Zapadlá 1935

355.0.jpgPo chvíli jí střídá další reko - 355.0 Obě řady byly přestavbou 354.0, provedly je dílny v České Třebové. Zatímco 353.1 nebyla příliš povedená (při jízdě uhlím napřed se dost vrtěla..), všech pět strojů této řady sloužilo spolehlivě na slezských tratích (včetně sudetského období). Konečně trať, na které tyhle krásné Pikkovy mašiny můžou jezdit :-)

2.jpg
...osobních vozů moc nebylo, oddíl 2. třídy ale nechyběl, aby se ty dvě dámy na peroně nemačkaly s dělníky z lomu :-) Díky tam nahoru Taxi za ty krásné vozy - teď konečně je příležitost je nasadit...

3.jpg
...stejně jako Pikkovy mašiny a vozy z oněch dob. Autor téhle tratě si hraje s detaily a rád potvrzuji, že je na co se těšit! Tohle pravda nebude trenažér pro dnešní strojvedoucí, spíš modelové kolejiště s perfektně zpracovanou dobovou atmosférou (alespoň pro mě :) ). Chce to se pročíst dobovými předpisy, má-li si jeden pořádně hrát - třeba do odbočky se, ve staničkách jako je tato - vjíždělo 20... Díky za tuhle trať - až bude hotová, bude to něco!!

Já si nemohu pomoct, ale čím dál víc mi ta trať připomíná dráhu ze Svinova do Kyjovic, což je moje srdcová záležitost, samozřejmě je úplně jiná, ale některé věci jsou si hodně podobné. :) Z oné trati pamatuji fakt hodně, 80% zaniklo až po roce 1985 - 1989 a pak to šlo šupem úplně.
Tak schválně video, snad to nebude vadit.

Konečně proč ne? Každý si tam může najít tu svou srdcovku. I já jí našel... :-)
Já jsem se kdysi pokusil o stavbu v MSTS, ale dopadlo to hrozně. Nicméně tam jezdila tramvaj po vlakových kolejích fakt, až cca do roku 1985. I ty nádraží byly prakticky beze změn. Ve Svinově taky budova místního nádraží stála prakticky až do rekonstrukce nádraží ČD. Pak byl konec.

Já si nemohu pomoct, ale čím dál víc mi ta trať připomíná dráhu ze Svinova do Kyjovic, což je moje srdcová záležitost, samozřejmě je úplně jiná, ale některé věci jsou si hodně podobné. :) Z oné trati pamatuji fakt hodně, 80% zaniklo až po roce 1985 - 1989 a pak to šlo šupem úplně.
Tak schválně video, snad to nebude vadit.
VRJ8d1358_porubavlakporuba.ostrava.cz.jpg
Akorát bysme museli přesvědčit pana kolegu, aby táhl trať přes náves/náměstí... - tuhle krásnou fotku určitě znáš (zdroj www.idnes/ zaniklé tratě)

Já se o stavění něčeho takového ve svém věku ani nepokouším...:-) Mě stačí sbírat staré předpisy a číst si v nich (když jsem ještě sloužil, tak jsem si občas musel dávat bacha, abych sloužil podle těch platných... :-)). Ale když mohu, rád se o znalosti z nich s někým podělím - v tomhle případě s autorem oné tratě (občas mě asi proklínal - něco v potu tváře dokončil a já mu to, pro dobro věci, ztrhal :-)). Klobouk před ní ale dolů, bral ty moje rady a nápady vážně.

Znám. Mám k trati celou brožůru, co vyšla k výročí tratě v roce 1985 s názvem Údolím řeky Porubky. Tahle fotka tam sice není, ale spousty dalších. Mašinka 310 a vůz jsou v TM Brno zachované taky. Jinak ta trať vedla po tohle místo prakticky za Svinova jedním velkým předměstím Ostravy v jednom kuse. Do polí a lesíků vjela až za sokolovnou v Porubě.a od tohoto místa zŭstala prakticky beze změn až do 80. let. Přibyly jen sloupy trakčního vedení.

Ja, musela to být - z dnešního pohledu - idylická trať. Jen ty peřiny v okně Obecního domu asi dostávaly docela zabrat, když strojvůdce otevřel té mašince regulátor při rozjezdu... :-)

Bude (je) to fakt nádhera. Akorát nevím, jak to máme vydržet do vydání, když nám tady dáváte tak krásné momentky z tratě............... ;);)

Bude (je) to fakt nádhera. Akorát nevím, jak to máme vydržet do vydání, když nám tady dáváte tak krásné momentky z tratě............... ;);)
Uvádím na pravou míru - já nejsem autorem a ani spoluautorem téhle nádhery!! Možná trochu konzultantem... :-) a nechtěně asi i propagátorem. Vydání tratě je zcela v gesci jejího stavitele - pokuď vím, je stále co vylepšovat. Ty obrázky jsou z betaverze, kde ne vše ještě funguje a vypadá podle autorových představ.
Tož tak :-)

Back
Nahoře