Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
ocelot24 napsal:
(Fotky jedou ,jen trochu víc pomaleji..)
Už to vidím taky. :wink:

Jedním slovem nádhera. Honzo smekám, je vidět, kdo je na současné modelářské špici.

Teď jen nějak vyčistit tu poslintanou klávesnici. :D

Michal napsal:
ocelot24 napsal:
(Fotky jedou ,jen trochu víc pomaleji..)
Už to vidím taky.Jedním slovem nádhera. Honzo smekám, je vidět, kdo je na současné modelářské špici.
Mi to načetlo jako blesk včera i dnes bez problémů. Občas by neškodilo ve svém PC pročistit ručně IEcache...

Screeny jsou vážně, vážně fantastické a v kombinaci s rozhlasem tímto okamžikem končí monopol ČD začíná monopol MSTS... výborná práce!

Jééééééééééééééééééééééé to je pěknééééééééééééééééééé ...........

Neodolal jsem, abych nepoužíl výkřik našeho Jiřího.
Opravdu nádhera.
Hold Východní Čechy patří Honzovi. Plus nějaké vedlejšáky i jinde.
Takže po dodání si dám závazek, abych dostavěl kolejiště u lokomotivního depa v Pardubicích. Mates mi poslal nějaké fotky, tak by to mohlo jít dát dohromady.
Tohle už bude důvod vydat aktualizaci trati. Po dvou měsících by už bylo na čase :lol: Jen ty pražské spojky. Chudák Vlastík se v tom hrabal rok a já to chci zvládnout za měsíc. Ale jedno je jisté. Kolejově a provozně to bude hotové, ale okolí, nevím nevím. Palác kultury ani nuselský most ještě nemám..... :cry: Ale to mi starosti nedělá. Já budu jásat, pokud to bude jen kolejově hotovo. Je to opravdu hlavolam.

Naposled editoval moderátor:
Ty Pardubice "sů fakt špicové" :D Akorát to má jednu chybu: chybí tam moje postavička, protože když vidím ty screeny, jako bych tam byl....

Včera bezúspěšně, dnes se zadařilo. Odbočka Záběhlice je vyřešena. Problém byl v podjezdu a oblouku do Malešic. Tam to byl hlavolam. A také nebýt odborného školení od Kosace, jak se mají naklápět koleje do sklonu, tak by to byly samé schody. :lol:
Počkejte až tudy budou jezdit odklonová ECéčka. Nejlépe z Holešovic. Výluka Libně, tak na Rokytce se vlak uhne na hlavní nádraží, pak přes Vršovice, tento obrázek a pojede se vlevo do Malešic, Běchovic a na Blatově se vlak vrátí do své trasy.
00a166f8818342c9b7f4c0409bd07e00.jpg

Petr Šimral napsal:
...dopr****.

A můžu to předělávat
Tos to za ty dva měsíce zapomněl? :-)
Kosac napsal:
Ono to nebude tak horky. Je to desna otrocina po tech 0.001 skocich. Udelal jsem tim zpusobem jen par useku a kousky kde jsem mel schody. Ale na nejake presne nastavovani na desetiny promile... to by mi upadla ruka.
No jo, nesmí se to zvedat myší, ale klávesama NUM8 a NUM2, pak to není tak hrozný :-) (mám takhle udělanej celej úsek Herkules - Louka u L.)

Už se nám to rýsuje.
Vlevo se nachází vršovický ranžír, uprostřed depo ve Vršovicích a vpravo ONJ
5fe57f4a9d84b61b9992dfa8946de31a.jpg
Jinak trať z Vršovic do Malešic je už propojená. Depo mi dalo pěkně zabrat, protože mi koleje vedoucí do vršovického ranžíru nechtěly vycházet. Nakonec jsem se nějak domluvil.
Já byl v tomhle depu jen několikrát na noční pohotovosti na traktoru z ONJ a pak jednou před dvěma lety s Bobem57 na exkurzi. Hodně fotek pomohlo, ale hodně otazníků ještě zůstalo. Když tak připomínky vyslyším a upravím. Jinak stejně model depa asi nikdo nevymodeluje, takže kompromisy by vadit neměly. Ještě by to chtělo pojmenovat koleje v depu. Neznáte někdo, jak jsou číslované nebo jak se jim říká? Když tak si něco budu muset vymyslet, aby pak šly aktivity.
a29337b2f5f4cb60de59f641d141244a.jpg
A na posledním obrázku jsou Vršovice osobní nádraží.
Už se nedivím, že se mi do této části Prahy dva roky nechtělo. A opět, nebýt Kosacova zlepšováku jak naklápět koleje, tak jsem ranžír s depem dohromady nedal. Utopených kolejí si nevšímejte, musím tam dát model náspu.
3c7c191623ffb83c5245359d0699c4b2.jpg

Pěkné

Jinak včera jsem jel po 031 z Pardubic do Hradce Králové a všiml jsem si, že koleje ve Stéblové směrem do Semtína (taková ta vlečka), tak byly vytrhány, nyní tam je jenom štěrk a koleje žádné - ani staré ani nové.

350.009 napsal:
Pěkné

Jinak včera jsem jel po 031 z Pardubic do Hradce Králové a všiml jsem si, že koleje ve Stéblové směrem do Semtína (taková ta vlečka), tak byly vytrhány, nyní tam je jenom štěrk a koleje žádné - ani staré ani nové.
Bylo zde již několikrát psáno, že autor staví dle situace, která byla v době natáčení na video a jiných podkladů - těch změn je již víc (okolí Masarykova n., Hrabovka - hl.n., Choceň, úsek Č. Třebová - Zábřeh, apod.). Je to celkem zajímavé porovnání, jeď z ČT do Zábřehu po BP a po 321. :wink:

Tomes napsal:
350.009 napsal:
Pěkné

Bylo zde již několikrát psáno, že autor staví dle situace, která byla v době natáčení na video a jiných podkladů - těch změn je již víc (okolí Masarykova n., Hrabovka - hl.n., Choceň, úsek Č. Třebová - Zábřeh, apod.). Je to celkem zajímavé porovnání, jeď z ČT do Zábřehu po BP a po 321. :wink:
Můj názor na toto- já bych nejradší vše ještě před "koridorizací", hezky do oblouku 85km/h než po rovince 160km/h. To je můj názor. I když třeba nikoho nezajímá

Tomes napsal:
- těch změn je již víc (okolí Masarykova n., Hrabovka - hl.n., Choceň, úsek Č. Třebová - Zábřeh, apod.). Je to celkem zajímavé porovnání, jeď z ČT do Zábřehu po BP a po 321. :wink:
Tento týden jsem obdržel fotky jak pokročila stavba Nového spojení v Praze. Když jsem viděl své bývalé depo na Masaryčce, pohled odtut na Vítkovský památník, a stará hala ve stínu estakády, vytrhané koleje z Hrabovky na hlavní, úplně mi běhal mráz po zádech. Za rok už nikdo nepozná, kudy kdysi jezdily vlaky. Buďme rádi, že máme MSTS, kde tato historie zůstane zvěčněná. Věřte tomu, například stavět historii za deset let v dalším dokonalejším simulátoru, bude nemožné (pokud nemáte své podklady z doby nedávno minulé)

Zbyněk Šemora napsal:
Tomes napsal:
- těch změn je již víc (okolí Masarykova n., Hrabovka - hl.n., Choceň, úsek Č. Třebová - Zábřeh, apod.). Je to celkem zajímavé porovnání, jeď z ČT do Zábřehu po BP a po 321. :wink:
Tento týden jsem obdržel fotky jak pokročila stavba Nového spojení v Praze. Když jsem viděl své bývalé depo na Masaryčce, pohled odtut na Vítkovský památník, a stará hala ve stínu estakády, vytrhané koleje z Hrabovky na hlavní, úplně mi běhal mráz po zádech. Za rok už nikdo nepozná, kudy kdysi jezdily vlaky. Buďme rádi, že máme MSTS, kde tato historie zůstane zvěčněná. Věřte tomu, například stavět historii za deset let v dalším dokonalejším simulátoru, bude nemožné (pokud nemáte své podklady z doby nedávno minulé)
Tady mi nezbývá než souhlasit, tento týden jsem se svezl na hl.n., z depa za chvíli už opravdu nic nezbyde, ale v MSTS tam strojmistři sedí pořád. :lol:

Podařil se mi dokončit další kolejový úlet ve vjezdové skupině nákladního nádraží Vršovice. Ještě mi chybí vpravo čekací koleje a bude dílo dokonáno.
Myslím, že staří fírové co jezdili náklady z Prahy si rádi zavzpomínají. Také je otázka času, kdy tohle vše z reálu zmizí. Dle videí, celý ranžír je ve vysoké lebedě a už ani není vidět, kde vedou koleje. Ještě bych měl udělat směrovou skupinu, rozdělení modrých čtverců tomu nahrává. Ale to až příště.
5896e626e3763895db93f4c443fde8d5.jpg

Vau :eek: Tohle neni nic pro mě.Na mojí hlavu moc složité , ale pěkné.

Hmm klobou dolů Zbyňku, taková vyhybková nadílka by byla i pro mě noční můrou. Ještě že existují ty dynamické koleje, jinak nevím, jak bychom stavěli :D

Zbyněk Šemora napsal:
klimi napsal:
A to jsi chtěl stavět projekt Evropa. :cry: Každý by měl stavět jen to, na co má hlavu. :wink:

Ne, ne, Zbyňku. Ten novodobý Perner byl Kimir. :D

Pawlik napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
klimi napsal:
A to jsi chtěl stavět projekt Evropa. :cry: Každý by měl stavět jen to, na co má hlavu. :wink:

Ne, ne, Zbyňku. Ten novodobý Perner byl Kimir. :D
Jo jo, omlouvám se, už si ty nicky pletu. Ale nějaký Kimir...tak nějak je i severokorejský diktátor :lol:
Martin: Jo za každé takové stanice mám hrůzu předem. A vůbec se mi do takového stavění nechce. Ale pak ten adrenalin v jízdě MSTS, kdy to na takových vyhýbkách zaklape....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře