roce 2003 a tenkrát jsem nevěděl, že se dynamická kolej dá ohýbat. Proto tam vznikla ta přehnaná esíčka kolem Rajhradu. Navíc zoom fotoaparátu tohle také pěkně zkreslí.
Zatím jsem jen posunul koleje. Nejprve musím napsat zápis pro pokládku sloupů TV, srovnat budovy a perony, osadit náspy a mosty a nakonec krajina kolem. Práce ještě hodně.

Tak a stanice Ostrov nad Oslavou čeká na zedníky, malíře a to všechno se pokusí zvládnout do Nového roku, sice chybí nějaké podklady, ale uvidíme co s tím...Počet polygonů asi ještě není ustálený, zatím je to něco přes 600, což je méně než hrabovský domek, ale mám problémy s nafocenýma texturama a tam musím třeba jednu stěnu udělat ze dvou plane, aby to šlo pěkne natexturovat, ale myslím si, že číslo 600 je dost dobré a to ještě ke všemu když bych zde mohl využít alpha textury, ale pořád se k nim nemám a spousta polygonů je takřka zbytečná. No ale....

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img247.imageshack.us/img247/1600/ostrovtd8.jpg

Finito, už stačí jen textury

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře