Zapadlá 1935

Zapadlá 1935 je remake starší tratě od p.Siváka „Zapadlá". Je upravena do podoby prvorepublikové tratě ČSD okolo roku 1935. Původní trať je v podstatě zachována. Jen v Kamenici je zrušen triangl a v Rudolticích ( nově Rudoltice západ) je umožněno přejíždění úvratí do sousedního obvodu stanice Rudoltice. V Kamenici místo trianglu vznikl kamenolom, který obstarává práci místnímu obyvatelstvu. Do tratě jsou vloženy nakládací a vykládací body. Zatím jsou možné tyto komodity: štěrk, dřevo, zboží a benzin. Možná budou další, ale to časem. Chtěl bych tímto oslovit místní modeláře, zda by byli případně ochotni pomoci s tvorbou specifických modelů pro tuto trať. Hlavně se jedná o výměnová návěstidla s přestavníky , modelů nákladních automobilů a řadu dalších drobností z této doby.
Budu rád za každou pomocnou ruku. Předem děkuji....:) PS: něco málo ze stanice Zapadlátrat1.jpgtrat2.jpgtrat3.jpg

Hezký den.
Tahle trať mi neskutečně připomíná (byť vzdáleně), ale typem, trať Ostrava Svinov - Kyjovice, kterou po roce 1948 převzal dopravní podnik Ostrava a po skoro polovině tratě jezdí tramvaje dodnes. Ano, trať neměla odbočku, jako je zde Kamenice - Zapadlá, ale třeba Svinov fungoval na trati velmi podobně, jako je tomu v Rudolticích, jen byl průjezdnou stanicí, to koncové nádraží Rudoltice taky hodně připomíná Opavu východ a spojku do Opavy západ, i když vzdáleně, ale přeci. Tento projekt mne totálně pohltil. Už z důvodu, že jsem chtěl kdysi stavět onu trať ze Svinova do Kyjovic, provozovanou za 1. Republiky společností Slezských Zemských Drah. SZD. Jsem strašně rád, že se mohu na tomto projektu podílet alespoň tím, že až trať vyjde veřejně, bude u ni i pořádný balík aktivit z mé dílny. Fakt bych nevěřil, jak mne to vtáhlo do dob minulých a nápadů na scénáře mám nekonečně.

Škoda, že tehdy Pikku ještě nedělal otvírací dveře. Kor, když si je cestující v ORCZ otvírají sami.

A jeden problém k trati, tohle ale asi stavitel neovlivní. Jde o mešení těch zvuků tratě, vše se jakoby chová korektně, ale po určité době (nepravidelné a nezrzchluji čas), se začnou zvuky toho cinkání telefrafu, psa atd.. zpomalovat a třeba štěkod psa připomíná spíš medvěda a zvuky se mění v horor. Tohle dělá i Zlatohorka. Na tohle by se mohl Icik kouknout proč to ORCZ mrší. Jiný OR nejezdím, nemám už na to zvuky, ani trainset.

Ahoj, Tak s tím zvrojením naftou, jak jsem ti psal mejla to bude asi složitější. Editoru aktivit, zásadně MSTS, tam se zobrazuje bod jako voda. Ony se všechny body v trati zobrazují jako voda (editor aktivit MSTS). U dynamických nákladů, to funguje, ale nefunguje zbrojení naftou (páry jsem nezkoušel, zkusím za chvilku. Ale k té naftě: V OR (ORCZ) krásně zjistíš, jestli bod zbrojení funguje, i za jízdy, když zmáčkněš kl. "T", tak ti dole vypíše, kolik ti chybí mětrů. Ale třeba u autobusu ČSD M120, je klávesa "T" mrtvá a koukal jsem do eng souboru a IntakePoint tam je. Nevím, zda u zbrojení mašin nebudeš muset použít fakt uhlí, voda a nafta na tankovací body.

Takhle depo Ztracená (tam jsem si nebyl jistý, co se tam zbrojí, ale dle mne nafta, máš tam i barely):
nafta.jpg
Editor aktivit:
nafta_b.jpg
A taksamo Kamenice, kde máš i napsáno tedy benzín, ale motoráky jely na naftu, takže taky značka nafty:
nafta2.jpg
Zde editor:
nafta_c.jpg

Takže nevím, stavbě trati nerozumím, ale nedozbrojím mot. vozy.

Tak a pára lze taky doozbrojit pouze vodou, takže se asi musí opravdu body pro mašiny, ať parní, či dieselové označit správným tankovacím biodem. A prdel je, že třeba v děpu Kamenice, je u vody a uhlí, jen označení koleje zelenou a bod nikde. Tohle ale dělaá i Zbyňkovi na BP, mám za to, že editor těch bodů zobrazí jen omezený počet, ale to nevadí, OR je vidí a stejně se nesmí v editoru aktivit pro MSTS zadávat bod jako aktivní, dělá to pak bordel. OR jej jako aktivní vyhodnotí sám. Ale to je spíš k tvorbě aktivit. Takže zpět k trati. Asi budeš muset označit body zbrojení pro mašiny, jak mají být, takže nafta, uhlí a voda.

Tak to jsem netušil, ale to snad OR, ani MSTS nerozlišuje ne? Tady je průšvih ve zbrojení. Nejde doplnit nic jiného než voda. :) Ale dík, tohle se hodí, aspoň nebudu psát ve zprávách v aktivitě nesmysly.

Tak problém s dírou v terénu vyřešen. Nevím proč, ale i přes transfer soubor v noci prosvítala ranžírka. Bylo to, jako kdyby nějaký permoník dával pochybné návěsti a chtěl rozvrátit provoz v depu Kamenice. Lámal jsem si hlavu , jak to udělat. Nejlepší by bylo, zakrýt to nějakým neprůsvitným objektem. Řešení se našlo v části silnice. Dal jsem z obou stran popelové jámy rovné díly silnice a tím v podstatě zakryl díru v terénu. :)depo Kamenice 1.jpgDepo Kamenice 2.jpgDepo Kamenice 3.jpg

Uvažuji, ale bohužel nejsem modelář. Zatím jsem použil nové kříže a obarvil je do přijatelné podoby. Jinak ty kříže se na dřevěné sloupky nedávaly. Byl to kovový sloupek profilu kolejnice s různou velikostí sloupku a kříže, podle důležitosti tratě. :)výstražné kříže ČERNÁ-BÍLA.jpg

Back
Nahoře