Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Staví v současnosti ještě nějaký další modelář objekty v oblasti Masaryčky a hlaváku? Nebo plánuje někdo něco stavět? Ozvěte se mi, ať se domluvíme do čeho se nemám pouštět já. Dík.

Vspominám sí že tu někdo ukazoval model bez textůry Masarykova nádraži ale už nevím kdo.

bob57_cz napsal:
To už i 150ky mají reko výzbrojí 151 ?
Ano, mají. Údajně ale některé 151 rekonstruované nejsou a stupně se musí kvedlat poctivě. Sjetí z výkonu se často ve 160 km/h řeší "červeným tlačítkem". Na vlastní oči jsem ale neviděl.
Přijde mi ale, že 150/1 krokují třeba oproti 141 velmi pomalu.

Těšíte se na aktualizaci?
Včera večer při úpravě kopce Zahradního města (zdál se mi moc vysoký), jaksi vyskočila chyba, ale nic se jakoby nestalo.
Ale po restartu jsem zjistil, že mi zmizelo asi přes kilometr silnice Jižní spojky. Před aktualizací opravdu dost dobrý.

Ale jelikož jsem hýbal jen s terénem, tak jsem nahrál zálohu a zkopíroval upravený Tiles. Domečky jsem už opravil ručně.
Dnes ještě něco málo opráším a během dne vyrobím instalačku. Když se to nenakopíruje dnes, tak to bude k dispozici zítra.

Vše se pokakalo, aktualizace dnes nebude. Už to mělo být nakopírováno, ale jaksi se kopírování zaseklo na 75% Proč? Protože mám zaplněný server 1GB souborů z 1 giga možných. Budu to muset trochu promáznout. Také za to může dnešní aktualizace trainsetu, kterou mi Martens telefonicky asi 40 minut mlátil o hlavu a to kvůli jedinému kyklopovi (výchozí poloha brzdy jako u všech ostatních lokomotiv s BSE a jak byla na původním kyklopovi před update). Tím dnes už asi nestihnu na zítra ani instalačky pro DVD. Omlouvám se, že své závazky asi nesplním v termínu jak jsem slíbil. Ale za takových podmínek se to opravdu nedá.

Zbyněk Šemora napsal:
Vše se pokakalo, aktualizace dnes nebude. Už to mělo být nakopírováno, ale jaksi se kopírování zaseklo na 75% Proč? Protože mám zaplněný server 1GB souborů z 1 giga možných. Budu to muset trochu promáznout. Také za to může dnešní aktualizace trainsetu, kterou mi Martens telefonicky asi 40 minut mlátil o hlavu a to kvůli jedinému kyklopovi (výchozí poloha brzdy jako u všech ostatních lokomotiv s BSE a jak byla na původním kyklopovi před update). Tím dnes už asi nestihnu na zítra ani instalačky pro DVD. Omlouvám se, že své závazky asi nesplním v termínu jak jsem slíbil. Ale za takových podmínek se to opravdu nedá.

Omlouvám se všem, že jsem telefonem způsobil to, že se pokakala aktualizace a přenos souborů....... vot těchnika, alespoň vidíte, jak jak rychle těch 40 minut hovoru vyprodukuje 1 GB dat .....alespoň že to máš na koho hodit, že Zbyňku ..... :twisted:

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...Také za to může dnešní aktualizace trainsetu, kterou mi Martens telefonicky asi 40 minut mlátil o hlavu...

Omlouvám se všem, že jsem telefonem způsobil to, že se pokakala aktualizace a přenos souborů....... vot těchnika, alespoň vidíte, jak jak rychle těch 40 minut hovoru vyprodukuje 1 GB dat .....alespoň že to máš na koho hodit, že Zbyňku ..... :twisted:

Trochu mimo ne? Snad psal, ze za to muze aktualizace a nedostatek mista. To s mlacenim o hlavu je doplnek k te vete. Nema to nic spolecnyho s tim, ze se to tam neveslo. Trochu u toho cteni premejslejte. Ale treba je dobry porad vyvolavat hadky... :(

Vydžet, už jsem s kopírováním na 85%.
Ze serveru jsem zrušil video Tišnov - Říkonín. Snad se tam aktualizace už vejde.
Ráno přijel Alcapone a po dvou hodinách dodělávek si odvezl první DVD s BP 78. Alespoň viděl, co je to za testy a laborování.
Po reakcích v jiném vláknu jsem ještě testoval 350 s Balt Orientem z Tišnova do Vlkova. Je to dobré, někde za tunelem jsem to na kilo rozjel. Ikdyž mi klouzala ještě na 50. stupni. Martens mi poslal ještě jeden noční pohled do čmeláka a za poslední, nikdo si nevšiml, že 742 má v kabině napsánu maximální rychlost 70km/h Tak jsem ještě opravil cvf. Už je to správně. 742 má 90 a 740 70. (tenkrát to skinoval Ppoollll.) Pro ty, kteří si stáhli včera update vydám ještě doplněk, aby vše nemuseli znovu.
Update dnes přepíšu za aktuální, takže na pár hodin bude na odkazu výpadek. Ale nejprve dám verzi ke Karlovi.
Odkaz tedy je:
http://www.semora.cz/d/78bptrat.exe
Stahujte 200MB. Ale k tomu je nutné stáhnout i opravenou aktivitu DB
http://www.semora.cz/d/zs04_den_blbec1_8_BP78.apk
Kde jsem i opravil postihy při překročení rychlosti na oznamovací upozornění.
Dále je tu testovací aktivita pro seznání na pražských spojkách. Jelikož se vše projezdí cik cak s jednotkou EM4751047-8, tak jsem už zapomněl, kudy vede trasa, tak ve finále se řiďte podle šipek na monitoru.
http://www.semora.cz/d/seznani_prazske_spojky.apk

Naposled editoval moderátor:
Jenom bych Zbyňka doplnil :

Na Čoudových stránkách je asi týden?? rovněž update cabu na 742. Pokud tento update aplikujete na 4update,

1) vrátíte si nastavení Positions v cvf do stavu před 4update, takže se nebude chovat korektně HeadOut (archiv jsem stahoval od Čoudy dneska v 10:23 a je to tam neaktualizované)

2) jsou přenastavené procenta výkonu ( tzn. vzájemně si nesedí cvf z 4update s engy od Čoudy a obráceně - cvf od Čoudy s engy z 4update),
takže cvf ze 4update na Čoudových skinech se chová korektně, ale Čoudovy cvf s engy 742 z 4update nikoliv - vypadnou vám tam z animací a nebo se blbě animují jízdní stupně :

4.stupeň - neukáže se
5.stupeň - místo něj se kontroler otočí na 4.stupeň
6.stupeň - místo něj skočí 5.stupeň
7.stupeň - neukáže se
8.stupeň - kontroler skočí rovnou na 8

Chtělo by to sladit - návrh na odložení aktualizace 742 do finálního doladění a sjednocení 742 neprošel.

Takže v současné době do doby, než se všechny 742 doladí, je po porovnání obou variant použitelnější menší zlo a to nepoužívat update cabů 742 od Čoudy - sice příjdete o otáčkoměr, ale HeadOuty sedí a kontroler se chová taky korektně nad oběma verzemi 742.

To Zbyněk : Jak to je se 740? Kromě toho,že mají nižší rychlost, tak tuším nebyly jako vlečkové loko vybaveny dvojčlenným řízením ( to se dodělávalo až při reko dodatečně), ale nejsem si jistý, jestli měly 740 vůbec LVZ.

Martensi co mám podle tebe zařadit do update cabu 742. Já jsem teď trošku mimo. Posílal jsi mi ty upravené cvf, myslíš tyto?

Čouda napsal:
Martensi co mám podle tebe zařadit do update cabu 742. Já jsem teď trošku mimo. Posílal jsi mi ty upravené cvf, myslíš tyto?

V podstatě ano :

1) přepsat si u sebe position v cvf na hodnoty dle 4update.
2) dořešit ten konroler - Tvoje caby se nechovají správně s engy z 4update (viz.výše)

Je nutné si uvědomit, že updaty Trainsetu jsou dělány hlavně pro ty, kteří mají vše nainstalováno výhradně z DVD. Pokud si kdokoli cokoli stahoval odjinud, tak je v readme napsáno, že ať si udělá zálohu svého trainsetu.
Ohledně 742. Nezlobte se, ale kvůi tomu, že čouda vydal nějaké věci, které se bijí s mým nastavením přece nestáhnu všechny 740 a 742 z trainsetu a tím rozbiji veškeré aktivity. Spíš by měl downloady stáhnout čouda a vše nekompatibilní opravit.
Ohledně kabin, tak první řádek u v ćvf742 si opravte na :
CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab740_742//CD742PP.ace" )
Děkuji.
Naopak svf740 jej mají:
CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab740_742//CD740PP.ace" )

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně 742. Nezlobte se, ale kvůi tomu, že čouda vydal nějaké věci, které se bijí s mým nastavením přece nestáhnu všechny 740 a 742 z trainsetu a tím rozbiji veškeré aktivity.
Zbyňku, prosím Tě nikdo nikdy po Tobě nechtěl, aby se stahovaly z trainsetu - v mailu (ten můžu kdykoliv zveřejnit) jsem navrhoval vyřazení cabu a engů 740/742 z aktualizace (ne z trainsetu), do doby, než by Bob dodělal a vyladil etalon engu a všechny úpravy se sjednotí.

Takže v konečném důsledku by byly 740/742 do finalizace v takovém stavu, v jakém byly před 4update - čili beze změny.

Martine a Ty jsi Hotntot nebo kdo?. Já v Update žádné změny u 742 nedělal, jen jsem zrušil penalizace 90 sekund, které každého štvaly. Však si porovnej adresáře. A dopsal jsem tam Tvé hodnoty HeadOut. Co se Ti na tom nelíbí? To měli uživatelé dále civět z ochozu místo z kabiny? Však jsi mi to posílal Ty a moc děkuji. (to se týká vlastně kabin). A že něco zpackal Čouda, to si vyřiď s ním a mě do toho stále netahej.

Zbyněk Šemora napsal:
Martine a Ty jsi Hotntot nebo kdo?. Já v Update žádné změny u 742 nedělal, jen jsem zrušil penalizace 90 sekund, které každého štvaly. Však si porovnej adresáře. A dopsal jsem tam Tvé hodnoty HeadOut. Co se Ti na tom nelíbí? To měli uživatelé dále civět z ochozu místo z kabiny? Však jsi mi to posílal Ty a moc děkuji. (to se týká vlastně kabin). A že něco zpackal Čouda, to si vyřiď s ním a mě do toho stále netahej.

Hotentot? Pak jsme Zbyňku asi docela blízcí příbuzní.

Ne, jenom bylo v mém zájmu, aby se neflákaly a vzájemně v trainsetu nepřebíjely různě ladéné verze 742 s odpovídajícím laděním cabů ... a už dopředu upozornit na případné nesrovnalosti a potencionální problémy, když to tak rychle muselo jít ven. A to je holt celý problém ... takže nic jsem neřek, nic jste nečetli a neslyšeli, kdyby se to náhodou chovalo blbě, tak velmi hezky provedenou lampárnu v Praze na hl. nádraží už máte v i MSTS ..... na další narážky už naštěstí pro vás reagovat nehodlám ..... Howgh.

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Martine a Ty jsi Hotntot nebo kdo?. Já v ...
Hotentot? Pak jsme Zbyňku asi docela blízcí příbuzní. ...
Začínam byť celkom pevne presvedčený, že niekomu tu už naozaj z MSTS začalo kvapkať na karbid ... tá svätožiara je naozaj škodlivá. Tak to vypadá, keď si niekto pomýli koníčka s prácou a je presvedčený, že je neomylný, že jediná správna cesta je len a len tá jeho ...

Dobrý den pane Šemoro,
velmi děkuji za aktualizaci. Praha je perfektní. Samozřejmě nikdy nebude vypadat jako v realu, leč zase jste se posunul o pěkný kus dál. Mé díky patří i všem modelářům a ostatním.

Je fakt, že už screeny Pardubic a hlavního vypadaly fantasticky, a že se tady se modeláři docela vyřádili. Skvělá práce včetně celého pražského uzlu.

Hotntot myšleno tak, že jsem to Martinovi osobně vysvětloval, že jsem v 742 žádné změny ve výkonech nedělal, tak nechápu tuto debatu. Ale případ pro psychiatra to tady už začíná být. (myslím to na sebe)
Jen tak pro info. Mám pracně vytaženy všechny wagy a engy ze všech vozidel a ikdyž v nich nejsou žádné změny, máte je v každé aktualizaci. Vyřadil jsem jen vozy ČD od Boba, které beru jako finál.
Takže systém je následovný.
Pokud se vyskytne jakákoli novinka, tak první jde do tohoto update a až odtud ji kopíruji do Trainsetu. Jedině tak se vyhnu omylům.
Taxi, tohle není fórum o víře a svatozářích, ale o MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
Hotntot myšleno tak, že jsem to Martinovi osobně vysvětloval, že jsem v 742 žádné změny ve výkonech nedělal, tak nechápu tuto debatu. Ale případ pro psychiatra to tady už začíná být. (myslím to na sebe)
Jen tak pro info. Mám pracně vytaženy všechny wagy a engy ze všech vozidel a ikdyž v nich nejsou žádné změny, máte je v každé aktualizaci. Vyřadil jsem jen vozy ČD od Boba, které beru jako finál.
Takže systém je následovný.
Pokud se vyskytne jakákoli novinka, tak první jde do tohoto update a až odtud ji kopíruji do Trainsetu. Jedině tak se vyhnu omylům.
Taxi, tohle není fórum o víře a svatozářích, ale o MSTS.

Zbyňku, ono se to usadí a uklidní.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře