Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Edie napsal:
chtěl bych se zeptat, jaké mašiny tahaj vlaky z Blavy na hranice s ČR. Jsou to x6x nebo 350?
Koukni do sešiťáků a máš to černý na bílým.Ale na 100% to zas tak často nebývá.

No oni slovaci to moc neresi. Napriklad Moraviu taha na jejich uzemi snad 242. A uz sem tam videl laminatky aj EC :lol:

Pajoš napsal:
No oni slovaci to moc neresi. Napriklad Moraviu taha na jejich uzemi snad 242. A uz sem tam videl laminatky aj EC :lol:
No tak to ti upřímně závidím :lol: :lol:, fotku asi nemáš, co?

U nás je to skutočne jedno, behá tam všetko na všetkom, hlavne pri našej dielenskej činnosti neni problém vidieť 240 na EC. Alebo kedysi 350 na Os. Proste všeho druhu.

Asi pred rokom mi dali odviezť 350 do Kútov (na osobák). Vymysleli mi to tak, že 263 si dám "na studeno" a s 350 ho povezem (7 vozov). Vlakvedúca nevedela, čo je to P+E a EDB započítatelná do brzd. hmotnosti, tak mi obmedzili rýchlosť na 100km/h. Bežne chodíme 80, keď máme 263+7vozov a ideme načas, a neni problém stíhať doby. No s touto kombináciou som nestíhal... Námet na aktivitu...

Jelikož při testech své aktivity jsem najezdil dlouhé kilometry v okolí Prahy a od těch vymlácených styků hlavně v Úvalech a Běchovicích už jsem celej bolavej. Z Libně na Vítkov, když jsem to rozjel poctivých 60, také jsem měl pocit, že to za vyhýbkama převrátím. Proto jsem se rozhodl k radikálnímu opatření.
Traťovka pracovala jak to nejlépe šlo a oblouková zhlaví jmenovaných stanic už jsou plynuleji navázané. Z Libně na Vítkov jsem to položil celé nové, protože to tam házelo nejen směrově, ale i výškově. Ještě jsem to neprojel, ale věřím, že už to bude pohádka.
Kromě kolejí, musel jsem i jinak natočit mnohé vyhýbky, jednu dokonce posunout kousek do boku. Přece jen poloměr 300m je pro rychlost 100km/h málo. Ikdyž jen krátce. To byly ty rány do boku.
Ještě by možná chtělo prověřit Český Brod, ale tam je koridor a nerad bych to tam narušoval běžnými pražcemi dynamické koleje. Ale tam to zase tak šíleně neházelo.
Máte strach, že to rozbilo trasy v aktivitách? Na to jsem si dával pozor. Testoval jsem asi pět aktivit, které tímto úsekem jezdí a vše je opravdu vpořádku. Ale jednu chybu mi vyhodil Den blbec, ale ne na vyhýbkách ale na konci Masaryčky, kde se současně staví originál nádraží a šturcy bylo potřeba nepatrně zaříznout.
Ještě mám v plánu srovnat esíčko za menší dle reálu za Řečanama a tedy od vjezdu až po oblou do Lhoty bude trať mírně do boku o pár metrů posunutá. Aktivity to také nenaruší, jedině kdyby nějaký vlak začínal nebo končil v posunutém úseku.

Fabio: To poblikavanie je sposobene nie celkom perfektnym sortingom polygonov v SView - v MsTS sa to vobec, ale vobec nemusi prejavit (ale samozrejme moze, najma v 16bit). Ak sa prejavi, nezostava nic ine ako pozmenit dratovy model budy tak, aby sa polygony nestretali na jednej ploche.

Zbyněk Šemora napsal:
Jelikož při testech své aktivity jsem najezdil dlouhé kilometry v okolí Prahy a od těch vymlácených styků hlavně v Úvalech a Běchovicích už jsem celej bolavej.
A co Úvaly - spojky z 0té na odjezdu do Brodu ?

Spojky jsou také nové a plynulejší, ale tam to degraduje krátká vyhýbka, která je na rychlost 60 , tak to tam stejně trochu hodí.

Když už jsem srovnal a podbil úsek z Libně na Vítkov, tak jsem to dnes dokončil až na hlavák. Trnem v oku mi byly oblouky v tunelu.
Vše je srovnané, nasypaný nový štěrk, pohádka. Jenomže při této nebezpečné opraci, kdy jsem měl delší dobu rozkopáno asi dva kilometry kolejí, sice mi nic nespadlo, práci jsem uložil a na chvíli si šel lehnout. Po probuzení jsem se kouknul na monitor, kde už se stmívalo a chtěl jsem ještě srovnat stromy. Jenomže mi selhalo načítání sms, tak jsem editor restartoval. A po načtení jsem nestačil zírat. Zmizela většina silnic a všechny zvukové značky ve čtverci. Zbyly jen databázové čáry.

Chce to chladnou hlavu a nepanikařit. Včera jsem si udělal zálohu tak jsem nemocný čtverec dal porovnat. Kromě změněných kolejí jsem zjistil že se smazalo z world několik desítek zápisů od spodu. Většinou stromy, ale byly v tom i silnice. Tak jsem tento konec nakopíroval do w ze včerejší zálohy. Po restartu editoru už všechny databázové objekty silnic byly aktivní a nevykazovaly známky chyb. Šly normálně editovat, mazat, atd. Ještě zbývalo vyřešit zvukové značky. V databázi zapsané byly, ale v trati nebyly. Opět kontrola World a úplně chyběl z daného čtverce soubor ws. Tak kopie ze zálohy a start editoru. Samozřejmě mi to vyhodilo chybu, protože tunelové portály na Vítkově jsou trochu posunuté a zvukové značky tímto byly mimo koleje. Ale vše jsem opravil a už je problém vyřešen. Provedl jsem test ve hře. Z hlavního až do Libně jsem jel raději víc, kolem 65 km/h a je to jízda paráda. Také jsem otestoval po první koleji Běchovice a Úvaly. Už je to jiné kafe. Samozřejmě plynulost oblouku trochu narušuje krátký 10m rovný úsek v prostoru vyhýbky.
Narušilo to jen Michalovu aktivitu spěšňáku do Letahradu, protože mu jedna trasa konči v úseku Pha. hlavní - Vítkov.

Kdepak,bez záloh už nikdy ani ránu.V Nýřanech mi to z ničeho nic začalo zamrzat a nakonec to vyřešila až záloha udaného čtverce.

Zbyněk Šemora napsal:
A po načtení jsem nestačil zírat. Zmizela většina silnic a všechny zvukové značky ve čtverci. Zbyly jen databázové čáry.

Chtěl bych vidět tvůj výraz v obličeji ve chvíli, kdy si spozoroval zmizení silnic a zvuků :lol: :lol: :lol:
Tohle je asi pro stavitelé ta nejhorší noční můra, když se vyskytnou chyby v databázi, při podobných zjištění mi vždy vyskočí tep tak na 200, oblije mě studený pot a ruce se mi klepou jak kdybych rozklepával řízky :lol: :lol: :lol:
Ale naštěstí se problém vždy podaří vyřešit, pokud si ovšem někdo nesformátuje harddisk a pak se diví, že mu zmizely stovky kilometrů tratě :lol:

Budeš se divit, ale jelikož jsem se právě probudil, tak jsem byl v klidu a myslel jsem, že se mi to jen zdá. Ale v tomto případě je důležité nepanikařit a v editoru nic nemazat nic neměnit, jinak je riziko že je to neopravitelné. Já měl zálohu z minulého večera, druhá možnost by byla podle předlohy vše položit znovu, ale vítkovský tunel se mi znovu předělávat nechtělo.
Jinak platí zásada. Pokud budete předělávat koleje v již hotovém úseku, nejprve si udělejte zálohu trati. Právě v tomto případě je riziko poškození databáze 50%. Záludné je to, že na zmizelé objekty příjdete až po restartu editoru. Takže po skončení takových prací je vhodné restart provést.

Další věc. Jirka Polák konečně vyřešil problém, že výpravčí pozdě stavěl návěstidla, kdy vjíždíte na výstrahu nebo i očekávejte rychlost 40 a dál následuje volno. Tohle se vyřešilo, ale za cenu, cituji
Jak jsem už psal, na to pozdní stavění návěstidel, by mohlo pomoci větší počet obsazování bloků. Měl jsem 7 a teď jsem přidal na 9. Ale jak už jsem psal, tak se zase zhorší možnost křižování na jednokolejce, protože si první vlak, který má projet určitým úsekem obsadí hodně bloků dopředu, a nepustí tam nic protijedoucího.
Ale já si myslím, že tohle vyřeší blokování servisem 2. Jaký máte aktivitáři názor?
Já tohle vítám, protože se tímto vyřeší problém na tratích, kde se jezdí více než 120 a jízda kolem výstrahy brzdí plynulost jízdy. Kvůli tomuto jevu jsem musel snížit počet linků ve větších stanicích.

Když už jsem v tom bourání a přestavování, tak jsem ještě rekonstruoval další trn v oku a to vyústění kolejí na hlaváku z vítkovského zhlaví k 4.-7. peronu. Tam jsem měl poloměry kolem 80m, což je moc málo. Nyní jsem vše přizpůsobil na poloměry kolem 160m a více. Také jsem konečně dosadil mosty nad Seifrtovou ulicí. Do původního kolejiště by to ani nešlo.
Ještě podle fotek mi chybělo vyhýbkové propojení mezi 2. a 3. mostem (od 4. peronu) Takže tentokrát budou narušeny všechny aktivity, které mají trasy z 4. až 7. peronu směr Vítkov. Ale opět to bude lepší jízda a oprava stojí za to. Tenkrát jsem tohle nemohl dokončit, protože mi hořel počet objektů na čtverec.
Jinak tohle zhlaví byla práce na celé dopoledne.

Zbyněk Šemora napsal:
Ještě podle fotek mi chybělo vyhýbkové propojení mezi 2. a 3. mostem (od 4. peronu)
Ty mosty budeš dělat postaru? Rychlostma ti to snad odpovídá stavu po modernizaci.

Já stavím vše poplatné době, ze které mám dokumenty. Plánky stanic v tom mají trochu muzeum.
Chyběla mi kolej, jak je tam ta šipečka. Fotky jsou kdysi od Ppoolllla a bylo to po modernizaci s novými mosty. Jestli se nemýlím, jsou tam tři jednokolejné železné mosty a další skupina je na společném myslím betonovém mostě.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/mosty.jpg

Nevím z jakého letopočtu je to na Seznamu, ale že by osadily nové mosty, foceno 1.5.2003 a za dva roky je opět zbourali? Však je Vás Pražáků dost, aby jste tohle věděli přesně. V každém případě Nové spojení stavět nebudu, takže ikdyby ty ocelové mosty přenechali spoluobčanům do sběrny železného šrotu, tak moje nádraží bude poplatné době leta páně 2003.
Ještě Vás potěším, že jsem natáhl i manipulační koleje k provozní budově až po kolej 40b

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře