Zapadlá 1935

Zdravím. Mám dotaz na stavitele tratí ohledně nastavení tankovacích bodů. Potřebuji vyřešit problém s korektním zobrazováním daného paliva, a také rychlost plnění. V TSRE5 jsem našel vše potřebné, ale některé položky jsou mi záhadou. Jedná se třeba o položky Infinite capacity a Broken by default.
Tankování Zapadlá new.jpg

Ahoj.
Nevím, jak u stavby tratí, ale vím, že pokud tvořím aktivitu v editoru aktivit pro MSTS, nesmím zadávat na tankovacích bodech hodnoty a musím je nechat jak jsou. Jinak se mi stávalo, komkrétně na Zlatohorce, že mi spadlo z ničeho nic uhlí a vody na lokomotivě do stavu 0. Mám na mysli rozkliknutí tankovacího bodu a zadání v něm třeba 100%. Bod musí zůstat v AE MSTS tak jak v trati je. Tohle dělá ORCZ, jestli OR MG, nebo OR nevím.

To opravdu záleží na nastavení v trati. Pokud tam byla zadána určitá kapacita a ty jsi ji vyčerpal, tak potom jsi měl smůlu. Proto je tam položka nekonečná kapacita. Bohužel zatím nemám ověřeno, jak se to chová v OR. Někdy se mi zdá , že OR načítá i defaultní soubory a přepisuje původní nastavení.

Jinak na Zlatohorce to zbrojení trvá cca 15 sekund, zde na Zapadlé cca ani ne vteřinu, mám zasto, že je oboji moc rychle.
Zlatohorka:

Zapadlá 1935, je dozbrojeno téměř okamžitě po stisku kl. "T":

To opravdu záleží na nastavení v trati. Pokud tam byla zadána určitá kapacita a ty jsi ji vyčerpal, tak potom jsi měl smůlu. Proto je tam položka nekonečná kapacita. Bohužel zatím nemám ověřeno, jak se to chová v OR. Někdy se mi zdá , že OR načítá i defaultní soubory a přepisuje původní nastavení.
Ne, ORCZ doplní z bodu plný stav a tuším i OR, pokud zasáhneš do kapacity v nastavení bodu v editoru aktivit, začne to dělat bordel. Ale neřeš, tohle funguje, doplní do stavu 100%, aniž bych cokoliv zadával v editoru, jen rychlost je špatně a to i u Zlatohorky, kde to trvá pomaleji. Viz video.

Ahoj, tak oprava zabrala a já bych měl dotaz na odborníky na zbrojení mašin, kolik času mohlo zabrat tankování skoro prázdné nádrže u autobusu M 120? Nyní to travá cca 30 sekund. V tomhle jsem fakt lajk. Alcapone mi včera tvrdil, že tak dlouho plní nádrž u kamiónu, ale to asi tankuje pod tlakem, fakt nevím?

Tak to slyším rád, že úprava zabrala. Můj velký dík patří Josefovi, který mi poslal data plnění. Problém je, že je to počítano v librách za sekundu. Možná by to šlo nastavit i pomaleji, ale nejsem si jistý, zda by to zkouslo desetinnou čárku. :)

Nakládání a vykládání čehokoliv je zde provedeno téměř dokonale. Bude ale možné simulovat i plnohodnotnou dopravu osobní...do Dubiny.jpg
Stanice Rudoltice má z obou stran poměrně dlouhé traťové úseky osazené vjezd. návěstidly s předvěstí. Je tak možno realizovat přípojné vlaky pro kamenickou trať. Zde odjezd osobního vlaku z Rudoltic do Dubiny...z Dubiny 1.jpg
...a vjíždějící vlak z Dubiny do Rudoltic. Poněkud složitějším posunem přes úvrať je možno přejet se soupravou do Rudoltic západu a po objetí stroje pokračovat do Kamenice. Přímé výletní vlaky za krásami a památkami byly v té době ve velké oblibě :-)

Oprava: Stanice Rudoltice má pouze ze směru od Dubiny dlouhý úsek s vjezd. návěstidlem. Opačné zhlaví vás zavede na tovární vlečku :)
Moje omluva za drobnou dezinformaci...

A hráč si v chystaném balíku aktivit jízdu přes spojovací kolej Rudoltice a Rudoltice západ užije dosyta. :-)

Do tratě chyběl i pro práci "barabů" vůz s pražcema, mámě vozy se štěrkem, kolejnicemi, ale pražce chyběly, celý den jsem hledal vhodný vůz, poněvač na voze Np lezly pražce jako FA přes bočnice, nakonec jsem použil Taxův Ndk, na ten jediný jsem byl schopen model pražců naložit...
NDK.jpg

A jen ze zajímavosti pro zastánce TSRE Con Editoru, takhle krásně to ukazuje vagón v něm, když to bylo srovnané v TSRE CE a spustil jsem OR, nestačil jsem se divit:
NDK2.jpg

Back
Nahoře