Já bych to asi neřešil. O tom, jaký má která trať význam, rozhoduje provoz. Když tam aktivitář dá vlak hráče, který posunuje v každé díře, a cestou křižuje v každé stanici s dalším vlakem, ve stanicích je vozů, že není kam plivnout - nemůžeme se bavit o místní dráze. (Tím nechci nijak hanit Danovy aktivity - jen dávám příklad) Naopak, když tam pojede jeden smíšený vlak, který odstaví někde cestou jeden vůz, v Kamenici objede a pokračuje do koncové stanice, je to zase lokálka jak vyšitá. Já jsem příznivcem historické věrnosti, která se v mé fantazii blíží víc té druhé variantě, ale každý máme tu fantazii jinou. Jedná se o fikci, takže nějaké meze těžko dávat.
Pro ježdění v OR je naprosto fuk podle jakého předpisu se jezdí a důležitá jsou pouze návěstidla. Já jsem pouze dosadil výhybky, a řídil se právě tím, kde jaká návěstidla osadil Robert, a snažil se pochopit, co tím myslel. A kdyby nebyl takový zájem o ty "nezabezpečené" výhybky, použil bych je maximálně třeba v lomu - spíš vůbec.
Jestli jsou někde přestavníky nebo ne je také jedno, protože nikde není psáno, že závislost dvouramenného návěstidla a zámku výměny nejde udělat.
Co člověk - to jiný názor, takže bych to nechal na autorovi tratě, ať si rozhodne sám jak si co kde představuje.