CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Jo, ale po té aktualizaci se ORCZ absolutně sekne a pomůže jen zavření přes správce úloh, to Esc vůbec nezabere a nedostaneš se nikam. :)
celk pad.jpg

Ano, vlastně jsou s Control typem čtyři. Už jsem to upravil, aby bral i vlak bez hnací jednotky. Tohle mi při testu nedošlo.
Já už nechci moc zabrušovat, jen poznamenám, že co jsem se díval, tak inkriminované mašiny měly v engu vesměs směrování na common.inc a common.eng a tam je v příslušném souboru typ loko definován správně (v daném případě Electric). Ledaže by byla nějaká chyba v syntaxi.
Ale buď jak buď, zdá se, že řešení zabralo a teď to funguje. Dvě krátké aktivity už jsem vyzkoušel, na ty tři řečené problémové musím mít víc času. Možná zítra. (Práce strašně překáží hraní :D ) Kdyžtak dám vědět jako zpětnou vazbu.

Díky všem, kdo reagovali na mé S.O.S., kromě Icika i Danovi J. nebo alcaponovi.

Iciku, klobouk dolů za ty rychlé aktualizace! Jsi machr!

Udělal jsem to ještě jinak. ;)
Jo, teďka jsem si všiml, že se chybové okno pro aktualizaci databáze MIRELu změnilo. Ale spíš by mě zajímalo, proč ty servery nefungují? Doufám, že se servery s databází MIRELu nestali obětí DDoS útoku. :eek:

Ahoj.
V IDSC 742 mi dole lítá řádek o brzdě EDB, přitom jedu posun. Co to je? To problikávání je celkem dost rušivé.
742.jpg

Tak ona tam fakt nějak skočila, pak nechápu, co dělám blbě, s tou loko mám odježděno a oživovl jsem ji snad 100x.

Tak reset aktivity, zase asi dvě minuty nic a hop, řádek tam lítá znovu a průběžná nefunguje. Na nic nešahám, vše zprovozněno i radiostanice. :(

Tak jsem pro jistotu aktualizoval znova balík 742jek a už to nedělá, asi jsem pozapoměl stáhnout znovu. Ale aktivitu jsem jen nahrál z pozice s už oživenou 742.

Ahoj.
Tak nevím, aktualizoval jsem Kocoury a vše jelo, někde za Suhdolem mi najedmou Kocour úplně spadnul z výkonu "mrtvola" a konec. Jízda na předposl. stupeň, zima. Takže nechápu, co se děje.
742.jpg

Ahoj.
@nebulus Ale z čeho pokels tlaku?! Jedu a brzdu mám furt stejně už z Ostravy? Tak PROČ?! Kompresor by měl dofoukávat automaticky. Vůbec netuším příčinu?

Chlapi a další věc, co jste s tím balíkem 742 dělali? Zvuky jsou úplně v ři... Teď si připadám, že řídím stíhačku a ne Kocoura. Přitom ty 742 jely jak pila. Jel jsem s ním tuhle aktivitu několikrát, ale teď fakt nevím. :(

Ale z čeho pokels tlaku?! Jedu a brzdu mám furt stejně už z Ostravy? Tak PROČ?! Kompresor by měl dofoukávat automaticky. Vůbec netuším příčinu?
Dělal si vůbec zkoušku těsnosti??? Ty si vesele jedeš na Závěr a vůbec ti to očividně nevadí. Třeba tam máš netěsný vůz. Fouká ti to z trubek a sereš na to. :)

PS: Ten zvuk TM je dost nelibí a nechápu, jak se to mohlo pustit ven. Holt není vše v našich silách pečlivě otestovat ze všech úhlů pohledu. :rolleyes:

Dělal jsem v Istravě zkoušku brzdy. Můžeš mi prosím poradit, jak ovlivním těsnost potrubí? Tu brzdu v závěru mám na videu po povolení, občas se mi stalo, že jsem omylem hodil švih, tak taková pojistka, kdybych drbnul o polohu nahoru. :-) ale těsnost potrubí fakt nevím, jak ošéfovat a v aktivitě pokud to bude zdržení, jako náhodná funkce = problém.

Protože ustavičně dáváš brzdič do Neutrálu (ve hře Závěru), namísto do Jízdy. Jde přitom o nebezpečnou věc, právě z důvodu, že v důsledku přirozených netěsností přicházíš o tlak v brzdovém potrubí, aniž by vlivem takto pomalého poklesu rozvaděče zapůsobily, a tím v důsledku přicházíš i o tlak v rozvodových vzduchojemech. Pokud bys v extrémním případě nechal potrubí vyčerpat až takřka do nuly, absolutně nemáš jak soupravu zabrzdit – leda brzdu otevřít, nechat prostory brzdy znovu naplnit, což je na několik minut, a zabrzdit poté... Rozvaděče DAKO musí mít navíc pro garanci správné funkce v rozvodových vzduchojemech alespoň 4 bar.
Budu se opakovat, ale poloha Neutrál se správně používá jen při zkoušce těsnosti, za jízdy v žádném případě.

Brzdím, jak jsi mi psal, ale netušil jsem, že vadí, když ji hodím do závěru po odbrždění. Dělal jsem to jako pojistku, kvůli švihu a skleróze při změně stanoviště. Takže dobře a budu pamatovat, vżdy musí být v poloze jízda.

Back
Nahoře