Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím,
tak to je paráda - Vysočina. Pravda,jel jsem po 250-tce snad jen pětkrát v životě,ale nic to nemění na mém názoru,že je to nádherná trať.Především proto,že se považuji za místy až vášnivého obdivovatele hor a železnice. :D Do další stavby přeji "Panu Staviteli" hodně pevné nervy,šikovné modeláře objektů a co nejméně dotazů na to,kdy že se bude jezdit přes Havlíčkův Brod. :D

David

Naposled editoval moderátor:
Ještě to s tím Havl Brodem není tak akutní. Materiály s poloměry oblouků mám jen do Říkonína. Leda, že bych zatím z Tišnova stavěl přes Nedvědice. :lol: Tam mám poloměry až do Žďáru. Ale zase nemám sklony a video. :cry:
Z druhé strany mám veškeré materiály od Kutné Hory jen do Golčova Jeníkova.

Dnes večer jsem chtěl po Brně Králově Poli dokončit kolejiště stanice Kuřim. Jenomže chyba. Do oblouku stanice, nevím proč jsem nezapočítal přechodnice a průšvih na světě. Připravil jsem si tímto pořádný hlavolam, protože zhlaví už jde do stoupání. Ale po třech hodinách tvrdého boje mám kolejiště hotovo. A to jsem si myslel, že to bude taková odpočinková práce, protože se mi do jiných prací na trati nechtělo.
Příště je na řadě Tišnov. Ale opět dle nálady. Možná si na odreagování odskočím do Kostomlat a okolí stavět domy. :lol: :lol: :lol:

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Možná si na odreagování odskočím do Kostomlat a okolí stavět domy.
A na ONJ pořád ne ? :lol: :lol: :lol:
To musíš říct mým nadřízeným. :lol:
Já už dávno nerozhoduji, kde budu stavět. :lol:
Moji šéfové jsou hlavně:
Honza Švec, Nebulus, Pawlík, HarkIV a ve finále i Deterio, který mne nasměroval z Židenic směr Brno Královo Pole. Ono to už pak nejde zastavit a koleje se pokládají a pokládají až do úplného upokládání :lol: :lol: :lol:
Ale naštěstí všichni jmenovaní tvoří v oblastech, kde jsem v budoucnu plánoval stavět. Alespoň to současně plánovat na někdy už nemusím. :lol: :lol: :lol:

Džordž napsal:
PS: že bych se taky pustil do nějaké tratě. Ale to by den musel mít aspoň 60 hodin.
Džordži, pokud se nudíš :lol: :lol: :lol: (asi těžko), podobnost čistě náhodná, když byla nyní znovu vydána tato Vysočina, že také stavím z Brna na Vysočinu. Tunelové portály na této trati mají jinou architekturu než dosud použité, hodily by se i nádražní budovy. Ale hlavně jako jedny ze symbolů této trati, viadukty u Dolních Louček a Říkonína. Možná to půjde z něčeho poskládat, ale ten největší u Dolních Louček by si zasloužil originál. (Koleje tam budou položeny už velmi brzy)
Také by se hodily ty dřevěné boudy podchodů, jak to tam tenkrát za Nácků provizorně postavili. (Řečkovice, Říkonín, atd)
Jako kluk, když jsem tudy jel poprve jsem jen zíral. V každé stanici podchody jak v Brně. jen vstupy do podchodů jak do bungru stlučené z prken. Na každém zhlaví dřevěná bouda s bábou, která obsluhovala skupinová mechanická odjezdová návěstidla. Zabezpečení jen ústa a telefon a na to doplatila tenkrát Pannonia, kdy se bába v Říkoníně zapomněla a skončilo to srážkou tří vlaků na jednom z nejvyšších viaduktů, kdy část Pannonky spadla dolů. :cry:
Tenkrát jsem chodil do deváté třídy a pamatuji si, že podrobně o této nehodě psali na celou stránku včetně fotek jen v brněnské Rovnosti. Měl jsem noviny schované, ale jednou jsem je s něčím omylem vyhodil. Blbec.

Jinak aktualiazace bude už brzy, po příštím víkendu. Vše hotové nebude, důvod je spíš ten, že je natlakován kotel novinkami. Jak modely, tak novými tratěmi a začíná to být nepřehledné. Proto by se z kotle měla co nejdříve vypustit pára v podobě aktualizace, aby nevybuchl. :lol:
Velikost aktualizace bude klasicky přes 100MB
Ještě bych chtěl poděkovat panu P. Sob. z Polska za výrobu všech nepravidelně zaoblených a zakřivených peronů z Brna až po Hradčany.

Neštěstí u Řikonína byl věnován také jeden díl Osudových okamžiků.
Dokonce tam byl i rozhovor se strojvedoucími. Jeden byl Slovák z Pannonie, tehdy jako mladý mechanikoval; druhý byl Čech z lokomotivního vlaku, který narazil na viaduktu do nákladu - už v penzi.

Zbyňku, možná ještě dnes přihodím jedno malé polínko pod ten tvůj kotlík. :D

Pawlik napsal:
Zbyňku, možná ještě dnes přihodím jedno malé polínko pod ten tvůj kotlík. :D
Výbuch hrozí i z jiných důvodů a to pády editoru. Zamrzne to téměř vždy když položím peron, násep a chci jej klonovat dál přes ctrl-c ctrl-v. Dvakrát po sobě mi to zamrzlo u vlaštovek v Brně Králově Poli, jednou v Kuřimi. Nyní jsem se snažil osadit náspy mezi Čelákovice a most přes Labe a spadlo mi to také. A to už pára z kotle začala syčet dost hrozivě.

Díky, už to jdu servírovat. Ale problém. Už mne bolí nart ruky od klikání na myš. Dnes mne točil úsek Nymburk město - Sadská. A Vás uživatele bude točit po aktualizaci také. Těch zbytečných přejezdů pro traktor s hnojem, to můžete dát za Nymburkem cihlu na houkačku. Co je moc, to je moc.

Ahoj, no když už aktualizace, tak pořádně veliká :), abych tomu trochu pomohl, dovolil jsem si ze své zahrádky poslat panu Šemorovi nádraží Velký Osek.

Snad se bude libít :)

Ahoj Lukáš

HarkIV napsal:
Ahoj, no když už aktualizace, tak pořádně veliká :), abych tomu trochu pomohl, dovolil jsem si ze své zahrádky poslat panu Šemorovi nádraží Velký Osek.

Snad se bude libít :)

Ahoj Lukáš
Díky moc. Tak co nám ještě chybí?
Z Kolína. Osek máme, Libice náhrada, Poděbrady máme, Nymburk máme, Kostomlaty máme, Lysá máme, Čelákovice máme, Mstětice máme, Počernice a Vysočany nemáme.
Ale jestli budu stavět systémem jako obec Kostěnice od Matese, kdy osadím a pak pokračuji stavět na nějaké starší záloze a po měsíci se divím, kdo mi ukradl z trati Kostěnice :lol: :lol: :lol: A není to poprve.

Jelikož zjišťuji, že hodně uživatelů v životě nejelo po trati Brno - Havlíčkův Brod, zítra nakopíruji ke stažení 3 minutový klip natočený v roce 1975 Úsek Tišnov - Říkonín asi 80 MB. (nejkrásnější úsek trati, asi 4km od místa, kde zatím končí mé stavební práce.)

A co chybí mně?
Už jenom Počernice, na další nádraží nemám materiály, budu muset vyrazit s foťákem do terénu (Vysočan). Ani bych nevěřil, že mi fotomateriály tak brzy dojdou :D .
Co se týče Oseka od HarkaIV, tak si ho, milí přátelé, velmi važte.
Málem jsme dostali při focení textur "přes držku" od místních opilců .

Focení budov na textury, to je asi vždy o dršťku. Honza Švec i Nebulus by mohli také vyprávět. Asi by jste všichni zasloužili zvláštní uznání. Bohužel opilci propili i Lukášovo nádraží. Přišla mi zpráva o doručení, ale bez souboru.

Jinak kdo chce nahlédnout do míst, před kterým zatím skončili mé stavební práce nabízím slibované 76MB video.
Je to kopie z 8mm filmu točené v roce 1975 a 1976 na východoněmecký Orwochrom, takže kvalita je snížená i o přepis filmu do AVI.

V hlavních rolích Balt Orient se dvěma S 499.0 (Dolní Loučky - Tišnov) V opačném směru Hungaria s S 499.0. O rok později ty samé vlaky, ale už s právě novými ES 499.0. Balťák na viaduktu před Říkonínem od Vlkova a Hungárka opět do Prahy vjíždí do tunelu za Říkonínem. Ale nečekejte žádný zázrak, je to opravdu v novinové kvalitě tehdejší doby
http://www.semora.cz/d/tisnov_rikonin.avi
Tenkrát jsem studoval průmyslovku a o nějakém MSTS se mi ani nesnilo. Vrchol techniky byl pro mě pikovláček :lol: .

Zbyněk Šemora napsal:
Focení budov na textury, to je asi vždy o dršťku. Honza Švec i Nebulus by mohli také vyprávět. Asi by jste všichni zasloužili zvláštní uznání.
Já přihodím svůj zážitek z focení. Naštěstí nebyl o zdraví, ale úsměvný. Fotil jsem nádražní budovu v Čejči (kurňa, taky ji musím už konečně vymodelovat). Když jsem fotil zadní část, tak se najednou začalo otevírat okno a já čekal vynadání ve smyslu co že to tam fotím. K velkému úžasu vykoukla příjemná paní a zeptala se mě, jestli má odendat boty z parapetu, které tam větrala. Jestli mi prý nevadí při focení.

No sakra, málem nám rozbili "držku" a teď si dovolili ještě prochlastat moje nádraží, to je vrchol 8) , s tim se musí něco udělat.

Co se týká focení, ještě jsem nezažil ani jedno, kde by mě nějakej místní ožrala neposílal do nejmenovaných míst, nebo nehrozil dozbitím foťáku(a né jen foťáku).
Pomalu abychom chodili ve více lidech.

Na mňa akurát kričal opilec z krčmy vo Veľkých Levároch, nech ho prídem odfotiť :D . Ale aj napriek mojej kladnej reakcii nakoniec pohostinstvo neopustil .

Stává se mi chyba když jedu z České Třebové na Prahu tak najednou podemnou zmizí zem,ta zem je asi o 100 metrů níže

^George napsal:
Stává se mi chyba když jedu z České Třebové na Prahu tak najednou podemnou zmizí zem,ta zem je asi o 100 metrů níže

Taky sem měl ten samý problém,ale jenom to je díky naší lenosti číst manuály,přečti si ho a zjistíš jak na to..když se nebude dařit tak napiš

^George napsal:
My co používáme MSTS Bin od určité verze už tento problém nemáme. Za to patří velké díky Džordžovi.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře