Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Problém

Zdar lidičky,
potřeboval bych radu. Po naistalování tratě BP se hra normálně rozjela, ale při spouštění aktivity (nebo volné jízdy) se zobrazí chyba: "Selhalo inicializování manažera aktivit." Nevíte někdo jak tento problém vyřešit? Určitě je to mapou nebo globalem, protože když jsem global a tratě vyměnil za 321, všechno fungovalo tak jak mělo.
Děkuji za odpověď.

Po úplné instalaci trať musí fungovat, jako všem ostatním. Problém může nastat neúplnou instalací nebo instalováním nekompatibilních aktivit.

Jinak jak pálíte čarodějnice? Já pálil celkem těžkou stanici Praha Vršovice. Zítra postavím alespoň kousek ONJ, ať mají kam jezdit soupravy od vlaků nebo na vlak.

Trať odinstalována, naistalována no a výsledek je, že jede. Chyba byla na mojí straně :eek: .
I tak děkuju za odpověď.

Naposled editoval moderátor:
Tak se dnes trochu dařilo. Nejprve jsem protáhl koleje z hlaváku a Vršovic na Vyšehrad plus most přes Vltavu a na druhou stranu z Vršovic na ONJ. Komplet zatím jen vjezdové kolejiště a dá se ještě jet dál na kolej 210 do panťákové haly. To kolejiště do ONJ dalo zabrat. stromečkové zhlaví a ještě do oblouku. Hrůza a děs. Jenom díky videu a staršího 8mm filmu z dob mého působení v depu jsem dal kolejiště snad dobře dohromady. Na ONJ postavím koleje jen do panťákové a pendolinové haly. Jinak přes déčko druhou stranou do Vršovic, to ještě nevím jestli se mi do toho bude chtít. Ale zatím to neplánuji.
Ještě bych potřeboval změřit, jak jsou od sebe vrata hal, abych koleje položil správně. Snad si Roman Š najde chvilku, ideální by bylo postavit alespoň zhruba obě haly a koleje bych podřídil modelu. Ale to bych už chtěl asi moc. :lol:
V hale u 210. koleje býval ponk se svěrákem a tam jsem si dělával generálky svého tehdejšího kola. Bydlel jsem přes dvorek na ubytovně. :lol:
Kdyby člověk neměl vzpomínky, vůbec bych se do takových kolejišť navíc nepouštěl.

Zbyněk Šemora napsal:
... ideální by bylo postavit alespoň zhruba obě haly a koleje bych podřídil modelu. Ale to bych už chtěl asi moc. :lol:
Pokud by se někdo chtěl do toho pustit, tak nějaké fotky mám a můžu poskytnout...

Vzkaz

Včera mi jeden zájemce o trať poslal objednávku, ale v poště není emailová adresa odesílatele.
Jedná se o A.S. z Ježova.
Pokud dotyčný čte tento text, ať mi pošle nový email, abych mu mohl poslat číslo účtu a další náležitosti.
Děkuji

Bylo by možné v další aktualizaci trochu poladit roční období?Když jsem se dal do aktivity v období Zima/sněžení je vidět na míle daleko.Zbyňku vzpoměl jsem si na aktivitu s brejlovcem na trase Břeclav-Mikulov.Tehdy to byla čina.Fíra neviděl na 10 metrů.Dá se to nějak poladit,aby editor v módu Zima/Sněžení vyhodil prudkou činu?
Díííky moc :wink:

Ahoj! já bych se chtěl zeptat, proč načítání této tratě trvá tak dlouho. tra´t 321 se mi načítá as i o čtyřikrát rychleji než tato. napadlo mě, že to může být způsobeno rozsáhostí tratě, ale ještě před měsícem (už po act 77) se trať načítala daleko rychleji. Nevíte někdo proč?

Čouda napsal:
Ahoj! já bych se chtěl zeptat, proč načítání této tratě trvá tak dlouho. tra´t 321 se mi načítá as i o čtyřikrát rychleji než tato. napadlo mě, že to může být způsobeno rozsáhostí tratě, ale ještě před měsícem (už po act 77) se trať načítala daleko rychleji. Nevíte někdo proč?
Používáš TrainStore?

Čouda napsal:

Jedná sa o načítanie samotného simulátora alebo načítanie samotnej aktivity / explore route? Kým o tom prvom rozhoduje počet trás (.pat) v adresári trate, čo sa dá rozumne odstrániť použitím Train Store, o tom druhom rozhoduje najmä koľko a akých objektov je na štvorci kde začínaš a potom veľkosť TDB a takých vecí. Tiež tam ale majú svoj podiel aj .pat a .srv súbory ...

Train store používám, to bych musel mít nervy z ocele, abych vydržel načítání bez něho :lol: . Dlouho to načítá i volnou jízdu. Už i úvodní obrazovka se načítá déle než by měla. PC je přitom zatížen na 100%. Evidentně něco dělá, ale proč, když u ostatních tratí ne.

Takže test pro Vás a bez Trainstore.
Nejprve jsem měl v adresáři zatím 350km dlouhou aktivitu (topírna noc), kterou připravuji a zatím je bez traffic .
Start MSTS do načtení menu trval 15 sekund

Pak jsem aktivitu vyměnil za Den blbec, který jede po trase 900km a je zde bohatý traffic.
Start MSTS do načtení menu trval 50 sekund.

Test byl prováděn i se všemi vstupními trasami pro volnou jízdu.

Ale musím také poznamenat, že jsem včera prováděl kompletní vyčištění disku a defragmentace a také virtuální paměť s pevně nastavenou hodnotou přenesl na jiný disk (bohužel ne fyzický, bylo by to ještě lepší)
Proto jsem byl sám mile překvapen, že mi MSTS včetně editorů startuje o něco svižněji.

Nedávno jsem se čílil, že kdosi prohlásil, že moje trať pro dlouhé načítání je pro testy nevhodná. Jestli se zdá někomu 15 sekund moc, tak opravdu už nevím.

Ale ještě jedna poznámka. Asi si řeknete, jo, frajírek má dělo Pentium D, dvě giga paměti.....tak jsem udělal test s načtením první aktivity na notebooku Pentium M 1,6 giga a giga RAM.
Takže už to trvalo déle, nebylo to 15 sekund, ale 21 sekund (také po defragmentaci a údržbě)
Ale !!!! Důležité upozornění. Pokud jsem nechal zapnutou obrazovku s odpovědí na tohle fórum, tak start stejné aktivity netrval 21 sekund, ale 56 !!!! sekund. Takže pokud budete mít spuštěno na pozadí další aplikace, tak se Vám MSTS bude načítat vééélmi dlouho.
Pokud bych asi vytáhl přídavný modul s modemem, tak i na notebooku bych měl start rychlejší.

Ohledně počasí, připomínky směrujte na Blackwolfa. Ten má na starosti počasí do všech tratí.

Ještě jeden test do třetice na mém nejpomalejším PC Athlon2800XP s 2x 500MB RAM /333.
Po zkopírování trati, aby byly totožné výchozí podmínky start Topírna noc trval 60 sekund, ale jelikož nově nakopírovaná trať trvá vždy déle(asi se to ukládá někam do paměti), tak jsem pokus zopakoval a čas načtení této aktivity trval už jen 30 sekund.

Tímto vychází závěr, že rychlost MSTS zavísí hlavně na základní desce, procesoru a paměti.

Vybízí to k testu, jak dlouho trvá start MSTS ostatním.
Bez Trainstore, jen odebrat všechny aktivity a ponechat za prvé například Test Lysá a za druhé nejdelší aktivita s traffic Den Blbec.

Čoudo, za jak dlouho se Ti načte MSTS jen s aktivitou Test Lysá? (bez Trainstore.) Aktivity se vyřazují Martensovým prográmkem MSTS Activity Mover.

Čouda napsal:
Train store používám, to bych musel mít nervy z ocele, abych vydržel načítání bez něho :lol: . Dlouho to načítá i volnou jízdu. Už i úvodní obrazovka se načítá déle než by měla. PC je přitom zatížen na 100%. Evidentně něco dělá, ale proč, když u ostatních tratí ne.

ICQ nebo jina zapnuta aplikace ? :-)

AndrewM napsal:
Nevím jak ostatní ,ale s ICQ mám špatné zkušenosti. Já sám ho nepoužívám ale syn ano a když jdu jezdit a zapomenu ho vypnout tak nejenže se mi pomalu načítá ale i mi to pak jezdí trhaně.

Matýsek napsal:
AndrewM napsal:
Nevím jak ostatní ,ale s ICQ mám špatné zkušenosti. Já sám ho nepoužívám ale syn ano a když jdu jezdit a zapomenu ho vypnout tak nejenže se mi pomalu načítá ale i mi to pak jezdí trhaně.
Já jsem jednou jel se zaplým icq a msts mi jelo úplně normálně.

Ondra.H napsal:
Matýsek napsal:
AndrewM napsal:
No zapomněl jsem dodat ,že mívá zapnutý ICQ a ještě Skype.

Matýsek napsal:
Ondra.H napsal:
Matýsek napsal:
AndrewM napsal:
No zapomněl jsem dodat ,že mívá zapnutý ICQ a ještě Skype.
Dělával to ICQ 2005, že občas roztočil disk a vyšponoval vytížení procesoru na 100%.....od té doby mám ICQ pryč používám lehčí Mirandu a jsem v poho....

ad Zbyňkův test : A máš v Trains kompletní trainset a consisty i pro další aktivity nebo tam máš jenom consist hráče pro topírnu a stejně tak i modely v trainsetu?

Martens: Mám nainstalováno 5 svých aktivit, kompletní trainset, který dodávám na DVD, všechny consisty plus další pro volnou jízdu včetně tras pro volnou jízdu. Aktivity odkládám tvým prográmkem a samozřejmě consisty všech aktivit zůstávají.
Od té doby co tvořím aktivity Trainstore nepoužívám, protože potřebuji mít plnou nabídku vozidel.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře