Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Víte kolik je fps v aktivitě?
Pokud startuji z Masaryčky nebo z hlavního nádraží, kde je plno vlaků, nic se neděje, vše se načítá při startu. Při pohledu z kabiny je to náct, pohled z okna 9. Ale když vjíždím z Vítkova na hlavní nádraží. Načítá se kromě budov solo mašina, a dva traffic. EC co přijelo od Kolína a dlouhý rychlík na Pardubice. To je škubatura jak hrom. Kam se hrabe zemětřesení. FPS na hlavním jsem měl po ustálení kolem 7. Kritický úsek je z mostu kolem měnírny. Dál už to jede.
Celkem by mne zajímalo, jak je na tom RS. Vybral bych tam nějaké velké nádraží, zaskládal vlaky a zkusil bych tam přijet. Otestujte to někdo ze šťastných prvních majitelů.

Zbyněk Šemora napsal:
Víte kolik je fps v aktivitě?
Pokud startuji z Masaryčky nebo z hlavního nádraží, kde je plno vlaků, nic se neděje, vše se načítá při startu. Při pohledu z kabiny je to náct, pohled z okna 9. Ale když vjíždím z Vítkova na hlavní nádraží. Načítá se kromě budov solo mašina, a dva traffic. EC co přijelo od Kolína a dlouhý rychlík na Pardubice. To je škubatura jak hrom. Kam se hrabe zemětřesení. FPS na hlavním jsem měl po ustálení kolem 7. Kritický úsek je z mostu kolem měnírny. Dál už to jede.
Celkem by mne zajímalo, jak je na tom RS. Vybral bych tam nějaké velké nádraží, zaskládal vlaky a zkusil bych tam přijet. Otestujte to někdo ze šťastných prvních majitelů.

To je právě ten problém, že jak je to v RS se asi ještě dlouho nedozvíme. Předpokládám, že bude ještě trvat, než tam někdo vytvoří něco podobného jako je Praha v MSTS a v Tvé aktivitě. Tolik originál objektů (budov, vozů,...) s vysokým celkovým počtem polygonů a velkým objemem textur. Pak můžeme porovnávat.
Zatím jsou údaje mezi MTST a RS neporovnatelné a ty co tu někdo uváděl pro RS (FPS 20-30 v defaultní trati) mě moc nepřesvědčily. Čekal bych od nové hry tak FPS 100-200. Když to dokáží nové PC sestavy s HalfLive2 a Doom3, tak proč ne s novým vlakovým simulátorem?

navestidla

zbynku dufam, ze v ramci vymen navestidiel si vyhadzal obmedzenie 120 okolo vystrahy - prave ma v useku cesky brod - poricany zastavila predzvest "ocakavaj 100" ked som okolo nej prechadzal 130 (tratova v useku; nulta kolaj)... rozhodne za toto by nemal byt stop...

Re: navestidla

jeffer napsal:
zbynku dufam, ze v ramci vymen navestidiel si vyhadzal obmedzenie 120 okolo vystrahy - prave ma v useku cesky brod - poricany zastavila predzvest "ocakavaj 100" ked som okolo nej prechadzal 130 (tratova v useku; nulta kolaj)... rozhodne za toto by nemal byt stop...
Tohle je v návěstních scriptech a výměnou návěstidel to ovlivnit nelze. Ale dle předpisů, víc než 120 se smí jet jen na návěst volno. Takže pokud jsi jel 130 kolem očekávejte xxx, s tím se nechlub, to je na finanční postih :lol: :lol:
Ale kam všichni pospícháte? Já když přišel na dráhu, tak mne učili základní pravidlo. "nikdy nikam nepospíchej, ti kteří pospíchali už jsou na onom světě".

S tou maximální rychlostí 120 km/h proti "žluté" na opakovači je to z jednoduchého důvodu.
Na žlutou na opakovači musí fíra počítat s nejhorším scénářem, tedy s výstrahou a následným stůj, stejně jako s tím počítá AVV, pokud mu fíra neupřesní návěst. AVV se pak dále zkoriguje podle toho, jestli zaznamená mezikruží nebo červenou. Ale zase u mezikruží počítá s nejhorší možností, tedy rychlostí 40 km/h. Ze 120ti se to dá na jeden oddíl ještě ubrzdit. Proto to rychlostní omezení - rozložení zábrzdné vzdálenosti na dva oddíly :wink: .
Trochu absurdní je použití v Poříčanech směrem do Prahy, kdy se fíra na výměnu z 2. TK na 2. staniční plazí 120 už od předvěsti.
I když je to taková rarita, ještě se mi nestalo, že by to rychlostní omezení kolem žluté některý z fírů nedodržel.

Ono v predpise bolo, že okolo návesti "Výstraha" je maximálna rýchlosť 120km/h (teda nie očakávaj...), ale už to aj tak neplatí. Podla brzd. percent sa zábrzdná vzdialenosť buď rozkladá na dva oddiely, alebo nie. To je teória. Prax je taká, že iba hazardér si dovolí ísť okolo výstrahy 120 a viac. Skúsil som si 160 a realita je taká, že pri nakódovaní žltého svetla ide okamžite 1 atmosféra dole s priebežného potrubia a keď nedajbože vypadne EDB, to je jak kopanec do zadku...

Přesně jak píše Dráčik. Jet 160 okolo výstrahy je hazard. Ten kilák je málo na rozumný brždění.

Hezký den, tak jsem dneska zkoušel projet aktivitu (od Zababy) na trati bp a nestčím se divit, vůbec mi nefunguje omezená rychlost přes návěstidla :?: Když mám na vjezdovém nebo odj. návěstidle omezení např 40Km/h ny TM se mi to zobrazí, ale po průjezdu okolo mi zůstává původní rychlost. Mám nainstalovaný posl. Bin MSTS Patch 1.7.0929 a teď nevím jestli je chyba v Bin, popř v trati nebo v horším případě v MSTS, který se mi moc přeinstalovávat nechce. S pozdravem Dan. :D

Dan J. napsal:
Hezký den, tak jsem dneska zkoušel projet aktivitu (od Zababy) na trati bp a nestčím se divit, vůbec mi nefunguje omezená rychlost přes návěstidla :?: Když mám na vjezdovém nebo odj. návěstidle omezení např 40Km/h ny TM se mi to zobrazí, ale po průjezdu okolo mi zůstává původní rychlost. Mám nainstalovaný posl. Bin MSTS Patch 1.7.0929 a teď nevím jestli je chyba v Bin, popř v trati nebo v horším případě v MSTS, který se mi moc přeinstalovávat nechce. S pozdravem Dan. :D
Je to binem.

Ondra.H napsal:
Dan J. napsal:
Je to binem.
Tak musím konstatovat, že to je fakt Binem, nejak mě nenapadlo to vyzkoušet hned, ale stejně mi začíná MSTS nějak blbnout, takže se te reinstalaci asi nevyhnu. :cry: S pozdravem Dan. :D

navestidla

no prave tie poricany a vseobecne vacsina koridoru, kde casto fira vidi 2-3 navestidla dopredu, takze opakovac je skor na ostaru - to ked sa nakoduje zlta a na kilak pred sebou vidim rychlo kmitajucu zelenu tak nemam najmensi dovod (ehm. teda okrem predpisov) brzdit zo 160 (toboz ne zo 130)

a este atmosfera dolu: na co je (aspon na mirel) volba manualu? aby nezbiehal na 120 (resp. 40 pri medzikruzi)

Re: navestidla

jeffer napsal:
a este atmosfera dolu: na co je (aspon na mirel) volba manualu? aby nezbiehal na 120 (resp. 40 pri medzikruzi)
To nemá s MIRELom nič spoločné, s atmosférou je druhý úkon manuál.

Tak nevím, jak se očekává aktualizace, když už je na světě nová hračka RS. Dnes ještě provedu poslední testy a následné opravy a zítra by vše mohlo jít ven, včetně nové verze DVD.
Nová verze BIN ještě nevyšla a ikdyby, už bych ji nestačil otestovat. Jako poslední hrací je a na DVD bude MSTSPatch1.7.081920. Ale k tomu ´bude nutné opravit v Global Soundcfg.dat. Budu to muset dát do instalace a přibalím k mé aktivitě (kdyby někdo šachoval s instalacemi BIN). Jinak Vám MSTS v Dřísech při sestavování vlaku zamrzne a také nepůjdou všechny zvuky. Také je nutné MSTS spouštět se zástupcem ve tvaru -mem:512. Bez těchto úprav je moje nová aktivita Killer.
Na mých stránkách jsem zveřejnil kompletní balík screenů.

Kdo chce aktualizovat trať, všechny aktualizace už jsou k dispozici na mých stránkách. Balíky jsou samoinstalační, jen čtěte, co máte ve složkách navíc.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře