Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
^George napsal:
Stává se mi chyba když jedu z České Třebové na Prahu tak najednou podemnou zmizí zem,ta zem je asi o 100 metrů níže
My co používáme MSTS Bin od určité verze už tento problém nemáme. Za to patří velké díky Džordžovi.
Pravda, od nového BINu jsem viděl snad poprvé Dlouhou Třebovou v celé své kráse :lol:

^George napsal:
Já mám MSTS Bin
Tak asi nemáš, když ti to dělá to, co všem ostatním před příchodem BINu. Od nějaké verze BINu je toto však minulostí. Zkus si ho třeba nainstalovat........

Pánové, přečtěte si ještě jednou o čem to je.
^George napsal:
Stává se mi chyba když jedu z České Třebové na Prahu tak najednou podemnou zmizí zem,ta zem je asi o 100 metrů níže
Nepíše o ztracené krajině a bílých místech.
Píše o něčem jiném, krajinu má, ale někde jinde - o 100m níže.
To není totéž.

bob57_cz napsal:
... krajinu má, ale někde jinde - o 100m níže...
Tak takéto niečo sa mi stalo, keď som raz vynechal aktualizáciu. Ale stalo sa mi to neďaleko Letohradu.

bob57_cz napsal:
Pánové, přečtěte si ještě jednou o čem to je.
^George napsal:
Nepíše o ztracené krajině a bílých místech.
Píše o něčem jiném, krajinu má, ale někde jinde - o 100m níže.
To není totéž.
To je totéž, protože pokud se vjelo dříve do Dlouhé Třebové, tak se veškeré stromy jakoby propadly dolů pod trať. Aby to nebyl tak velký šok, tak pod Dlouhou Třebovou dole byl obrovský objekt zelené placky.

Jenomže pokud je někdo líný číst návody, tak mi připadá už škoda času na takové dotazy odpovídat.
Takže už nevím po kolikáté to sem píšu, jedná se o bod 9 manuálu, který se objeví, když kliknete v menu DVD na záložku "pokyny" (pro úplně nechápavé a příslušníky VB: Je to poslední záložka dole).
Cituji:
9. MSTS má vlastnost, kdy po projetí každé desáté rovnoběžky (poledníku), v jednom směru zmizí textury terénu.
Tato trať kritickým místem prochází v oblasti Dlouhé Třebové, kde se tento efekt projeví ve směru do Prahy.
Po projetí kritického místa je nutné hru uložit a znovu načíst. Po té už je vše OK.
Tuto vlastnost MSTS vyřešil MSTS BIN ve verzi, která se Vám nainstaluje.

Diskuse mimo téma byla přesunuta do HP, kde se můžete bavit dál. Díky za pochopení.

^George napsal:
uz to je v pohode stavalo se to kdysi davno
Tak proč to sem strkáš právě teď ??? !!!
Žebys taky napsal, jak jsi to odstranil ?!
Podívej se, kolik se tu zase zabralo zbytečně místa.

Zabezpečení na 250

Zbyněk Šemora napsal:
Na každém zhlaví dřevěná bouda s bábou, která obsluhovala skupinová mechanická odjezdová návěstidla. Zabezpečení jen ústa a telefon a na to doplatila tenkrát Pannonia, kdy se bába v Říkoníně zapomněla a skončilo to srážkou tří vlaků na jednom z nejvyšších viaduktů, kdy část Pannonky spadla dolů.
Báboblok na 250 bych opravdu nečekal. Moje představa byla, že se tehdy jednalo o naši nejmodernější trať.
Ať už to bylo jakkoliv, na Vysočinu se opravdu těším, srovnatelné to je snad max. s údolím Svitavy (taky bomba).
Mimochodem, dle mé nyní již manželky je Msts diagnóza na Chocholouška (k vánocům jsem od ní dostal soupravu "Malý výpravčí" obsahující plácačku, píšťalu etc. ).
Zřejmě nejvyšší měrou k tomuto jejímu názoru asi přispěl šílenec Šemora.
Dík.

Naposled editoval moderátor:
No, také mám pocit, že Chocholoušek je v kurzu nejen u mě, ale i u jiných aktivních modelářů do MSTS. Buď nám vznikne šílená suprtrať s originály budov a ostatních staveb včetně vozidel nebo skončíme jako šílení na jednom pokoji příslušného zařízení :lol: :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
No, také mám pocit, že Chocholoušek je v kurzu nejen u mě, ale i u jiných aktivních modelářů do MSTS. Buď nám vznikne šílená suprtrať s originály budov a ostatních staveb včetně vozidel nebo skončíme jako šílení na jednom pokoji příslušného zařízení :lol: :lol: :lol:
No a až tam s náma skončí i Džordž, tak můžem ve volných chvílích odladit multiuser mod :-D

Tak pánové,z Plzně do Dobřan to mám nejblíž a ještě tam pracuje jedna moje známá,takže může být protekce.

Šnek napsal:
Tak pánové,z Plzně do Dobřan to mám nejblíž a ještě tam pracuje jedna moje známá,takže může být protekce.
Tak jdeme tam budeme mít klid

Vrbam napsal:
Šnek napsal:
Tak jdeme tam budeme mít klid

Vždy jsem si přál mít klid na koníčky a okolo běhající služebnictvo v bílých pláštích

To Glagol:

za tohle
(k vánocům jsem od ní dostal soupravu "Malý výpravčí" obsahující plácačku, píšťalu etc.
nezbývá, než ti poblahopřát ke vtipné manželce. Ta moje díky tomu, že je také bývalá nádražačka, k tomu nějak nedošla. Jen když slyší od mého stolu houkačku, tak jen praví "á, páníček zase jezdí" (to páníček se traduje ještě z dob, kdy jsme měli pudlíka).
Karel

Tak už se to před Dolními Loučky trochu rýsuje. Viadukty jsou jen provizorium, originály staví Roman. Tento úsek bude ještě hodně pracný.

5bba595c9fb1df711d28f7741d33c36d.jpg
10e9342eae23536c0bfd4386dc9ad716.jpg
f76a883b286eb33560e99e8eca1a69d2.jpg
7a9390f9012885e4fab28e28def39ead.jpg

Fíha to se bude jezdit :!: už se moc těším. Jen ve skutečnosti je ta trať taková celá mrtvá. Skoro v každé stanici omšelá prázdná nádražní budova a deponované vozy...

Čouda napsal:
Fíha to se bude jezdit :!: už se moc těším. Jen ve skutečnosti je ta trať taková celá mrtvá. Skoro v každé stanici omšelá prázdná nádražní budova a deponované vozy...
Stále se volá po historických tratích z 80.tých let a když se něco dochovalo téměř beze změn dodnes, tak je to zase omšelé. Už mi případá, že poptávka bude vždy po tom, co nikdo nestaví.

Jinak konečná bude zatím za zastávkou Níhov na 44,8 km. Dál mi zatím končí svět a stejně už z Říkonína jsem musel poloměry oblouků počítat jiným způsobem a takto složitě se to nedá. Chtělo by to postavit alespoň do Vlkova, kde mají obraty postrky. Ale to až příště.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře