Zapadlá 1935

Trocha potřebné osvěty pro dobou nepolíbené strojvedoucí.výhybka výklad.jpg
Na této trati se - díky autorově snaze přiblížit se maximálně dobové atmosféře (bravo!) - objevilo pro mnohé neznámé výhybkové návěstidlo se zeleným obdélníkem proti hrotu. V návěstních předpisech se objevuje od dob c.k. drah do roku 1943 (protektorátní úprava D1 a všechny další ho už neznají). O tom kde a kdy ho umístit je diskuse na polovině této strany (14). Dopravní předpisy jeho existenci znají, ale blíže nerozvádí - směrodatné bylo nařízení příslušného ředitelství drah a staniční řád konkrétní stanice. Od roku 1932 byla rychlost pojíždění přes tyto výhybky nařízena takto: Přes výměny nezabezpečené úplně nebo nezamčené spolehlivě smějí vlaky bržděné průběžně jeti v rovném směru proti hrotu 40 km/hod, do odbočky proti hrotu 30 km/hod. Z odbočky vždy max. 40 km/hod.
Pro vlaky brzděné smíšeně, nebo ručně platily rychlosti nižší. To ale na simulátoru - zatím - nastavit nelze... :-) Modelář výhybek Tom Kaňka odvedl precizní práci!!!

Další momentka z tratě :-)bere vodu.jpg
Žánrový obrázek z této krásné tratě -Gölsdorfovská kráska 354.717 (Pikku) dobírá vodu před další jízdou do většího města. Zde pouze pro dokreslení atmosféry - ve verzi, v které trať bude vydáne, její provoz není možný. Rudoltice jsou koncovou stanicí hlavní tratě a zpět by musela potupně jet tendrem napřed... Tak aby se alespoň ukázala :-)

Ahoj, jedno návěstidlo v Kamenici postrádá význam. Vždy zapomenu napsat a pak je aktualizace. :) Pokud se mýlím opravte mne, ale:
Zde vjezdové návěstidlo do Kamenice z vlečky lomu, to je správně (i když dle mně by tam bylo pouze skryté, kvuli bloku v aktivitách, ale budiš:
klacek kamenice2.jpg

Ale tohle návěstidlo je dle mně zcela zbytečné:
klacek kamenice.jpg
1. Už je návěstidlo před výhybkou z lomu.
2. Při posunu bych neměl vyjíždět za vjezdové, nevím jak v roce 1935.

Jinak, výhybky, výkolejky fungují perfektně, komplet se vším všudy. Paráda.

Ahoj, jedno návěstidlo v Kamenici postrádá význam. Vždy zapomenu napsat a pak je aktualizace. :) Pokud se mýlím opravte mne, ale:
Zde vjezdové návěstidlo do Kamenice z vlečky lomu, to je správně (i když dle mně by tam bylo pouze skryté, kvuli bloku v aktivitách, ale budiš:
Zobrazit přílohu 38784

Ale tohle návěstidlo je dle mně zcela zbytečné:
Zobrazit přílohu 38785
1. Už je návěstidlo před výhybkou z lomu.
2. Při posunu bych neměl vyjíždět za vjezdové, nevím jak v roce 1935.

Jinak, výhybky, výkolejky fungují perfektně, komplet se vším všudy. Paráda.
Zdravím Tě. Otázka je, kde autor stanovil hranice vlečky. Já bych spíš odstranil to u toho strážního domku, protože takhle ta výhybka s odvratnou kolejí vlastně nemá smysl - když je posun zakázán, tak ta odvratná (nebo krátká odstavná) kolej nelze použít, když je naopak posun do stanice dovolen, pak úplně postrádá smysl...
Co se tratě týče - souhlas, je parádní! Jen u mě - a netuším proč - se na vjezdu do Zapadlé a i u její výtopny v téhle verzi objevily závaly, což v předchozí verzi není...:-(. Nikde jinde než tam...
Zával v Zapadlé.jpg

Zdravím Tě. Otázka je, kde autor stanovil hranice vlečky. Já bych spíš odstranil to u toho strážního domku, protože takhle ta výhybka s odvratnou kolejí vlastně nemá smysl - když je posun zakázán, tak ta odvratná (nebo krátká odstavná) kolej nelze použít, když je naopak posun do stanice dovolen, pak úplně postrádá smysl...
Co se tratě týče - souhlas, je parádní! Jen u mě - a netuším proč - se na vjezdu do Zapadlé a i u její výtopny v téhle verzi objevily závaly, což v předchozí verzi není...:(. Nikde jinde než tam...
Zobrazit přílohu 38792
Chová se to divně - když na výhybku vjedu, tráva zmizí...zmizí.jpg
a jak jsem v polovině výhybky, objeví se...objeví se.jpg
Nikde jinde na trati to nedělá a jak v předchozí verzi 35, tak v mé 36 Zapadlá funguje normálně

A tohle je 35, nebo 36? 35 mi jede a nic takového tam nemám. Však koukni na obrázky z tratě. Ty jsou z poslední verze.

A nedělá to nějaká kolize modelu? Mně to jede bez problémů, teď projeto, zkus tam dát 310ku.

Zkus stáhnout trať znovu, to není možné, asi se poškodil nějaký soubor. Já jsem šiboval v celé kamenici, pak jel do Zapadlé, tam jsem šiboval v celé stanici a jel zpět do Kamenice a vše jede a žádná taková chyba tam není.

Ještě mne napadá, starou 35ku jsi smazal a nainstaloval novou verzi. Nepřepisoval jsi starou verzi novou?
smazal jsem trať a nainstaloval znovu - to samé na těch samých místech. Vjedu na výhybku, tráva zmizí - sjedu z výhybky, objeví se...:-)
Záhada...

Pak už mne jen napadá verze OR. Já testuji na ORCZ. TAm bez potíží, viz video výš.
Já úplně primitivní 1.3. ... víc mi můj notebook neutáhne (když opravím na 1.5, seká se to) a kupovat v mém věku nějaké dělo už nehodlám :-). Trať jsem znovu stáhl a nainstaloval - stejný stav. Nu, nebudeme se tím zabývat... :-)

Back
Nahoře