CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Naopak. U 350 stačilo podržet, taktéž u 131, případně 130 taky stačí déle podržet a stupně nemusíš sázet po jednom. Akorát u 15X, a za mě je to trošku škoda, musíš 2x stisknout a chviličku podržet. 350 se (z mého pohledu) ovládá lépe. ;)

O tom se ví již dlouho, v include Bbdgmee_udaje.inc (nevím přesně, ale takhle nějak ten název bude) v common.wag je třeba upravit délku vozu, správná je ta, co má vůz i přímo na bočnici. Tuším, že je to 26.40m... ;)

O tom se ví již dlouho, v include Bbdgmee_udaje.inc (nevím přesně, ale takhle nějak ten název bude) v common.wag je třeba upravit délku vozu, správná je ta, co má vůz i přímo na bočnici. Tuším, že je to 26.40m... ;)
Kouknul jsem se do souboru, bylo tam 'Size ( ... 25.04m )'.
Uvedená délka 26,4m souhlasí se štítkem, tedy pořádný rozdíl. o_O

A přitom je ten vůz nasazený v každé aktivitě několikrát a tahle chyba je tam od počátků ORCZ...

Jistě. Tady. I s pohledem na "problémovou" soupravu :)
Je to vlak 39 P, (poi_r882_1014)

Pravda, ty Davis hodnoty mi přidělaly trochu starostí, protože u některých vozů jsou špatně nastavené, ale není takový problém si přesměrovat odpory třeba na ty v common.wag, které fungují velice slušně - aspoň v hráčově soupravě. Mimochodem tahle ai souprava používá také nastavení z common.wag

Zobrazit přílohu 41325
Pomohlo to vnucené default Davis koefů pro AI? Už se problémové AI rozjíždí? Zkus si ho v miniaktivitě z bodu A do B.

Jistě. Tady. I s pohledem na "problémovou" soupravu :)
Je to vlak 39 P, (poi_r882_1014)

Pravda, ty Davis hodnoty mi přidělaly trochu starostí, protože u některých vozů jsou špatně nastavené, ale není takový problém si přesměrovat odpory třeba na ty v common.wag, které fungují velice slušně - aspoň v hráčově soupravě. Mimochodem tahle ai souprava používá také nastavení z common.wag

Zobrazit přílohu 41325
Možná jsem na něco kápnul. Třeba to pomůže. V update.

Na webe bol vymenený súbor nášho OR CZ/SK, ktorý bol cez 7zip. Po novom môžete skúsiť inštalačný súbor hlavne pre tých, ktorým to robilo problémy. Ďakujeme nemenovanému použivateľovi fóra za vytvorenie Setup súboru.

Rozjede se vůbec někdy? Zkus ten consist jako AI dát do jednoduché aktivity a jen, aby se rozjel po rovince.

Pomohlo to vnucené default Davis koefů pro AI? Už se problémové AI rozjíždí? Zkus si ho v miniaktivitě z bodu A do B.
Ahoj.
Udělat si vlastní aktivitu, to je pro mě trochu vyšší dívčí, to jsem ještě nezkoušel. Pokud jsi to myslel takhle. Ale zkusil jsem něco jiného: Dal jsem soupravu do jiné aktivity tak, aby se hned na začátku rozjížděla. Ve svém původním consistu nefungovala. Ve sloupci AI data nejprve svítil odjezd soupravy podle jízdního řádu. Když ale došlo na stanovený čas, změnil se status na BRK a AI data na 000&000. Nu, zkusil jsem vyměnit lokomotivu a hle, ono se to rozjelo. Podivné na tom je, že vyměněné rj_162-119 a rj_162-112 mají navlas stejný eng (s výjimkou názvu a směrování na model, resp. texturu pochopitelně). Stejný postup jsem opakoval u jiné chybné soupravy - se stejným výsledkem. Takže Davis je asi mimo podezření - směrování vagónů na Davis koefy v common.wag jsem při tomhle pokusu neměnil - stejně jako obsah engu.
Možná je to nesmysl, ale není možné, že po nějaké aktualizaci se programu přestaly líbit některé modely a nepovažuje je za mašiny - a reaguje takhle? Pravda, ve starších aktivitách mi celkem bez problémů tu a tam jely i AI soupravy bez mašiny, respektive s chybějící loko v trainsetu - ale přesto, není to možné? Tím by se vysvětlil problém se zaseknutými soupravami a zbýval by "jenom" problém s výhybkou a návěstidlem.
Budu testovat tuhle hypotézu tím, že u všech souprav, které budou mít stejnou diagnostiku jako výše, vyměním loko. A podám zprávu.
Každopádně díky za dosavadní supervizi, Tvé poznámky mě přivedly na řadu způsobů, jak a co dalšího otestovat, které mě samotného nenapadly.

Zdravím.
Celý zakopaný pes bude zřejmě v "Servis2". Než v tom bude dál Icik laborovat, kouknul bych nejprve, jaký servis je použit. Jestli "Servis2", špatně. Je třeba vyměnit za "Servis2JK". Starý servis2 z TBP se v OR nechoval moc korektně a dělala se na něm úprava.
Taktéž zdravím.
Servis tam není žádný, aspoň pokud máš na mysli trať před zaseknutou soupravou. (Nejbližší Servis je až někde v České Třebové.) Je pravda, že v některých aktivitách dělá binec, ale vesměs jenom mně jako hráči. Takže jsem ho v několika aktivitách musel prostě vymazat a čekání si dělat sám :-)

Ale narovinu. Ono aktivity z MSTS, jsou struktuálně stavěny úplně odlišně. Všechen AI, je řazen jak "fronta na pivo" a ladit na takovou aktivitu ORCZ... no nevím. V ORCZ, ale i OR, se servis2 používá pouze jako nouzovka, když chybí návěstidlo, nebo je nelinkované a potřebuji, aby ním vlak projel. Jinak se celá AI doprava dělá úplně, ale úplně jinak. 98% všeho, co je třeba někde "podržet" se řeší přes kód WP 3XXxx. A je toho mnohem více. Servis2, se prakgicky nepoužívá, jen vyjmečně. Napsáno výš. Proto má každá aktivita pro ORCZ napsáno nekompatibilní s MSTS, dokonce i OR. Naopek je tomu stejně. Samozřejmě může být vyjímka, kdy lze aktivitu z OR, projet. Menší pravděpodobnost projetí bude aktivita z MSTS. Avšak uzpůsobovat ORCZ, aby jely aktivity pro MSTS, je dle mne nesmysl. A pro mne i celý mód MSTS v ORCZ, je zavádějící. Ten, jak psal Icik není vždy spolehlivý a může u některých aktivit končit pattem. Sám jsem zkoušel pár starých aktivit a stejně jsem musel do nich hrábnout. Takž vlastně vznikly aktivity pro mód ORCZ. :) Ono stačí jakýkoliv zásah do AI dopravy. A MSTS AI doprava může zkolabovat. Tam to muselo sedět na vteřiny. Stačí, aby se byť jedna souprava zpozdila třeba o 5 sekund a je ptoblém.
Jistě, tohle všechno je bez debat. Byl bych poslední, kdo to bude chtít zpochybňovat. A není opravdu třeba to zmiňovat, protože ten zakopaný pes štěká hlavně o tom, že empiricky ty aktivity chodily a šly dojet (jakkoliv třeba s nedokonalostmi) - a najednou to nejde.

V každém případě díky za nápad.

Ahoj.
Udělat si vlastní aktivitu, to je pro mě trochu vyšší dívčí, to jsem ještě nezkoušel. Pokud jsi to myslel takhle. Ale zkusil jsem něco jiného: Dal jsem soupravu do jiné aktivity tak, aby se hned na začátku rozjížděla. Ve svém původním consistu nefungovala. Ve sloupci AI data nejprve svítil odjezd soupravy podle jízdního řádu. Když ale došlo na stanovený čas, změnil se status na BRK a AI data na 000&000. Nu, zkusil jsem vyměnit lokomotivu a hle, ono se to rozjelo. Podivné na tom je, že vyměněné rj_162-119 a rj_162-112 mají navlas stejný eng (s výjimkou názvu a směrování na model, resp. texturu pochopitelně). Stejný postup jsem opakoval u jiné chybné soupravy - se stejným výsledkem. Takže Davis je asi mimo podezření - směrování vagónů na Davis koefy v common.wag jsem při tomhle pokusu neměnil - stejně jako obsah engu.
Možná je to nesmysl, ale není možné, že po nějaké aktualizaci se programu přestaly líbit některé modely a nepovažuje je za mašiny - a reaguje takhle? Pravda, ve starších aktivitách mi celkem bez problémů tu a tam jely i AI soupravy bez mašiny, respektive s chybějící loko v trainsetu - ale přesto, není to možné? Tím by se vysvětlil problém se zaseknutými soupravami a zbýval by "jenom" problém s výhybkou a návěstidlem.
Budu testovat tuhle hypotézu tím, že u všech souprav, které budou mít stejnou diagnostiku jako výše, vyměním loko. A podám zprávu.
Každopádně díky za dosavadní supervizi, Tvé poznámky mě přivedly na řadu způsobů, jak a co dalšího otestovat, které mě samotného nenapadly.
Zkus to ještě teď po update. Něco mě napadlo. Použij původní consist s původní loko v té pomocné aktivitě, kde se hned má rozjíždět.

Luky, četl jsi mojí soukromou zprávu, kde je tuším vysvětleno i rozdílné klapání s "rajčákem" na 15x a 350? :D Každá řada má v reálu své odlišnosti, stejně jako v simulátoru. Stačí u 15x dát 2xA/D a držet. Rajčák přejde přes 0 do jízdní, nebo brzdové části. Naopak je to dobré v tom, že to obsluhu nutí trochu přemýšlet - protože v reálu je přechod do brzdného schématu bez vyčkání na rozpojení jízdního shématu, zakázaná manipulace (mimo případy nebezpečí). Takhle to donutí člověka rozmyslet si, co vlastně tím rajčákem chce udělat.

A to jsou virtuální stroje ještě lehce zjednodušené - přechody nastávají ihned s přeložením rajčáku do požadované polohy. V reálu zůstává brzdné schéma zapojené i po přeložení jízdní páky do 0, zatímco v simu tam mašina brzdné schéma vyřadí (zhasíná "-" na ukazateli stupňů), pro přechod do jízdy je tedy potřeba přeložit páku do jízdy, ale ještě počkat, než se obvod přepojí.

A další věc - na řadě 15x nastává přeložením levé-směrové páky do polohy 0, okamžitý bum HV. Tady to implementováno nemáme a ani jsem s tím nebuzeroval, protože je strašně snadné omylem a rychlými prsty si znepříjemnit cestu spíše klávesnicí, než rajčákem.:D Jednodušší už to tedy být nemůže a skoky fungují taky, akorát se musí počkat na proudy, jako u 350 a potom dvojí stisk D a podržet.

Jak jsem si myslel, v engu není nejspíš definován jeden ze tří typů lokomotivy a proto mu simulátor nepřiřadil rozjezdový výkon.
Ahoj, tak na tohle mi nedá se nezeptat. Mtslíš jako typ Diesel, Elektric a Steam? Tuhle absenci by totiž neměl kousnout ani AE MSTS. To je hodně špatně, pokud je to jak myslím.

Ahoj, tak na tohle mi nedá se nezeptat. Mtslíš jako typ Diesel, Elektric a Steam? Tuhle absenci by totiž neměl kousnout ani AE MSTS. To je hodně špatně, pokud je to jak myslím.
Ano, vlastně jsou s Control typem čtyři. Už jsem to upravil, aby bral i vlak bez hnací jednotky. Tohle mi při testu nedošlo.

Jdnže vlak bez hnací jednotky by se pohnout neměl. I Activity Editor MSTS ti, když nedáš před vagón hnací vozidlo (proto se před odstavené vozy dává servis1), napíše, že "souprava nebude schopna pohybu". A třeba ten srvis1 má v engu "Typ Diesel". To je spíš zmršený nějaký eng, nebo dodrbaná aktivita se špatnými consist.

Ano, je tam nějaký problém, možná pravidelná údržba. Ošetřil jsem to na info zprávu.

Back
Nahoře