Zapadlá 1935

Chlapi asi blbá otázka, ale motorová pila ani sekačka za 1. Rep. asi nebyla?
motorová pila Stryhal.jpg
motorová pila Dolmar byla zkonstruována v roce 1927 a byla poprvé použita na 739 m vysokém kopci Dolmar v Duryňsku. Byla tak úspěšná, že podnikatel Emil Lerp dal toto jméno i svému hamburskému podniku.

Tak žádné motorovky a sekačky, teď jsem dokončil wavy do aktivity a pěkně "do teplejch", na kácení sekyry a padající stromy a na trávník kosa i s broušením. Ta malá zahrádka, u nádraží v Kamenici, kde visí to povlečení na duchny, k tomu vyloženě evokuje. Teď jen udělat hlasitost aktivitě na míru a použít příponu "Ground", aby se zvuky při podunu ve stanicích vzdalovaly a přibližovaly, pak to bude "eňoňuňo". :-)

Tak žádné motorovky a sekačky, teď jsem dokončil wavy do aktivity a pěkně "do teplejch", na kácení sekyry a padající stromy a na trávník kosa i s broušením. Ta malá zahrádka, u nádraží v Kamenici, kde visí to povlečení na duchny, k tomu vyloženě evokuje. Teď jen udělat hlasitost aktivitě na míru a použít příponu "Ground", aby se zvuky při podunu ve stanicích vzdalovaly a přibližovaly, pak to bude "eňoňuňo". :)
To nebude železniční simulátor, ale třebechovickej betlém... :-) Ještě přemluvit kolegu R.Z. aby k nějaké zastávce postavil komediantský vůz s pimprlovým divadlem a iluze prvorepublikové tratě bude dokonalá :p

To nebude železniční simulátor, ale třebechovickej betlém... :)
Nene, tyhle efekty mám v aktivitách hojně i jinde, musí se s citem, ale nechtěl jsem použít právě tu motorovku a kosa v zahrádce zní pěkně. Ale, kdyby dal RZ někde kostel a hřbitov k nějaké zastávce, tak mám k aktivitě z tratě DVK pěkně vyrobený funus. :)

Nene, tyhle efekty mám v aktivitách hojně i jinde, musí se s citem, ale nechtěl jsem použít právě tu motorovku a kosa v zahrádce zní pěkně. Ale, kdyby dal RZ někde kostel a hřbitov k nějaké zastávce, tak mám k aktivitě z tratě DVK pěkně vyrobený funus. :)
Tak to ještě hospodu - přece z toho krchova nepůjdou rovnou na vlak.... :)

A tady je práce s kosou, z vlaku minimálně slyšitelné, ale když je tam pobyt, slyšet je a dá to aktivitě trochu života:

A zde ukázka z tratě DVK a funus:

Zvuk funusu dobrý (vyměnit zvonění - tohle byly věžní hodiny :-)), strojvedoucího na tři dny zavřít - před přejezdem nepochybně byla návěst Pískejte, nikoliv Můžete pískat... A on nehoukal :-)

Zvon už nevyměním, stránky nedávno zanikly. U zvonu bylo napsáno umíráček. Fíra houkal hned za pískáčkem... :-)

Trochu laboruji s texturami silnice. Zkouším štěrk a kočičí hlavy, jen nevím,jak to plynule navázat. Snad to vypadá líp, než původní textura dirt road. Přidávám drobné detaily, které pomohou oživit okolí tratě.Zap1.jpgZap2.jpgZap3.jpgZap4.jpgZap5.jpgZap6.jpg

Back
Nahoře