Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Vysočina není práce na dva týdny, ale asi tak dvě čtvrtletí a to bych do těchto vánoc opravdu nestihnul.heme napsal:Zbyněk - A co Vysočina, stále bude "ladem"...? Asi to chce pro vás motivaci v podobě objektů, jestli se nemýlím, mno uvidíme...![]()
Přesně takto to prý řeší "zkušení" fírové na 851. Každý rok jak napadne listí, zůstane nějaký ten vlak v kopcích trati 310. Někteří přitáhli ruční brzdu hnacího podvozku a vyjeli bez problémů, čímž se pak chlubili. Docela zajímavé bylo hlášení strojvedoucího, který uvízl hned za stanicí - "Slyšíte mě?, mám na rychloměru 120 a stojím".Petr Šimral napsal:..
Jenže to si přibrzdil i běžný podvozek a zastavil se. Pokud by to opravdu chtěl řešit přibrzděním, měl použít brzdu ruční.
A skluz na první stupeň? Co to ten Kotas má za stroj? Nemá tam jiný motor?![]()
PŠ
No ten už dosloužilPawlik napsal:No jo Jacku,
to jsi ale, stejne jako ja, majitelem jednoho starsiho nejmenovaneho vozu s pohonem na zadni kola.![]()
Ještě když jsem před mnoha lety jezdil v Sokolově ,tak tam na M240 jezdil maník ,který doháněl zpoždění tím způsobem ,že na zastávkách a ve stanicích vždy nechal zařazený 6. stupeň a při odjezdu jen pustil nožní (přídavnou) brzdu.To byl vždy odpich takový ,že ani pendolino takový nemá. Místy se jelo i 100km/h ,podložená relátka a ztracený rychloměrný proužek byla samozřejmost. Ještě musím upřesnit ,že se jednalo o sólo motor.Zbyněk Šemora napsal:Jenomže já byl u toho a já to viděl. Byl zařazen 1. stupeň, fíra vykloněný z okna a poslouchal klouzání, které uklidňoval přídavnou. Hold asi není M 240 jako M 240. Také tvrdil, že hydroaulika na zvládnutí skluzů je dobrá. S elektrickým přenosem by to takto nešlo, protože jakmile přibrzdíš, proud do trakčáků vyskočí nahoru.
Ale je fakt, že jsme kyblíček, lopatičku a písek použít nemuseli. Problém byl jen ten, že na této zrušené trati je maximální rychlost 10 km/h. Takže nějaký rozjezd před stoupáním se konat nemohl.
Zbyněk Šemora napsal:Jenomže já byl u toho a já to viděl. Byl zařazen 1. stupeň, fíra vykloněný z okna a poslouchal klouzání, které uklidňoval přídavnou. Hold asi není M 240 jako M 240. Také tvrdil, že hydroaulika na zvládnutí skluzů je dobrá. S elektrickým přenosem by to takto nešlo, protože jakmile přibrzdíš, proud do trakčáků vyskočí nahoru.
Ale je fakt, že jsme kyblíček, lopatičku a písek použít nemuseli. Problém byl jen ten, že na této zrušené trati je maximální rychlost 10 km/h. Takže nějaký rozjezd před stoupáním se konat nemohl.
Depo včetně přesuven je tam leta letoucí (obrazně řečeno).heme napsal:A co ty přesuvny, to s tím také souvisí, nepamatuju se, že bych kolem nich brzdil...![]()