Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Kouknul jsem se do souboru, bylo tam 'Size ( ... 25.04m )'.O tom se ví již dlouho, v include Bbdgmee_udaje.inc (nevím přesně, ale takhle nějak ten název bude) v common.wag je třeba upravit délku vozu, správná je ta, co má vůz i přímo na bočnici. Tuším, že je to 26.40m...![]()
Pomohlo to vnucené default Davis koefů pro AI? Už se problémové AI rozjíždí? Zkus si ho v miniaktivitě z bodu A do B.Jistě. Tady. I s pohledem na "problémovou" soupravu
Je to vlak 39 P, (poi_r882_1014)
Pravda, ty Davis hodnoty mi přidělaly trochu starostí, protože u některých vozů jsou špatně nastavené, ale není takový problém si přesměrovat odpory třeba na ty v common.wag, které fungují velice slušně - aspoň v hráčově soupravě. Mimochodem tahle ai souprava používá také nastavení z common.wag
Zobrazit přílohu 41325
Možná jsem na něco kápnul. Třeba to pomůže. V update.Jistě. Tady. I s pohledem na "problémovou" soupravu
Je to vlak 39 P, (poi_r882_1014)
Pravda, ty Davis hodnoty mi přidělaly trochu starostí, protože u některých vozů jsou špatně nastavené, ale není takový problém si přesměrovat odpory třeba na ty v common.wag, které fungují velice slušně - aspoň v hráčově soupravě. Mimochodem tahle ai souprava používá také nastavení z common.wag
Zobrazit přílohu 41325
Rozjede se vůbec někdy? Zkus ten consist jako AI dát do jednoduché aktivity a jen, aby se rozjel po rovince.
Ahoj.Pomohlo to vnucené default Davis koefů pro AI? Už se problémové AI rozjíždí? Zkus si ho v miniaktivitě z bodu A do B.
Taktéž zdravím.Zdravím.
Celý zakopaný pes bude zřejmě v "Servis2". Než v tom bude dál Icik laborovat, kouknul bych nejprve, jaký servis je použit. Jestli "Servis2", špatně. Je třeba vyměnit za "Servis2JK". Starý servis2 z TBP se v OR nechoval moc korektně a dělala se na něm úprava.
Jistě, tohle všechno je bez debat. Byl bych poslední, kdo to bude chtít zpochybňovat. A není opravdu třeba to zmiňovat, protože ten zakopaný pes štěká hlavně o tom, že empiricky ty aktivity chodily a šly dojet (jakkoliv třeba s nedokonalostmi) - a najednou to nejde.Ale narovinu. Ono aktivity z MSTS, jsou struktuálně stavěny úplně odlišně. Všechen AI, je řazen jak "fronta na pivo" a ladit na takovou aktivitu ORCZ... no nevím. V ORCZ, ale i OR, se servis2 používá pouze jako nouzovka, když chybí návěstidlo, nebo je nelinkované a potřebuji, aby ním vlak projel. Jinak se celá AI doprava dělá úplně, ale úplně jinak. 98% všeho, co je třeba někde "podržet" se řeší přes kód WP 3XXxx. A je toho mnohem více. Servis2, se prakgicky nepoužívá, jen vyjmečně. Napsáno výš. Proto má každá aktivita pro ORCZ napsáno nekompatibilní s MSTS, dokonce i OR. Naopek je tomu stejně. Samozřejmě může být vyjímka, kdy lze aktivitu z OR, projet. Menší pravděpodobnost projetí bude aktivita z MSTS. Avšak uzpůsobovat ORCZ, aby jely aktivity pro MSTS, je dle mne nesmysl. A pro mne i celý mód MSTS v ORCZ, je zavádějící. Ten, jak psal Icik není vždy spolehlivý a může u některých aktivit končit pattem. Sám jsem zkoušel pár starých aktivit a stejně jsem musel do nich hrábnout. Takž vlastně vznikly aktivity pro mód ORCZ.Ono stačí jakýkoliv zásah do AI dopravy. A MSTS AI doprava může zkolabovat. Tam to muselo sedět na vteřiny. Stačí, aby se byť jedna souprava zpozdila třeba o 5 sekund a je ptoblém.
Zkus to ještě teď po update. Něco mě napadlo. Použij původní consist s původní loko v té pomocné aktivitě, kde se hned má rozjíždět.Ahoj.
Udělat si vlastní aktivitu, to je pro mě trochu vyšší dívčí, to jsem ještě nezkoušel. Pokud jsi to myslel takhle. Ale zkusil jsem něco jiného: Dal jsem soupravu do jiné aktivity tak, aby se hned na začátku rozjížděla. Ve svém původním consistu nefungovala. Ve sloupci AI data nejprve svítil odjezd soupravy podle jízdního řádu. Když ale došlo na stanovený čas, změnil se status na BRK a AI data na 000&000. Nu, zkusil jsem vyměnit lokomotivu a hle, ono se to rozjelo. Podivné na tom je, že vyměněné rj_162-119 a rj_162-112 mají navlas stejný eng (s výjimkou názvu a směrování na model, resp. texturu pochopitelně). Stejný postup jsem opakoval u jiné chybné soupravy - se stejným výsledkem. Takže Davis je asi mimo podezření - směrování vagónů na Davis koefy v common.wag jsem při tomhle pokusu neměnil - stejně jako obsah engu.
Možná je to nesmysl, ale není možné, že po nějaké aktualizaci se programu přestaly líbit některé modely a nepovažuje je za mašiny - a reaguje takhle? Pravda, ve starších aktivitách mi celkem bez problémů tu a tam jely i AI soupravy bez mašiny, respektive s chybějící loko v trainsetu - ale přesto, není to možné? Tím by se vysvětlil problém se zaseknutými soupravami a zbýval by "jenom" problém s výhybkou a návěstidlem.
Budu testovat tuhle hypotézu tím, že u všech souprav, které budou mít stejnou diagnostiku jako výše, vyměním loko. A podám zprávu.
Každopádně díky za dosavadní supervizi, Tvé poznámky mě přivedly na řadu způsobů, jak a co dalšího otestovat, které mě samotného nenapadly.
Provedeno. Rozjela se.Zkus to ještě teď po update. Něco mě napadlo. Použij původní consist s původní loko v té pomocné aktivitě, kde se hned má rozjíždět.
Jak jsem si myslel, v engu není nejspíš definován jeden ze tří typů lokomotivy a proto mu simulátor nepřiřadil rozjezdový výkon.Provedeno. Rozjela se.
Ahoj, tak na tohle mi nedá se nezeptat. Mtslíš jako typ Diesel, Elektric a Steam? Tuhle absenci by totiž neměl kousnout ani AE MSTS. To je hodně špatně, pokud je to jak myslím.Jak jsem si myslel, v engu není nejspíš definován jeden ze tří typů lokomotivy a proto mu simulátor nepřiřadil rozjezdový výkon.
Ano, vlastně jsou s Control typem čtyři. Už jsem to upravil, aby bral i vlak bez hnací jednotky. Tohle mi při testu nedošlo.Ahoj, tak na tohle mi nedá se nezeptat. Mtslíš jako typ Diesel, Elektric a Steam? Tuhle absenci by totiž neměl kousnout ani AE MSTS. To je hodně špatně, pokud je to jak myslím.