Džordž napsal:
PS: že bych se taky pustil do nějaké tratě. Ale to by den musel mít aspoň 60 hodin.
Džordži, pokud se nudíš

(asi těžko), podobnost čistě náhodná, když byla nyní znovu vydána tato Vysočina, že také stavím z Brna na Vysočinu. Tunelové portály na této trati mají jinou architekturu než dosud použité, hodily by se i nádražní budovy. Ale hlavně jako jedny ze symbolů této trati, viadukty u Dolních Louček a Říkonína. Možná to půjde z něčeho poskládat, ale ten největší u Dolních Louček by si zasloužil originál. (Koleje tam budou položeny už velmi brzy)
Také by se hodily ty dřevěné boudy podchodů, jak to tam tenkrát za Nácků provizorně postavili. (Řečkovice, Říkonín, atd)
Jako kluk, když jsem tudy jel poprve jsem jen zíral. V každé stanici podchody jak v Brně. jen vstupy do podchodů jak do bungru stlučené z prken. Na každém zhlaví dřevěná bouda s bábou, která obsluhovala skupinová mechanická odjezdová návěstidla. Zabezpečení jen ústa a telefon a na to doplatila tenkrát Pannonia, kdy se bába v Říkoníně zapomněla a skončilo to srážkou tří vlaků na jednom z nejvyšších viaduktů, kdy část Pannonky spadla dolů.
Tenkrát jsem chodil do deváté třídy a pamatuji si, že podrobně o této nehodě psali na celou stránku včetně fotek jen v brněnské Rovnosti. Měl jsem noviny schované, ale jednou jsem je s něčím omylem vyhodil. Blbec.
Jinak aktualiazace bude už brzy, po příštím víkendu. Vše hotové nebude, důvod je spíš ten, že je natlakován kotel novinkami. Jak modely, tak novými tratěmi a začíná to být nepřehledné. Proto by se z kotle měla co nejdříve vypustit pára v podobě aktualizace, aby nevybuchl.
Velikost aktualizace bude klasicky přes 100MB
Ještě bych chtěl poděkovat panu P. Sob. z Polska za výrobu všech nepravidelně zaoblených a zakřivených peronů z Brna až po Hradčany.