CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Napíši sem raději info - v nedávné aktualizaci jsem opět povolil načítání uživatelem zadané Davis koeficienty v sekci Wagon týkající se jízdních odporů. Je tedy možné, že některé špatně naladěné vozy budou mít nereálný jízdní odpor a tudíž můžou přibržďovat.

Buď si to nechte někým zkušeným přepočítat a naladit A, B a C Davis koefy nebo je jednoduše vymažte. Kód pak doplní default koefy a bude to jezdit jako dříve.

Do kódu jsem přidal podporu J.Vogeltanze zadání Davis koefů pro jízdní odpory, abyste nemuseli nic okolo toho řešit. Defacto jde o to, že Josef zadává B a C pro rychlost v m/s, ale OR CZ/SK bralo koefy v úvahu pro rychlost v km/h. Nyní po detekci JV ladění si kód správně určí jednotky.

Tak keď už Icik pripravil parameter pre zdvih zberačov pod 15kV, kto je ochotný sa pustiť do kompletnej prerábky Vectronov všetkých čo sú dostupné na webe.? Poprípade @Zbyněk keď si to celé navrhol, viem že máš práce s traťou ale predsa to bol aj tvoj nápad nechcel by si prosím priložiť ruku k dielu? Boli by sme ti vďačný. Treba na každom Vectrone vymeniť model za pôvodný s výškou zberačov na 6.2m.

Já klidně ty názvy textur v modelech přepíšu. ;) Akorát nemám žádného Vectrona s původní výškou sběrače. Teda akorát v záloze nějaké od PL tvůrců, ale tam je vždy 1 sběrač špatně naanimovaný...

Nechci, aby zapadlo předchozí téma o sběračích, ale než se usadí kal ve vodách řady 371 - byl by prosím někdo technikou vybavený a ochotný, nafotit podle pokynů kabinářů stanoviště Bastarda (371) pro novou kabinu? Jak známo, chtěl jsem se do toho pod Howkyho záštitou pustit, ale NEMÁM TECHNIKU, to jest mobilem ať už sebekvalitnějším, to použitelně neodfotím. Chtěl bych se proto zeptat, zda se tu nachází šikovný a ochotný človíček se stativem a foťákem, kterému by byla zpřístupněna kabina v Bastardovi, předány pokyny a mohl by nás tak posunout blíže k nové kabině a časem funkční mašině pro ORCZ/SK.
Je to strašně naprd, když to takhle jde přes XX lidí, bojím se neúspěchu, ale já stativ a zrcadlovku nemám a mít nebudu, takže přestože jsem byl připraven zajistit fotky, vylezl by z toho asi nesmysl. Snad se tedy někdo ozve...? A spolu s Howkym se pak focení domluví. Díky

Nechci, aby zapadlo předchozí téma o sběračích, ale než se usadí kal ve vodách řady 371 - byl by prosím někdo technikou vybavený a ochotný, nafotit podle pokynů kabinářů stanoviště Bastarda (371) pro novou kabinu? Jak známo, chtěl jsem se do toho pod Howkyho záštitou pustit, ale NEMÁM TECHNIKU, to jest mobilem ať už sebekvalitnějším, to použitelně neodfotím. Chtěl bych se proto zeptat, zda se tu nachází šikovný a ochotný človíček se stativem a foťákem, kterému by byla zpřístupněna kabina v Bastardovi, předány pokyny a mohl by nás tak posunout blíže k nové kabině a časem funkční mašině pro ORCZ/SK.
Je to strašně naprd, když to takhle jde přes XX lidí, bojím se neúspěchu, ale já stativ a zrcadlovku nemám a mít nebudu, takže přestože jsem byl připraven zajistit fotky, vylezl by z toho asi nesmysl. Snad se tedy někdo ozve...? A spolu s Howkym se pak focení domluví. Díky
Dobrý večer.

Pokud se ještě nepřihlásil nikdo ze zkušených fotografů stanovišť, tak nabízím pro účel této věci Nikon D7200 + objektiv NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G + stativ. Stanoviště lokomotivy jsem tedy ještě nefotil, ale jinak se focením zabývám poměrně dlouho a rád zkusím něco nového. Pokud je to tedy ještě aktuální, tak dál asi poprosím přes SZ, tohle vlákno má asi spíš trochu jiný účel.

Krásný večer všem pánové, měl bych otázku, už jsem ji jednou vzpomínal, jedná se o problém s řadou 130. Jinak perfektní práci v podobě kabiny od @Dodo, ladění od Igora a celkově celý stroj pro OR CS/SK od spousty lidí totálně kazí jedna věc, která mně docela hodně štve. Zvuky trakčních motorů, respektive převodovek, mají totiž stejný zvuk ve výběhu a brždění, jak kdyby byly ve výkonu. Opravdu mi to hodně kazí dojem z jízdy. A tak se ptám, je problém většího rozsahu, nebo si jej zvládnu opravit sám ? Předem díky za odpověď a všem přeji hezký zbytek dne.

Poslední aktualizace a jsem po přestupu do AI bez odpískání odjezdu. Odbavení vidím jen v tabulce pod F10. Přestup do čela vlaku po najetí na 814+914. Odbavení generované ORCZ.

A další problém, včera vše OK. Teď traffic AI startující do kopce se vydá přesně opačným směrem, takže patt aktivity...

U Peršinga 162 053 u kabiny č. 1 z balíku x6x mi to píše pod F 5 "spínač pultu není vložen" zkoušel jsem zkratky Control+Alt+K, Control+K a Alt+K, nic nepomohlo, zjistil jsem to, když jsem přecházel na druhé stanoviště.
Když ho na jedné straně nevyndáš, tak ho těžko na druhé vložíš. ;)

Na verzi 1.9.3, jede vše, jak píšťalka, tak AI.

Ale co nejde už od prvopočátku, že když je v Richnově shozeno na stůj na vjezdovým, tak už mne ORCZ neodbaví v Richnově zast.

Back
Nahoře