CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím!
Během kontroly 'include' souborů v jednotlivých balících vozidel pro OR-CS 1.9 je tu drobný error.
Soubor "LS90-140kmh.inc" nacházející se ve složce [Trains\Trainset\common.inc\MIREL_VZ\..] se v různých balících vyskytuje ve dvou variantách odlišného data vydání a délky. Předpokládám, že ten správný je ten novější: délka 84B ze dne 13.5.2023.
Během kontroly jednotlivých 'Packů' pak mají tendenci se přepisovat jeden druhým a u balíku, kde je použita starší varianta, nemusí dojít k opravě, pokud následně neotevřu pakl s novější variantou souboru a nenechám přepsat.

Ahoj. Nevím, jestli to patří přímo do tohoto vlákna, ale... prosím, co mám do .eng a .wag přidat, aby mi fungovalo vlakové topení? Třeba u žabotlam mi pořád vyskakuje hláška, že cestujícím je zima. Předem všem moc děkuji za rady.

Ahoj. Nevím, jestli to patří přímo do tohoto vlákna, ale... prosím, co mám do .eng a .wag přidat, aby mi fungovalo vlakové topení? Třeba u žabotlam mi pořád vyskakuje hláška, že cestujícím je zima. Předem všem moc děkuji za rady.
Do kabiny souboru cvf si musíš dát kličku topení. Pak půjde topení ovládat.
Kód:
TriState (
            Type ( HEATING_OFFON TRI_STATE )
        )

Soubor "LS90-140kmh.inc" nacházející se ve složce [Trains\Trainset\common.inc\MIREL_VZ\..] se v různých balících vyskytuje ve dvou variantách
Ale podstatné je to čo je vo vnútri a pokiaľ viem v oboch je rovnaký zápis. Každopádne pozriem na to. Len mi napíš v ktorých balíkoch aby som to nemusel všetko rozbaľovať.

U el. loko ide hlavne o úpravu zdvihu zberačov
A já tajně doufal, že v Německu se zvedne sběrač Vectronů na 6.2m. Jak jsem byl natěšený a nic. Pak by to bylo dokonalé, když už se nám zvedá trakční vedení. Ale asi pokud není zdroják k modelu, tak asi to upravit nepůjde. Jedná se ještě o bastardy i Taurusy. Vlastně i 380. A obráceně, aby mohly jezdit cizí modely k nám, které sem zajíždějí.

Dodo: tak jelikož jsem si nechal pouze soubor novějšího data, nemohl jsem je obsahově porovnat a musel jsem dotyčné Packy znovu stáhnout, pak porovnat a zde je výsledek:
130 - LS90_140kmh.inc 84B / 13.5.2023
131 - není soubor LS90-140kmh.inc
X5X - LS90_140kmh.inc 84B / 13.5.2023
X6X - LS90_140kmh.inc 84B / 13.5.2023
Diesl - LS90_140kmh.inc 78B / 13.8.2021
MSV - není složka MIREL_VZ
Katr - není soubor LS90-140kmh.inc
Jednotky - není složka common.inc
Tak snad to k něčemu bude... ;)

Tak som to pozrel a je jedno či použiješ s dátumom 13.8.2021 alebo ten novši z 13.5.2023. Keby tam nejaká zmena je tak ste isto informovaný. Keď si ich porovnáš uvidíš že sú tam totožné zápisy. Toho 13.5.2023 to bolo zjavne len preuložené a tým pádom sa zapísala aj zmena dátumu. Každopádne dík

A já tajně doufal, že v Německu se zvedne sběrač Vectronů na 6.2m. Jak jsem byl natěšený a nic. Pak by to bylo dokonalé, když už se nám zvedá trakční vedení. Ale asi pokud není zdroják k modelu, tak asi to upravit nepůjde. Jedná se ještě o bastardy i Taurusy. Vlastně i 380. A obráceně, aby mohly jezdit cizí modely k nám, které sem zajíždějí.
Který Bastard zvládá ORCZ/SK? Já když jsem to naposledy více jak před rokem zkoušel, tak to bylo šíleně mizerné, jak zobrazení kabiny, tak fungování kabiny, ovládání lokomotivy... :rolleyes: Je nějaká, která by mohla jezdit lépe? Kdyžtak díky za tip. Vím, chybí kabina, takže i tak to asi bude kompromisní vše.:rolleyes:

Žádný, musíš si upravit, kabinu a zvuky máš u Hekla, eng musíš poskládat. Naposled jsem s tim jel já ve své aktivitě s Vindobonou.

Který Bastard zvládá ORCZ/SK? Já když jsem to naposledy více jak před rokem zkoušel, tak to bylo šíleně mizerné, jak zobrazení kabiny, tak fungování kabiny, ovládání lokomotivy... :rolleyes: Je nějaká, která by mohla jezdit lépe? Kdyžtak díky za tip. Vím, chybí kabina, takže i tak to asi bude kompromisní vše.:rolleyes:
a kdyby jsi chtěl, tak ti na Bastíka poskytnu dokumentaci :D

Který Bastard zvládá ORCZ/SK?
jednou snad určitě bude.

Ale jak zdvihnout ten sběrač na dva zdvihy? Je to reálné? Vždyť se dělaly úpravy cizích modelů na naše podmínky, tedy originál někde existuje. Třeba kdyby se po projetí dělení napěťové soustavy přepnul celý základní model. Jen skin by zůstal. A modelář českých vozidel snad ještě žije, ne? Určitě někde má zdroják a slušně jej poprosit.

Jo, kdyby se jezdilo jen do Bad Schandau, nebylo by to moc produktivní. Drážďany možná ale také by to asi nestálo za tu práci. Ale máte Berlín. A z Prahy do Berlína a dál se jezdí. A po příští aktualizaci tam už můžete jezdit další paralelní větví. přes ten Friedrichstadt.

jednou snad určitě bude.

Ale jak zdvihnout ten sběrač na dva zdvihy? Je to reálné? Vždyť se dělaly úpravy cizích modelů na naše podmínky, tedy originál někde existuje. Třeba kdyby se po projetí dělení napěťové soustavy přepnul celý základní model. Jen skin by zůstal. A modelář českých vozidel snad ještě žije, ne? Určitě někde má zdroják a slušně jej poprosit.

Jo, kdyby se jezdilo jen do Bad Schandau, nebylo by to moc produktivní. Drážďany možná ale také by to asi nestálo za tu práci. Ale máte Berlín. A z Prahy do Berlína a dál se jezdí. A po příští aktualizaci tam už můžete jezdit další paralelní větví. přes ten Friedrichstadt.
To není tak jednoduché. Modelář musí připravit animaci pantografu v plném rozsahu a v kódu se musí zase napsat logika ovládání této animace. Viděl bych to přes parametr v odstavci s pantografy, kde by se zadal limitující počet framů pro napětí 3 a 25 kV tak, aby se panto nezvedl naplno. Na zadání metrů zapoměňte, pokud by to bylo univerzální.

Jinak upravená kabina pro Bastíka je do OR. https://modely-msts.cz/kabiny.html

Ale například Vectron je model od Molnár Dávid & Nagy Ádám, tedy původní model má určitě výšku zdvihu sběrače na 6.2. Tak prostě nahrát textury skinů i na původní model a po přejetí dělení si přepnout i model. Šlo by to i ručně jen nějakým příkazem přejmenovávat modely nebo složky. Vždyť tento úkon se dělá jenom jednou za hru. Tedy pokud nebudu pendlovat sem tam mezi hraničními městy.

A čo tak uložiť jazdu, vypnúť OR, dať si tam pôvodný model s výškou zberača a pokračovať v uloženej hre? Najjednoduchšie riešenie podľa mňa :)

dať si tam pôvodný model s výškou zberača a pokračovať v uloženej hre
A kde je k mání původní model? Možná bych to zkusil. protože eng by byl stejný textury stejné, jediná změna by byla v modelu, tedy by to nemělo nijak vadit. Tedy teoreticky.

Já jsem po pravdě staré čuně v tomhle... Všimnu si chybějícího baráčku a keře u trati, ale německou výšku zdvihu sběrače neřeším, možná bych měl. :rolleyes: Ale tady si říkám, že si to odmyslím a nebudu koukat po drátech, ale po trati.
Jinak s tím Bastardem pro ORCZ/SK, klidně bych se nebránil fikci jezdit s ním až do Berlína, i když co vím, až do Berlína tuším nejezdily, maximálně do Drážďan. Ale co bylo před rokem 2000, to už nevím. Měly by stošedesátkové vlaky, což je vzhledem k době, do které je trainset, odpovídající.

A co tedy pro Bastarda udělat? Zvuky jsou-dokonce letní i zimní varianta ventilátorů, což bylo super! Ty pěkné modely HK se dají použít, nebo? Moc tomuhle právě nerozumím, co by vše bylo potřeba. Podle mě chybí odpovídající animace funkčního pultu. A okolní kabina se pohledově použít dá?
A pak nejdůlezitější, ladění modelu. Ale to je mi jasné, že je největší práce, i německý zabezpečovač nejspíš chybí:rolleyes:
A ten pult, je nutné fotit celý znovu? Že bych se mohl pokusit ofouknout pěšinky a ukecat zpřístupnění stroje s pěknou kabinou, než půjdou všechny do šmelcu... Buď pro fotografa, nebo bych to podle pokynů nafotil sám.

Back
Nahoře