Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Debatu přesouvám sem.Tax napsal:Tak či tak jedno je isté. Systém Xtracks v dobe začiatku budovania trate Břeclav - Brno už dávno existoval, rešpektoval ho takmer celý svet. Ty si vytvoril ďalší systém, ktorý je dnes úplne zbytočnou komplikáciou v podobe presúvania/premenovávania adresárov s traťami a globálmi. Pritom nemuselo tomu tak byť, dalo sa to pomerne pekne ešte v zárodku odstrániť skôr, než trať nabrala svoj dnešný megarozmer. Ja som za to, aby stavitelia novoprojektovaných tratí používali medzinárodne štandardizovaný systém X-tracks.Zbyněk Šemora napsal:... a s kolejivem jsem si vystačil. Jediné, co je mi trnem v oku ...
Zbyňku, ach tá tvoja rétorika. Napísal som predovšetkým toto: Ja som za to, aby stavitelia novoprojektovaných tratí používali medzinárodne štandardizovaný systém X-tracks. Punktum. Nič viac. To o nekompatibilite bolo konštatovanie, že to nemuselo byť. Je tam predovšetkým moje osobné želanie, nech sa ostatní nepokračujú v tom smere. Toť všetko. Ešte doteraz som žiadneho staviteľa tratí nezabil len preto, že stavia na systéme Global BP, aj keď je to niekedy naozaj škoda.Zbyněk Šemora napsal:
MSTS BIN tenkrát ještě nebyl, tak to opravdu nešlo.Pritom nemuselo tomu tak byť, dalo sa to pomerne pekne ešte v zárodku odstrániť skôr, než trať nabrala svoj dnešný megarozmer.
nebudem sa hádať, ale je tu aj matematika: jedna 500 m kolaj nahradí 5x 100 kolaj a teda 5 - 1 = 4 pozície na štvorci ... No nechajme to radšej ...Zbyněk Šemora napsal:MSTS BIN tenkrát ještě nebyl, tak to opravdu nešlo.
Můj příklad: Trať Kúty - Brno - Třebová Xtracks nepoužívá. Do Global kopíruje jen změnu ve zvukovém souboru. Chtěl jsem otestovat trať 180 a dva Protrainy. Global jsem si zálohoval a udělal dobře. Vše normálně fungovalo až do chvíle, kdy jsem chtěl v editoru potočit se stromem ve čtverci Brno hl. nádraží. Po save jsem padnul do Windows s následným atomovým výbuchem v dané oblasti. Snad 10x jsem to zkusil ze zálohy obnovit a vždy se stejným výsledkem. Na jiných, méně zastavěných místech jsem mohl v terénu tvořit dle libosti a vše fungovalo. Po výměně Globalu za původní jsem už mohl v Brně tvořit dle libosti a bez pádů.
Závěr? X tracks sice rozšíří možnosti kolejiva a vyhýbek, ale zřejmě omezí maximální počet možných objektů na čtverec. Angličany a kříže na zhlaví mi velmi chybí, ale nejen po těchto zkušenostech jsem rád, že jsem do Xtracks nešel. Doporučuji, co trať, to záloha Globalu, pokud se tam s tratí něco instaluje a bude vám fungovat vše.
Najskôr preto, že sme nemali prax a prehľad. Vtedy nikoho nenapadlo to, čo dnes urobili Dráčik s Duusom - vymodelovať Saharu ( ranžír ) na Rendezi ako jeden statický a nefunkčný objekt ... dokonca existuje riešenie, ako urobiť, aby cez to predsa len v istej miere mohol prejsť aj vlak.Zbyněk Šemora napsal:Tady nejde o hádání, ale kdyby Xtrack byl odolný, tak Ti tenkrát Brno nevybuchlo. (mě se to stalo také, v každém hustě zastavěném čtverci) Spíš přemýšlej, proč to Xtrack dělal.
klimi napsal:Ale myslim v Gmaxu.Jinak jaká je výška takových klasických dveří?
Ja som dosiahol pokusne okolo 1470 objektov, ale na jednokolajnej trati. Je to lotéria.Zbyněk Šemora napsal:No jo, ale pak přišel Martin s 321 a jemu to nepadá. Mě i s BP to padalo po překročení 1250 objektů, ale jak kde a jak s čím. Martin měl někde s Xtrack více.
Petrov nad Desnou?Jacek napsal:Já jsem kdysi sloužil na stavědle, které mělo na délku sotva 3,5 metru. A to tam byl celý stavědlový přístroj s 9 pákama. Zvenku to vypadalo spíš jak šopa
Dětřichov nad Bystřicí, nejvýše položená stanice trati 310mikulda napsal:Petrov nad Desnou?Jacek napsal:Já jsem kdysi sloužil na stavědle, které mělo na délku sotva 3,5 metru. A to tam byl celý stavědlový přístroj s 9 pákama. Zvenku to vypadalo spíš jak šopa![]()
Srandičky, srandičky350.009 napsal:Mohl bych do další aktualizace poprosit o koridorizaci úseku Břeclav - Lanžhot st. hranice?
alcapone napsal:Ahoj
Nešlo by návěstidla co jsou na vedlejší někde vzadu odpojit. Budou tam fyzicky, bude na nich svítit furt červená, ale v ae a tm nebudou vidět. Takhle to má Martin u 321.