Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyněk - A co Vysočina, stále bude "ladem"...? Asi to chce pro vás motivaci v podobě objektů, jestli se nemýlím, mno uvidíme... :roll:

Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

heme napsal:
Zbyněk - A co Vysočina, stále bude "ladem"...? Asi to chce pro vás motivaci v podobě objektů, jestli se nemýlím, mno uvidíme... :roll:
Vysočina není práce na dva týdny, ale asi tak dvě čtvrtletí a to bych do těchto vánoc opravdu nestihnul.

Předvedl koncert přídavné brzdy a kontroleru za poslechu chování hnacích náprav.
Je tam 12 promile stoupání.

Tak Ti nevím, já bych rozhodně u motoráku, který má hnaný jen jeden podvozek přídavnou na srovnání rychlostí kol nepoužil. U M240 to je naprostá blbost, protože má podvozek hnaný kardany a první tři stupně na kontroléru pro srandu králíkům :-(

Tady, protože písečáky jsou tabu (alespoň ve Varech nebyly vůbec) pomůžou prakticky jen kamínky pod kola.
Předpokládám, že trať byla neojetá, rezavá, protože jinak smeknout M240 prostě nejde. Motorák tragičtějšího výkonu jsem v životě nezažil. Byl jsem na nich několik měsíců v turnusu, pak jsme si vytrucovali 731 :-)

Jenomže já byl u toho a já to viděl. Byl zařazen 1. stupeň, fíra vykloněný z okna a poslouchal klouzání, které uklidňoval přídavnou. Hold asi není M 240 jako M 240. Také tvrdil, že hydroaulika na zvládnutí skluzů je dobrá. S elektrickým přenosem by to takto nešlo, protože jakmile přibrzdíš, proud do trakčáků vyskočí nahoru.
Ale je fakt, že jsme kyblíček, lopatičku a písek použít nemuseli. Problém byl jen ten, že na této zrušené trati je maximální rychlost 10 km/h. Takže nějaký rozjezd před stoupáním se konat nemohl.

Jenomže já byl u toho a já to viděl. Byl zařazen 1. stupeň, fíra vykloněný z okna a poslouchal klouzání, které uklidňoval přídavnou.

Jenže to si přibrzdil i běžný podvozek a zastavil se. Pokud by to opravdu chtěl řešit přibrzděním, měl použít brzdu ruční.
A skluz na první stupeň? Co to ten Kotas má za stroj? Nemá tam jiný motor? :D

Petr Šimral napsal:
..
Jenže to si přibrzdil i běžný podvozek a zastavil se. Pokud by to opravdu chtěl řešit přibrzděním, měl použít brzdu ruční.
A skluz na první stupeň? Co to ten Kotas má za stroj? Nemá tam jiný motor? :D
Přesně takto to prý řeší "zkušení" fírové na 851. Každý rok jak napadne listí, zůstane nějaký ten vlak v kopcích trati 310. Někteří přitáhli ruční brzdu hnacího podvozku a vyjeli bez problémů, čímž se pak chlubili. Docela zajímavé bylo hlášení strojvedoucího, který uvízl hned za stanicí - "Slyšíte mě?, mám na rychloměru 120 a stojím".

Mimochodem abych autem vyjel v zimě serpentiny na nádraží, dělal jsem na radu místních totéž. Buď jsem přitáhl ruční brzdu, nebo jsem jel na trojku místo dvojky.

No jo Jacku,
to jsi ale, stejne jako ja, majitelem jednoho starsiho nejmenovaneho vozu s pohonem na zadni kola. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Jenomže já byl u toho a já to viděl. Byl zařazen 1. stupeň, fíra vykloněný z okna a poslouchal klouzání, které uklidňoval přídavnou. Hold asi není M 240 jako M 240. Také tvrdil, že hydroaulika na zvládnutí skluzů je dobrá. S elektrickým přenosem by to takto nešlo, protože jakmile přibrzdíš, proud do trakčáků vyskočí nahoru.
Ale je fakt, že jsme kyblíček, lopatičku a písek použít nemuseli. Problém byl jen ten, že na této zrušené trati je maximální rychlost 10 km/h. Takže nějaký rozjezd před stoupáním se konat nemohl.
Ještě když jsem před mnoha lety jezdil v Sokolově ,tak tam na M240 jezdil maník ,který doháněl zpoždění tím způsobem ,že na zastávkách a ve stanicích vždy nechal zařazený 6. stupeň a při odjezdu jen pustil nožní (přídavnou) brzdu.To byl vždy odpich takový ,že ani pendolino takový nemá. Místy se jelo i 100km/h ,podložená relátka a ztracený rychloměrný proužek byla samozřejmost. Ještě musím upřesnit ,že se jednalo o sólo motor.

Ještě když jsem před mnoha lety jezdil v Sokolově ,tak tam na M240 jezdil maník ,který doháněl zpoždění tím způsobem ,že na zastávkách a ve stanicích vždy nechal zařazený 6. stupeň a při odjezdu jen pustil nožní (přídavnou) brzdu.To byl vždy odpich takový ,že ani pendolino takový nemá. Místy se jelo i 100km/h ,podložená relátka a ztracený rychloměrný proužek byla samozřejmost. Ještě musím upřesnit ,že se jednalo o sólo motor.

Ježíšmarjá, kdo to byl? Teda oni staří kusové povídali, že to i někdy jede, když se podloží ALNICO, hlavní zvěrstva se prý děly při jízdách do dětského tábora v Horažďovicích. Z kopce prý i 130 :-)
Jinak my v roce 1992 dostali Varskou pomstu výměnou za naše spolehlivé 810 a to už se opravdu nedalo. Při čtyřech turnusových ani osm celkem kolikrát nestačilo :-(

PS: Kdo jste? Třeba do mailu.

Zbyněk Šemora napsal:

S elektrickým přenosem by to takto nešlo, protože jakmile přibrzdíš, proud do trakčáků vyskočí nahoru.

Zapoměl jsem reagovat. Naopak pro zkrocení lokomotivy s elektrickým přenosem a všemi nápravami hnacími je přídavná brzda perfektní věc. Uvažuj: mám nastavený nějaký výkonový stupeň, mašina mi klouže, má rozházené nápravy. Odbuzuje. Použití přídavné brzdy chytí rozklouzaná kola a srovná otáčky. A pomaličkým povolováním při daném proudu pouštím více výkonu na styk kolo, kolejnice. V kombinaci s brzdičem DAKO - BP to nemělo chybu. totéž, pokud hrábla celá mašina, typicky na zasoleném přejezdu s vlakem na normu v kopci. Okamžité použití přídavné brzdy za prvé očistí kola, za druhé srovná otáčky s kolejnicí a můžu hned táhnout dál. Než bych třeba na Sergeji spadnul z patnáctého stupně někam na šestý a zase zpátky nahoru, tak z té dvacítky můžu taky zastavit :-( Byť Sergej moc na skluzy netrpěl. Paralelní trakčáky jsou paralelní trakčáky :-)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img84.imageshack.us/img84/1368/erorxc5.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img88.imageshack.us/img88/4707/erorkn2.jpg

Tak několik desítek podobných hlášek mi vyhazuje MsTS po nainstalování BP79.1, když v BP79 jsem osazoval přestavníky na hl.n v Praze a na Hrabovku. Instalaci BP79.1 jsem tam zapomněl dát a tak jsem ji tam doinstalovával až dodatečně po osazování přestavníků. Změny v krajině mi to ponechalo, ale při spuštění hry se mi nezobrazují tyto přestavníky, po spuštění editoru se mi zobrazují ty hlášky. Chci se vás zeptat, jestli nevíte co stím. Docela by mě to štvalo, kdybych musel hl.n osazovat znovu (ale ještě o tom popřemýšlím, zda-li to tam nechám, Hrabovku ale nechám určtě). Předem díky za odpovědi

P.S.: Zbyněk Šemora - Osazoval jste na Mas.n budovy přesuven od Michala...? Já je tam bohužel nemám. Zjistil jsem to při procházení obrázků a textů na Vaší www stránce...Mělo by to být už od BP78

:lol: :lol: A nedají si to vysvětlit a nedají. Pokud si v trati udělám vlastní úpravy, už ji nesmím nikdy aktualizovat, protože už nesedí databáze.
Na hlavním nádraží se hýbalo jak s kolejemi, tak s návěstidly, tak se zvuky.

Díky za odpověď, aspoň, že ty vegetační úpravy se zachovají...

A co ty přesuvny, to s tím také souvisí, nepamatuju se, že bych kolem nich brzdil... :roll:

Naposled editoval moderátor:
Přesuvny na Masaryčce? To už si opravdu nepamatuji kterého leta páně se osazovaly a která historická aktualizace to byla. Nějaký rok to už bude.

Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

heme napsal:
A co ty přesuvny, to s tím také souvisí, nepamatuju se, že bych kolem nich brzdil... :roll:
Depo včetně přesuven je tam leta letoucí (obrazně řečeno).

Zbyněk byl rychlejší. :D

Ahoj chtel bych se zeptat pana Semory ohledne jeho trate,mluvilo se tady o pripojnych lokalkach na trati Breclav-Brno,presneji o trati Hrušovany-Židlochovice pravda uz neni moc v kurzu skoda,pokud dobre pocitam tak jedna jeste chybi a to Vranovice-Pohorelice,je v planu nebo je zatim odlozena,neberte to jako rejpani,pouze skromnej dotaz S pozdravem Pegaus.

Lokálky s koncovou stanicí mají své kouzlo.
Lednici,Hustopeče máme, a od Břeclavi je teoreticky na řadě.
Jenomže to už by jsme musely ty Zbyňky naklonovati když.....

Lidi klídek. Teď řeším DNV - Marcheg. Už slyším, jak je to už kousek do Vídně a proč to nepropojit i do Hohenau.
Do Židlochovic jsem provedl seznání minulou sobotu a od Deteria máme i obě nádražní budovy, takže je to reálné.
Ale Vranovice Pohořelice, už někdo modelujete?
Jinak už vidím aktivitu pendolino, jak jej táhne karkulka do Pohořelic :lol:

To je v pohode zadnej spech cim pomaleji tim to bude lepsi,to je docela novinka ze uz trat Vranovice-Pohorelice nekdo stavi,to jsem netusil,s tou Vidni to nevidim na dlouho,dit pan Semora uz pomalu preskakuje hranici s rakouskem,chvili pockame a budeme vozit Pendolina z Holesovic do Vidne, Zdravim Pegaus.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře