Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Draco napsal:
Všimli ste si někdo že ve Svitavách na nádraží je animovanej pingulín s praporkem. Já se toho všiml nedávno :lol:
Já je zkoušel osadit na více místech, ale jen tento mi chodí jak má. Byl to jen test.
Šnek. S těmi šraňkami je obecný problém. Například Velké Leváre mi stále pouští auta a na příčinu jsem nepřišel. Na Velim kouknu.
Včera jsem začal dodělávat Kostěnické zhlaví v Pardubicích. Konečně. Ale stejně je to tam hlavolam. Ještě zbývá napojit poslední dvě koleje a hrb a bude to průjezdné. Ještě vlastně depo.

Zbyněk Šemora napsal:
Včera jsem začal dodělávat Kostěnické zhlaví v Pardubicích. Konečně. Ale stejně je to tam hlavolam. Ještě zbývá napojit poslední dvě koleje a hrb a bude to průjezdné. Ještě vlastně depo.
Hlavolam ? Aby ne, když hrb je na přeloučském zhlaví.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Hlavolam ? Aby ne, když hrb je na přeloučském zhlaví.
Omlouvám se, že jsem se špatně vyjádřil. Hrb je na přeloučské straně a svatý kopeček na kostěnické :lol:
5276593740353531b53246dd3bc7b7d1.jpg

Naposled editoval moderátor:
Potřeboval bych zjistit, jak je profil Jižní spojky podél čekaček a trati do Krče (po Spořilov). Zatim jsem tuto silnici od přemostění neosazoval.
Dnes trochu dělám zástavbu z Vršovic po Hostivař. Aby to nebyla jen holá louka. Areál Slávie. No Trochu mi schudl, ale něco tam je. Chtělo by to placky sportovišť na míru. Koupat se už ale dá. Také mám pocit, že v těch barácích kolem je to samý uživatel MSTS. To bude vlna kritiky. Ale nějak to dopadne :lol: .

mikulda napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Potřeboval bych zjistit, jak je profil Jižní spojky podél čekaček a trati do Krče (po Spořilov). Zatim jsem tuto silnici od přemostění neosazoval.
Tři pruhy tam, tři zpátky, bez odstavného pruhu.
On se neptá na to, co ukazuješ, chce profil.
Od mostu na Záběhlicích u "Mišelinky" klesání až po levý oblouk, vedle čekaček je levý oblouk téměř v rovině, poté to trochu padá k odbočce na Spořilov ( výjezd k ubytovně ), zde zase nabíhá prudké stoupání s vrcholem přímo pod "D1", pravý oblouk a za ním sjezd/padák do Krče, od odbočky v Krči k nádraží menší spád a pokračuje až k odbočce na Bráník, za ní zase stoupání na barrandovský most.
Promile a procenta ale nevycucám.

Opravdu, že tam jsou tři proudy vidím i z letecké mapy. Tak jsem Jižní spojku postavil, a myslím, že to vyšlo jak píše Bob57. Ale na podobné silnice používám 4 proudý díl, jinak by to bylo šílených objektů na už tak husté čtverce. V ulici Podle Kačerova, jestli si dobře vzpomínám jsou nízké paneláčky 4 patra. Z letecké mapy to není poznat.

mikulda napsal:
Mě ta otázka připadala divná, ale jiný význam slova "profil" mě v tu chvíli nenapadl. :-)
No tak teď už víš, co znamená výraz profil ( profil tváře, domu, trati, komunikace,.. ).

Jelikož se čím dál hůř v Praze pohybuje v editoru, občas mi i spadl, tak jsem raději vše testnul přímo ve hře. Funguje to bez problémů (takže mohu stavět domy dál) a Praha se už konečně trochu rýsuje. Jižní spojku budu ještě muset trochu upravit, přece jen v editoru to vypadalo jinak, ale až Bob 57 uvidí, z čeho jsem mu splácal depo metra Kačerov.... a to tam nemám ještě koleje. :lol: :lol: :lol: Ale on jezdí na Béčku, tak ho to snad tak dráždit nebude.
Ale baráků je třeba osadit ještě moc. Spořilov, Záběhlice, Hostivař...raději na to nemyslet.

Mám problém. Při větší zátěži (větší stanice, víc trafficů, ..) se mi celý msts vypne bez jakékoliv chybové hlášky, přitom u ostatních tratí co jsem zkoušel mi to funguje v pohodě. Opravdu mi to takto blbne jenom u trati BP. Je chyba někde u mě, nebo jinde?

řekl bych,že to budeš mít ve svém pc,že prostě nestíhá.BP je poměrně náročná na PC. Zkus si v nastavení MSTS stáhnout počet objektů na čtverec,mělo by to pomoct.

No, to zkusím. Vždy mi to fungovalo v pohodě, až teď při koupi nového HDD mi to začalo blbnout. Přitom ten je rychlejší.

Petriik napsal:
No, to zkusím. Vždy mi to fungovalo v pohodě, až teď při koupi nového HDD mi to začalo blbnout. Přitom ten je rychlejší.
Pokud jsi osadil jiný HDD, tak jej zkus pořádně prověřit nějakým testovacím programem výrobce disku - skoro každý je má na svých stránkách nebo se dají použít univerzální HDDtools od Sysinternals.

Stav prací:
Praha se už celkem rýsuje. Mám zastavěno (zhruba) od Vršovic po Uhříněves od Krče do Vršovic a Malešic. Ještě zbývá okolí trati z Malešic do Běchovic a uvidíme co to udělá s FPS. :lol:
Takže ještě pár dodělávek a pak se to musí celé zpracovat, aby trať nevyhazovala chyby za každého počasí a ročního období. Pak updatovat trainset a otestovat aktivity pod nejnovějším binem a může se vydat aktualizace. Vidím to na konec července. Už mám těch pražských silničních nadjezdů a podjezdů plné kecky :lol:
Pražská sídliště jsou směs paneláků Nebulus - Mates. rodinná zástavba Honza Švec a něco také Mates. A to ještě nemám všelijaké fabriky, skladiště, atd. Ale to až někdy příště. Zatím je to jen pokus, jak v takovém prostředí půjde jezdit s vlaky.
Stejně by mě zajímalo, jak Praha funguje v pilotním projektu od Vlastíka a Hawka. A také jak se jim v takovém prostředí staví. Mě už editor úplně plave, jak se stále načítají objekty kolem dokola při každé změně kamery.
Zde pár chabých screenů. Pokoušel jsem se jet se 471 do stanice metra Kačerov, ale ještě nemám kompletní koleje :lol:
Jižní spojka je 4proudá, možná ji mám výškově blbě, ale snaha byla. Také mne štve vlnící se terén pod domy na kopci. Ty pak v dálce poletují ve vzduchu. Vegetaci ještě doplním. FPS je zatím 17 až 50. Ale při načítání velkých sídlišť MSTS na chvíli škubne jak při potkávání traffic.
0dd3cdf83e96cb214d5661d388f24b91.jpg
c15990e0e052cb6aadb5989129d2c41e.jpg
400b4f20fc85f881288e94766ca32c3b.jpg
d6e26dd0a496bb7ba339c5c75cf906ce.jpg
0c11dccb96d5d8c871dd784e237c64f7.jpg
cc23049068f7ef815127d0d6b6992b56.jpg
Ale jak je vidět, práce bude na Praze ještě hodně.

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku, ak by bol záujem, mohol by som spraviť niekoľko ( stoviek :lol: ) panelákov ako jeden objekt. Stačí iba povedať ako majú byť zoskupené.

nebulus napsal:
Zbyňku, ak by bol záujem, mohol by som spraviť niekoľko ( stoviek :lol: ) panelákov ako jeden objekt. Stačí iba povedať ako majú byť zoskupené.
Jenomže ono to asi v 99% případů není v jedné rovině. Já mám třeba od Honzy i Matese různé řadové ulice, ale ten samý problém. Řady domů jsou často v reálu ve sklonu. Pak to musím skládat stejně dům po domu.
Po aktualizaci uvidíš, co by se dalo sloučit. Například sídliště Spořilov (zde to nehoří), domy kolem Slávie (tam už jsem na 1500 objektech)

A co ty domy sloučit vždy v jedné řadě? Tím by šlo to udělat kaskádně a s kopcem by nebyl problém.

Mne je to v podstate jedno, ako to bude zlúčené. Možno by som mohol aj "vymodelovať" celé sídlisko. Prípadne som ochotný poskytnúť zdrojáky v Gmaxe a tým by sa to dalo zlúčiť aj s inou zástavbou.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře