Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Ahoj,

obrázky jsou super, teď jen lituju, že nemam vůbec čas se věnovat MSTS. Takové obrázky dovedou člověka inspirovat a navnadit do další práce :).

Ještě jsem zapomněl ukázat, jak je vhodné použít model náspu i do zářezu. Díky modelu je možné svah přiblížit až těsně ke kolejím, kdy je nutné terén pod kolejemi hodně podhrabat. Bez modelu náspu by to bylo nemožné. Navíc profil železničního svršku vypadá reálněji.
69f12d582c2baac36836a8beb5e349a5.jpg
Dále ve všech stanicích jsem srovnal šířku peronů. V Šakvicích bylo nutné i silniční nadjezdy víc posunout k sobě. Pak už dobře vychází i vlečkové koleje. Také už nehrozí, že v dáli uvidíte létající auta a až po přiblížení se po auty objeví násep. Tohle se snažím opravovat všude po celé trati.
26bb33c5a58d47bc24a1886fb1d45db0.jpg
Ještě celkový pohled směrem na Rakvice. Vpravo v dáli je dálnice D2. Je asi půl km daleko, tak LOD u aut dost snížil provoz. V pravo vedle je státní silnice Břeclav - Brno. Kdyby se jen osadil násep, byl by hodně ostrý kontrast s texturou náspu a texturou terénu. Proto je vše maskováno do ztracena texturou trávy (Transfers)
f25438e8af55a08714bf941db4b0de8f.jpg

Naposled editoval moderátor:

Tohle to je opravdu nádhera :D ale nejvíce se mi líbí ten lesík,protože se mi zdají všechny lesy v msts odbité, je tam pár stromků a pak nic! ale tohle je opravdu lesík jak má být :wink: :P :lol: (5 obrázek z příspěvku ze středy)

A teď pár screenů z rozestavěné lokálky Židlochovice - Hrušovany u Brna, kvůli které jsem vlastně začal trať Břeclav - Brno opravovat. Když už, tak už.
Tato lokálka je vlastně už desítky let zrušená a díky mikulášské jízdě jsem mohl tuto zdokumentovat. Svezeme se úplně stejným vláčkem, jako byla tato akce. I inventární číslo souhlasí.

Model budovy nádraží v Židlochovicích vymodeloval Deterio.
f2750bb60a39d7f5cb7fcae9b99f3afe.jpg
3c9581e96956ad49e42e491071e4734f.jpg
4a8e91237e39776ad2d0dfbe82cf5e08.jpg
99748ddc47d18a6e58038ee3baa7a081.jpg
317cdb17b44fc8e0c7b3e49512d7867e.jpg
Zde Deterio při fotografování pěkně zahučel do bláta. On nemohl jít po travnatém pásu, ale namířil si to rovnou do pole, aby měl lepší fotky. Pak tam málem nechal boty :D
2e3ac75e1ada6e6f1a39a59848e645ae.jpg
A tady v cílové zatáčce před Hrušovanama ve 12 promilích jsme málem uvázli, jak to klouzalo.
b444a9c3b53bf37eb39cac68ca422b0e.jpg

za jak dlouho bude asi aktualizace? a chci se ještě zeptat jestli bude nad tratí do Židlochovic taky drát jak je to na všech motorových tratích v BP a nebo jestli to bude vypadat jako na obrázku? :D

Určitě bude drát,ale pokud to budeš chtít mít jako na obrázku budeš si muset drát vypnout. :salut:

ZŠ: zase pěkný kus odvedené práce - ať již to je Pálava nebo trať do Židlochovic -> poznávám místa focení kde jsem Mikulášskou jízdu fotil a mimochodem do blata jsem zapadl taky :D

Já si ten ohavnej drát vypínám, protože je to fakt šílenost. Trolejovat celou BP by bylo na dlouho a pan Šemora už poznamenal, že to dělat nebude. holt pořádnou trolej si budete muset představit ;-)

Stav prací: Včera jsem měl vzácnou návštěvu z Bratislavy, Nebuluse a Bigfoota. Kromě připomínek kolem DNV jsem musel položit alespoň koleje vlečky Baňa Čáry - Kúty. Jedná se o 2km elektrifikovanou zrušenou vlečku, kde jsou sklony až 20 promile. Ale co bych pro Nebuluse neudělal, když vyrobil tolik modelů a tuto vlečku kdysi nafotografoval. Však na obrázcích je i jeho modré auto. :D Slibuji mu to minimálně rok. Jenomže těch slibů mám plnit víc. (viz rekonstrukce Echva :D )
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/bc1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/bc11.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/bc2.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/bc3.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/bc4.jpg

Zrovna ráno mi Nebulus poslal mail s prosbou, abych vytvořil atypické sloupy TV
pro tuto vlečku. Už jsou hotové, Nebulus je zkomprimuje a večer můžeš, Zbyňku, znovu osazovat. :D

Ahoj Pavle, tedy, ty jsi rychlejší než průjem. Budu se těšit a těch 2000:50 sloupů rád vyměním. :D

Ďakujem Zbyňkovi a Pawlikovi za promptné vyriešenie mojich požiadaviek. Akurát neviem prečo Zbyňek poslal do bane na hnedé uhlie súpravu Raj vagónov :D . To moje auto je super, ešte musím preveriť či sedí aj firemný nápis na boku. :colors:

nebulus napsal:
Ďakujem Zbyňkovi a Pawlikovi za promptné vyriešenie mojich požiadaviek. Akurát neviem prečo Zbyňek poslal do bane na hnedé uhlie súpravu Raj vagónov :D . To moje auto je super, ešte musím preveriť či sedí aj firemný nápis na boku. :colors:
Já věděl, že ty Rajky neprojdou, ale jaksi s 210tkou jsem jinou hotovou soupravu nenašel a to ještě tato není slovenská :D Dispečer se hold spletl a poslal do baně jiný vlak. I to se na drahách stává :D .

Ta baňa se jmenuje Záhorie a elektrická mašina tam nikdy nebyla :-). Veškerá obsluha byla (baňa v současnosti netěží) banglema.

Ještě k tomu Nebulusovu služebnímu vozu.
I já mám na trati z Lysé do Prahy svoje staré jízdní kolo. Můžete hledat, kde je.
Až dotvořím další modely, jistě tam nebude chybět model mého nového kola, co jsem u Zbyňka v létě pořídil :D

Ta vlečka Baňa Čáry - Kúty je prokletá. Už jsem měl hotovo a dnes dopoledne jsem začal osazovat Pawlíkovy sloupy TV. Najednou koukám, že jsem si terénem utopil polní cesty. Ale když jsem se rozhlédl, tak ve čtverci depa nemám ani jeden silniční díl, ale jen databázové čáry. Až na silnici do bani bych vše mohl nahrát ze zálohy, ale když jsem dal porovnat w, tak naopak poškozený soubor hlásil, že má silnici navíc a to právě tu, do baně.
To už opravdu nevím. Ve world žádná silnice nechybí, ale žádná se nezobrazí a databáze existuje.
Nesetkal jste se s tím někdo?. Když mám přece ve world cestu a je rozbitá databáze, tak ji v editoru vidím, ale jen databáze není propojená. Ale můj stav je takový, že ve w ty silnice jsou, ale já je nevidím.
Jdu bádat dál, jak tohle opravit :cry:

Tak už jsem tuto záhadu vyřešil. Jelikož ve world je vše, tak mne napadlo zkusit do tohoto čtverce položit další libovolný silniční díl a SAVE. Takový šok na probuzení, aby čtverec věděl, jak vypadá silnice. Pak jsem si odběhl o pár čtverců a zpět a po načtení už jsou všechny silniční díly aktivní. Takže mohu dál pokračovat v osazování Pawlíkových TW :lol:

Re: Trať Bratislava-Brno-Č�ře�vá-K�ín-P�ha

Václave, jako stavitel by jsi mohl posoudit, ž�podle takovéh�videa nejde postavit ani metr. Navíc �om silně zk�sluje perspektivu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře