Zapadlá 1935

Ahoj, teď při testu manipuláku jsem zaznamenal jednu věc, co nikdo zatím nedokázal objasnit. Když jsem kdysi testoval trať DvouKolejka, setkal jsem se s tím samým jevem a to už v dobách MSTS. Ač zastavím za reversem a postaví se trasa, jazyk výhybky zůstane viset a vypadá to, že je postaveno rovně, nikoliv do odbočky. Trať to začala dělat až jak jsem nainstaloval poslední betaverzi. Zastavil jsem v Kamenici na váze, kdy jsem vyjel z depa a jazyk výhybky zůstal postaven narovno jakoby zpět do depa, přitom je postavena trasa za veksle směr lom. Když změním směr a jedu dle instrukcí, trasa je správně, lokomotiva jede do dobočky, ale jazyk výhybky je furt rovně. Tohle je docela průser, poněvač při manipulacích je třeba vidět, že se fakt přestavilo.
jazyk.jpg

Ještě doplním, že to vesměs dělá po několika přejetí výhybkou. Ale v Lomu, když jsem třeba dal Alt+A, všechny výhybky šly přehodit ručně, jen jedna vizuálně ne. Určitě to souvisí. Taky až na téhle verzi co mám.

Tady si bude třeba rada zkušeného stavitele, pokud vůbec někdo ví, co s tím.

Takže začala blbnou jen zatím tahle konkrétní výhybka, tedy animace. Zde je ještě video:

S vozem Ke pak najedu k soupravě, sólo mašina opět za veksle směr lom, tam se zastaví a má se jet zpět na váhu a do depa pro cisternu, po zastavení za zhlavím směr lom, se všechny výhybky přestaví na váhu a tahle co se nepřestavila, je furt rovně, i když je fyzicky cesta přes ní do odbočky.
jazyk2.jpg

Zde ještě zmíněná výhybka co mi blbla v lomu:
jazyk3.jpg

Tohle začalo dělat až teď.

EDIT:

Tak i 2. výměna za váhou směr Zapdlá se odmítá animačně přestavit:
jazyk4.jpg

Takže zatím, za celou dobu posunů, blbnou animačně tyhle dvě výhybky:
jazyk5.jpg

Tu v lomu ještě prověřím, ale nešla přehodit ani v módu manuál a klívesa Alt+klik myši na jazyk. Všechny ostatní v lomu ano.

Tak to je mi opravdu záhada. Předtím vše fungovalo a žádný problém s vyhybkami nebyl. Zkoušel jsem to také v normální verzi OR a opravdu animace nejde a nejde vyhybku ani přehodit. Vše jsou manuální vyhybky typ A1tPnt10dLftMnl a A1tPnt10dRgtMnl. Do kolejí jsem nezasahoval databáze tratě je v pořádku. :(

jestli je ten ukazatel animovanej zkusil bych se jeste jednou podivat na to nastaveni linku pro smery ukazatele.

Chlapi, ten problém bude asi složitější, setkal jsem se s tím u Dvojkolejky, myslím i u Ztracené Old a teď to začala dělat i tahle trať, tuhle výhybku jsem při příjezdu z Zapslé projel s celým vlakem k perónu a byla přestavená, pak jsem posunoval a ve finále když jsem měl najet na soupravu opět ceta k vlaku OK na TM, ale jazyk visí rovně. Jak říkám, s tímhle jsem se setkal i v MSTS a třeba na Dvojkolejce, když se jede z dolu v Aramově, z koleje pod násypkou, tak je výměna rovně hned a přítom je fyzicky přestaveno. Co tohle dělá za rotiku fakt netuším, ale na Zapdlé 1935 jsem dělal manipulák, který jsem prjel 2x a všechny výhybky se přestavovaly, až teď se vyskytl stejný problém. Nevím, co to vůbec může dělat, stavení tratí nerozumím, jen to dělá animace, fyzicky je postaveno k vlaku a jede normálně do odbočky:
jazyk6.jpg

Tisovec směr Rudoltice, všechny výměny ok. Jinak pro info, jedu pod Global k trati 310. Ale to jedu hned od prvopočátku a ta animace zlobí až teď.

Zdravím všechny a potvrzuju - v Kamenici dělají tyhle nepřístojnosti minimálně výhybky na obou stranách váhy, dál vjezdová od Rudoltic.
Pro info - jezdím na primitivním OR 1.3 (aktivity nikoliv :-) ) a výhybky ovládám ručně. Indikátor výhybek ukáže vždy správnou polohu a vozidlo jede zamýšleným směrem - rozřez proti hrotu se vidí málokdy :-)

To by odpovídalo ;)
Jenže proč to dělá až teď?! A samostatný global k trati není. Hlavně, třeba Zlatohorka byla pod UniGlobal, kde padal i editor aktivit MSTS, taksamo tuším i Ztracená old. Kterou pak Jiřík nějak poopravil. Tam přeskakovaly i vozy přes výhybky po jednom. Ale to už je hodně dávno.

Jedno zajímavé zjištění - v té privátní verzi, kterou mi RZ věnoval, jdou v Kamenici výhybky graficky správně!! Roberte - duben 2024 (1936)

Back
Nahoře