Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Banán: Děkuju

bob57_cz napsal:
Praha Brambory
Kde jsou brány - viditelné stíny, tam jsou dráty.
To že tam jsou brány neznamená, že jsou tam i dráty. Např. v Bubnech jsou brány přes celou šířku nádraží, ale směr na Dejvice je bez drátů.

Naposled editoval moderátor:
Jan Švec napsal:
[http://msts_svec.websnadno.cz/Chlumec.JPG

Včera předpovídali meteorologové zataženou oblohu (ideální počasí pro focení), tak jsem se vydal fotit zbývající objekty na trati Velký Osek - Hradec Hrálové. Jel jsem autem za fotkami přes 100km a když jsem dorazil do první stanice, tak už svítilo sluníčko. A celý den vydržela modrá obloha :lol:
Ale mě to radost nezkazilo, akce se zdařila. Zbyňku, mám nafocenou i sochu sedláka u Chlumce (posílám důkaz), bez které jsi odmítl začít trať stavět :lol:
V závěru jsem stihl nafotit Kolín: komplet budovu + peróny (to píšu jako informaci pro případné fotografy). Modelování budovy je dost daleko.
Zatím je stále hodně práce v Praze.
Tak to abych ukončil MSTS dovolenou a hurá do práce pokládat koleje. Z Praskačky je sice rovina, jako když střelí, ale z Nového Města do Dobšic by se hodnoty poloměrů oblouků hodily. :wink:

Vrbam napsal:
bob57_cz napsal:
Praha Brambory
To že tam jsou brány neznamená, že jsou tam i dráty. Např. v Bubnech jsou brány přes celou šířku nádraží, ale směr na Dejvice je bez drátů.
Chtěl jsi snad ONJ , o Bubnech nebyla řeč. Na jihu to prostě souhlasí.

bob57_cz napsal:
Vrbam napsal:
bob57_cz napsal:
Praha Brambory
Chtěl jsi snad ONJ , o Bubnech nebyla řeč. Na jihu to prostě souhlasí.
Nikdy jsem tam nebyl, tak to nemůžu vědět. Přeci jen informace se musí prověřit

Zbyněk Šemora napsal:
Tak to abych ukončil MSTS dovolenou a hurá do práce pokládat koleje. Z Praskačky je sice rovina, jako když střelí, ale z Nového Města do Dobšic by se hodnoty poloměrů oblouků hodily.
Budeš potřebovat i profil, z Chlumce do Oseka jsou i kopečky.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tak to abych ukončil MSTS dovolenou a hurá do práce pokládat koleje. Z Praskačky je sice rovina, jako když střelí, ale z Nového Města do Dobšic by se hodnoty poloměrů oblouků hodily.
Budeš potřebovat i profil, z Chlumce do Oseka jsou i kopečky.
Z Chlumce do Oseka jsou skutečně kopečky. Ale v tomto případě jsem připraven. Ikdyž sklony mám jen v hrubých skocích 2,5-5-10-15 promile. Ale i s tímto se dá jakš takš pracovat. Pokud má někdo přesnější údaje a byl ochoten, bylo by to dobré.

Z nádražních budov mezi HK a Osekem vlastně ještě nemáme nafocené Choťovice. Je tam dost komplikovaná přístupová cesta (jak jsem se na to díval, tak asi 2km štěrku) a nechtěl jsem si zničit auto. Pokud byste tam někdo zabloudil, tak to můžete dofotit. Moc tam toho není, asi by stačila nádražní budova.
Obdobně chybí dofocení zastávky Veltruby (trať 231). Tam byl zase při focení problém s rómskými spoluobčany, kteří nádražní budovu "koupili". Tak jestli je nějaký fotograf odvážný... :D Ale fakt bacha. Stačila by jedna fotka směrem od vlaku k budově, ostatní jsem stihl.

Jistě se tu o tom psalo. Tento "problém" existuje po celou dobu, co byla tato část vytvořena.
Při výjezdu z Prahy hl.n. směr Vítkov od nových nástupišť mám na track monitoru 40, prostě je tam 40ka. Po projetí oblouku, kde se všechny tyto koleje sbíhají, ale bez rychlostníku či jakéhokoliv upozorňovadla skočí rychlost na 30, a to i aniž by byla hlášena na track monitoru! Myslím, že opačným směrem tam ten rychlostník je a je to vidět i na track monitoru, ale směrem od Prahy to není. A právě tam je problém, že kdo to nezná a nepočítá s tím, tak si tam krásně vjede 40 a už mu to stáhne brzdu. :(

Ajemgud napsal:
Jistě se tu o tom psalo. Tento "problém" existuje po celou dobu, co byla tato část vytvořena.
Při výjezdu z Prahy hl.n. směr Vítkov od nových nástupišť mám na track monitoru 40, prostě je tam 40ka. Po projetí oblouku, kde se všechny tyto koleje sbíhají, ale bez rychlostníku či jakéhokoliv upozorňovadla skočí rychlost na 30, a to i aniž by byla hlášena na track monitoru! Myslím, že opačným směrem tam ten rychlostník je a je to vidět i na track monitoru, ale směrem od Prahy to není. A právě tam je problém, že kdo to nezná a nepočítá s tím, tak si tam krásně vjede 40 a už mu to stáhne brzdu. :(
Tento problém jsem v poslední době na BP zaznamenal skoro všude, kde se sbíhají nebo rozbíhají traťové koleje s různou rychlostí. Například projíždím Libní po rovné na Běchovice a chytím 60ku z malešické koleje.
Asi by bylo vhodné přidat v těchto kritických místech pod terén skrytý rychlostník, který by svou přítomností eliminoval zanesení chyby z vedlejší koleje. Mohly by tam být třeba i pro sichr hned dva - jeden těsně před a druhý těsně za úrovní rušícího elementu.

bob57_cz napsal:
Ajemgud napsal:
Tento problém jsem v poslední době na BP zaznamenal skoro všude, kde se sbíhají nebo rozbíhají traťové koleje s různou rychlostí. Například projíždím Libní po rovné na Běchovice a chytím 60ku z malešické koleje.
Asi by bylo vhodné přidat v těchto kritických místech pod terén skrytý rychlostník, který by svou přítomností eliminoval zanesení chyby z vedlejší koleje. Mohly by tam být třeba i pro sichr hned dva - jeden těsně před a druhý těsně za úrovní rušícího elementu.
V tom je problém, protože pokud je rychlostník u více kolejí tak msts to bere pro oboje, jde se tomu vyhnout jedině, že rychlostník umístíte vlevo od koleje pro kterou platí a potopíte ho pod zem a případně vpravo dáte rychlostník (resp. atrapu - jen obyčejný) se správnou rychlostí pro pravou kolej

Toť zkušenost z vlastní tvorby tratě

Vrbam napsal:
V tom je problém, protože pokud je rychlostník u více kolejí tak msts to bere pro oboje, jde se tomu vyhnout jedině, že rychlostník umístíte vlevo od koleje pro kterou platí a potopíte ho pod zem a případně vpravo dáte rychlostník (resp. atrapu - jen obyčejný) se správnou rychlostí pro pravou kolej.
A kam se dají rychlostníky u tří a vícekolejných tratí/souběhů ?
Libeň má na východ 3 koleje ( dvoukolejka na Běchovice, jedna do Malešic ) a na západ 7 ( výtah/šturc nepočítám, jedna do Vysočan, dvě do Holešovic, dvě na Masaryčku, jedna na Vítkov a jedna do depa ).

I kdyby bylo deset kolejí vedle sebe, tak si pro každou kolej můžete nadefinovat jinou rychlost, stačí si s tím pohrát a všechno jde, záleží jen na místě položení jehlanu rychlostní značky.
Ale má to i své proti, rychlostní značky jsou snad největšími žrouty FPS v editoru stavby, to jsem poznal při stavbě Bratislavy.
Na odjezdovém zhlaví jsem na všechny čtyři koleje dal značku 30, o kousek dál 60 a ještě dál 100... a to samé v protisměru na každou kolej a rázem se FPS ocitlo skoro na nule. Takže jsem to zase pěkně smazal, umístil atrapy a je to v pohodě :D
Tím chci říct, že Zbyněk moc možností nemá, buď budou s rychlostmi zmatky, anebo umístí "pro sichr" značky na každou kolej, před i po rychlostním kolapsu, no ale pak už tam tutově nic dalšího nepostaví, už tak se mu Praha v editoru hodně seká... 8)

bob57_cz napsal:
Například projíždím Libní po rovné na Běchovice a chytím 60ku z malešické koleje.
S tímto problémem jsem se ještě nesetkal. Nejspíš to bude tím, že já tento úsek projíždím v aktivitách a ty ve volné jízdě. Výhybka je v základní poloze směrovaná na Malešice a musíš si ji přehodit. To je kámen úrazu. Jak si MSTS "čuchne" tu 60 na Malešice, už se ji nepustí. Svého času jsem tento jev studoval v Opatovicích. Pokud jsem projížděl na HK po přímé, všechny rychlosti seděly. Ale pokud jsem jel do boku vlevo a na TM se objevila omezená rychlost ze spojky na Praskačku, bylo zle. Tato omezená rychlost se potom vnutila i do koleje na HK. Celé to opět platilo pouze pro volnou jízdu. V aktivitě to bylo v pohodě.

Ajemgud:
Ta 30 na hlavním je v reálu jen na zhlaví nebo po celém nádraží???

30 je jen pro libeňské zhlaví, jinak je ve stanici 40. Správně by mělo být pro směr Vysočany 35 a pro směr Hrabovka 30.

Dobrý den, mám problém s návěstidlem při nejbližší koleji u staniční budovy v Ústí nad Orlicí, choceňské části nádraží. Podobný problém jsem už postřehl i v Pardubicích; bohužel nevím kolej. Zkuste se na to podívat, děkuji.

doplňující obrázek

To je naprosto v pořádku, si myslím já. V Ústí nad Orlicí to svítí nějak pochybně. Ani stanice není kodovaná.

neonxc napsal:
Dobrý den, mám problém s návěstidlem při nejbližší koleji u staniční budovy v Ústí nad Orlicí, choceňské části nádraží. Podobný problém jsem už postřehl i v Pardubicích; bohužel nevím kolej. Zkuste se na to podívat, děkuji.

doplňující obrázek
A není to náhodou dané tím, že je tam daná stavební rychlost 40 km/h a tudíž není potřeba návěstit 40 a něco? Kdysi už se na to ústí někdo ptal, takže se domnívám, že to je ten důvod.

neonxc napsal:
Nene, traťovka je tam 70, za koncem nástupiště směr Choceň 85 (aspoň na průjezdních)

Promiń, blbě jsem se na ten obrázek koknul a špatně pochopil - beru zpět

Informace pro fotografy a modeláře: Nafotil jsem Českou Třebovou (staniční budovu, některé přilehlé objekty a peróny). Podařilo se mi také nahrát podklady pro staniční rozhlas v Třebové a znovu také rozhlas v Pardubicích. (V Pardubicích je původní verze rozhlasu dost hrozná).
Tak snad se brzy dostanu k tomu, abych z toho všeho něco vyrobil.

Kdyby se tak ještě někdo mohl propašovat do třebovského depa a pořídit fotky ... To by bylo něco :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře