Dodo
Průvodčí
Vôbec.Nemá tato zrovna žárovkové světla ještě?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Vôbec.Nemá tato zrovna žárovkové světla ještě?
To se ti ani nedivím. Já bych to až tak tolik neřešil, protože traffic je jen ozdoba. priorita je, aby vše fungovalo u vlaku hráče. A jestli motoráček kolem prosviští stovkou, jeho problém. To já se musel smát, když jsem stál ve stanici Všetaty a přede mnou přejezd a auta včetně autobusů a kamiónů tam projíždí také alespoň stovkou jak na Rallye. A ještě si u toho vyskočí a letí na druhou stranu vzduchem a tam dopadnou. To je doslova komické hlavně u autobusů a kamiónů. A ve dvě ráno ještě k tomu.poslední dobou mě to začíná pěkně kakat
Já píši jenom svůj názor a reakci na Icikuv příspěvek, že už toho má plnou hlavu, jak stále řeší vaše požadavky a poté se mu rozhodí něco jiného. Vždyť život nejsou jenom tyto vláčky, také má nárok na svůj život. Určitě tyto vychytávky jsou vizuálně pěkné, ale já například bych už neměl sílu tyto vymoženosti ORCZSK do aktivit aplikovat. Aby pak po 9 hodinách hraní mi nějaký umíněný traffic zablokoval trasu a já musel řešit opravu a jet celé znovu.Zbyňku, to, co se ti zdá nepodstatné
Však ta rychlost se vždy dala omezit v aktivitě, ne? Tohle jsou základy tvorby. Však i ta rychlost aut se dá nastavit. Proto okouknu jak to v těch Všetatech mám. Ale i tak, že auta plují vzduchem, to není dobré. Určitě musí být někde parametr čím to srovnat. Tedy jestli to není v základním nastavení modelu.M131.1, nebo 310.0 profiĉela kilem nádraží je asi pěkně debilní.
Protože jsem ručku nechal zatáhlou jen lokomotivám.Ano máš pravdu a teď si to uvědomuji, že se nechtělo vlakům co delší dobu stojí, ale né všem, což je divné. Třeba odstavené vagony, ty vždy zmiznou.
Musíš se podívat, jakou charku tření vozy používají. Možná tam je nějaký chaos.Chlapi, nezdá se vám do kopání do něčího zdraví nebo průkazů když už ne mimo vlakové téma, tak docela lidská podpásovka? To je stejné, jako kdybych někomu říkal, že má brejle, nebo zelené oči, ať si je nechá předělat. Já byl před lety po úrazu krční páteře kandidátem ZTP taky, není to nic, co by člověku chtěl kdo závidět, lepší je být v cajku a nemuset řešit nějaké limity. To platilo dávno, že ZTP to měli úlevné. Dneska připajdá chlap s protézami, Bechtěrevem, neuropatií a srdeční vadou na kontrolu a to ZTP mu ještě chtějí vzít a musí až do televize. Fakt nic, co by mělo být důstojné a záviděníhodné. :-/
Teď k tématu – ad brzdy: Jak se tady řešilo to zvláštní chování brzd, tak musím potvrdit, dojem z rychlíku Galán o devíti špalíkových vozech v režimu R, loko 150 v režimu P, část vozů laděna ORCZ/SK, část opravena zatržením opravy brzdných parametrů. Při zavedení vyššího stupně brzdění cca 3,9-4 bary HP, následném povolení u hrany perónu na 4,5 baru a pokusu regulovat "přistání" elasticky mezi 4,3-4,6 bary HP, brzda jakoby úplně ztratí svůj účinek a když už člověk vidí, že dojde k přetáhnutí perónu, musí se honem snížit tlak pod 4 bary a následně švihnout, aby z toho nebyly vidle, protože brzdy opět nastoupí hodně tvrdě.
Napadá mě... to chování mi trochu připomíná práci s vlakem jedoucím nízkou rychlostí, který má celý kotoučové brzdy. Tam je dokonce i apelováno v předpisu V15/I, že při dobrzdění do zastavení se nemá postupně snižovat účinek brzd, že dojde k razantnímu poklesu až zániku účinku. Nevzniklo někde nějaké defaultní kotoučové ladění, které tímto zatržítkem je nechtěně v pozadí aktivováno a opraví tím celý vlak?
Dodnes čekám na odpověď od Acatuse, co je na té dvoustupňové brzdě, která je naprogramována v souladu s dostupnými teoretickými prameny, špatně – přestože to údajně ví, odmítá nám to prozradit.Teď k tématu – ad brzdy: Jak se tady řešilo to zvláštní chování brzd, tak musím potvrdit, dojem z rychlíku Galán o devíti špalíkových vozech v režimu R, loko 150 v režimu P, část vozů laděna ORCZ/SK, část opravena zatržením opravy brzdných parametrů. Při zavedení vyššího stupně brzdění cca 3,9-4 bary HP, následném povolení u hrany perónu na 4,5 baru a pokusu regulovat "přistání" elasticky mezi 4,3-4,6 bary HP, brzda jakoby úplně ztratí svůj účinek a když už člověk vidí, že dojde k přetáhnutí perónu, musí se honem snížit tlak pod 4 bary a následně švihnout, aby z toho nebyly vidle, protože brzdy opět nastoupí hodně tvrdě.
Napadá mě... to chování mi trochu připomíná práci s vlakem jedoucím nízkou rychlostí, který má celý kotoučové brzdy. Tam je dokonce i apelováno v předpisu V15/I, že při dobrzdění do zastavení se nemá postupně snižovat účinek brzd, že dojde k razantnímu poklesu až zániku účinku. Nevzniklo někde nějaké defaultní kotoučové ladění, které tímto zatržítkem je nechtěně v pozadí aktivováno a opraví tím celý vlak?
Ahoj, možná te jen tím, test z uložené pozice, ale oba dva stené chování, asi 30m jen 0.1 km/h, pak se to rozjelo.Protože jsem ručku nechal zatáhlou jen lokomotivám.To vše jen potvrzuje.
To je už tak delší dobu. Musel jsem to udělat kvůli určitým typům světelných návěstidel, které jsou stejného typu. Bohužel. Viz. ten případ na BP v Praze.Iciku, v poslednej verzii zas svietia mechanické návestidlá aj cez deň.
To bych poměrně ocenil a věřím že nejenjá.Co říkáte na to, kdybychom na 1 měsíc nahráli velice obsáhlý trainset na úložiště a nechali ho veřejně zde přes odkaz ke stažení? Takový akční měsíc. Myslím, že by pak spousta lidí mohlo mít k OpenRails CZ/SK blíže.