CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Mají to tendenci dělat i motoráky, páry, ale ne až takhle, tohle je totální extrém. Nevím jak to je v OR, ale v MSTS to kdysi dělala špatná zvuková akcelerace a byla na to nějaká finta, kterou už nevím. Štve mě to o to víc, když mám grafiku super, profi zvukovku a zvuk dělá tenhle hnus. Nechci vypadat jako prudič, je mi jasné, že to není prdel programovat a řešit tyhle průšvihy, ale ta jízda s tou 742 a zvuky, normálně odpuzuje. A to mám aktivitu osobáku na 310 a tuhle, co chci teď vydat, jsem jel taky x krát. Úplně mně to zděsilo, co se děje. Ale ty zvuky předtím jely normálně, v rámci možností, pominu li zeslabování určitých frakcí, což dělá už základní OR běžně, taky nechápu proč.

Ahojte, vím, že teď rozjedu debatu o tom, jaký jsem velký lobotom, ale mám nainstalované openrails, a stáhl jsem si verzi CS/SK a chtěl bych se zeptat, jestli ty tratě co mám nainstalované, jestli mi to nebude dělat bordel s originálním OR, a jestli mohu poprosit jak to funguje?
Předem díky za odpověď
lukas8810

Tohle se dalo odchytat přes nadstavbu správce zvuku - např. Realtek to měl takto:
Win10.17a Správce zvuku Realtek.jpg
- zrušit zatržítko u Ekvalizace hlasitosti. Jiné správcovské programy tam určitě budou mít podobnou funkci, protože tento už v prostředí Win-11 není podporován. Je třeba si projít konkrétní soft na PC.

Nebulus chtěl samo houkající AI přes nechráněné přejezdy, tak jsem si sedl a začal přemýšlet.

V update je první verze, kde nechráněný přejezd se dá nadefinovat pomocí čísla 1 do hodnoty "Crash probability" v MSTS editoru nebo TSRE5.
AI si potom samo určí v jaké vzdálenosti začne upozorňovat, počet zvuk. znamení a typ zvuk. znamení (houkačka nebo píšťala, může si zvolit i kombinaci). Také jsem napsal hlídací rutinu pro hráče a pokud hráč nedá odpovídající zvuk. znamení, bude jen informován dole v liště hláškou. Nebudu tak zlý, aby třikrát a dost. :)

1.jpg

Vennay, promiň, ale já nebudu kvůli jedné hře přenastavovat zvukovku, jako v MSTS. Navíc, jedu přes profi zvukárnu (studio) a používám profi sluchátka, kde jde slyšet fakt vše. Brejlovci 750 jedou OK, tohle není problém na mém PC.. Problém zvuků se musí vyřešit v simulátoru. Jinak můžem za chvíli hledat dalších 50 podpůrných programů a úprav, jak tomu bylo v MSTS, tohle fakt nechci. :)

Ahoj Iciku.
Zde obrázek, jak jsem psal SZ.
Nevím proč, ale pára mně zůstala stát před tímto návěstidlem. Vždy projea. Má najet na vozy s požádáním proti stůj. Samozřejmě AI. A jak jsem psal, vše fungovalo do update AI. A teď je otázka, jestli se nezpomalil nějaký vlak, který by ji blokoval. Ale nic mne nenapadá, poněvač po té koleji jedu ve velkým rozsahu jen já.
475-1.jpg

Dane, dělej jak umíš. Potom se ale nediv přeletu stíhací letky. :D
Tak když jiné zvuky fungovaly a fungovaly i ty 742? Tak nevím, proč mám u hry přenastavovat zvukárnu, To je celkem podivné ne? Pak budu natáčet a bude to v hajzlu. Vše standart a vše by mělo jet "narovno", tohle je pravidlo zvukařiny. To se na mne nezlob o tomhle něco vím.

Tak sám jsi psal o hlášení problémů s AI. Tak sorry no. :-) Nemohu fakt za to, že to skočilo o stránku zpět. :-)

Nebulus chtěl samo houkající AI přes nechráněné přejezdy, tak jsem si sedl a začal přemýšlet.

V update je první verze, kde nechráněný přejezd se dá nadefinovat pomocí čísla 1 do hodnoty "Crash probability" v MSTS editoru nebo TSRE5.
AI si potom samo určí v jaké vzdálenosti začne upozorňovat, počet zvuk. znamení a typ zvuk. znamení (houkačka nebo píšťala, může si zvolit i kombinaci). Také jsem napsal hlídací rutinu pro hráče a pokud hráč nedá odpovídající zvuk. znamení, bude jen informován dole v liště hláškou. Nebudu tak zlý, aby třikrát a dost. :)

Zobrazit přílohu 41362
AI vlaky húkajú , ale varovnú hlášku pre hráča som nezaznamenal.

Rozšířil jsem hodnoty pro nechráněný přejezd, kdy při hodnotě 1 AI dá jen lehkou výstrahu (vhodné pro místa, kde jsou pískáčky doplněné o neviditelné přejezdy a v reálu se tam jen málo píská) a při hodnotě 2 výstraha bude intenzivnější, která je vhodná pro nechráněné přejezdy.
Nyní na trati BP už budete slyšet AI blížící se k nechráněnému přejzdu a také VY budete muset dávat výstrahu. :)

Poprosil bych ostatní autory tratí, aby toto nastavení nechráněných přejezdů aktivovali ve svých tratí také. Je to příjemné spestření. ;)

Ještě jedno info - na přejezdu s hodnotou 2 musíte dávat opakovanou návěst minimálně 2x, jinak dostanete výstrahu a k prémiím 500 dolů. :)

Ahoj.
@nebulus Ale z čeho pokels tlaku?! Jedu a brzdu mám furt stejně už z Ostravy? Tak PROČ?! Kompresor by měl dofoukávat automaticky. Vůbec netuším příčinu?

Chlapi a další věc, co jste s tím balíkem 742 dělali? Zvuky jsou úplně v ři... Teď si připadám, že řídím stíhačku a ne Kocoura. Přitom ty 742 jely jak pila. Jel jsem s ním tuhle aktivitu několikrát, ale teď fakt nevím. :(

Ten zvuk tryskáče je způsobený přepnutím externího pohledu do kabiny. Chvíli trvá, než se to srovná. Ale nakonec se to srovná. Používáme totiž samostatný zvuk trakčáku pro každou nápravu a ta má v EP fyzice každá jinou rychlost. Zatím netušíme, jak to řešit.

Jasně, ale u toho kocoura se to srovnat moc nechce. U 750 s tím potíže nemám. Tak snad se to do budoucna podaří vyřešit.

Zkusil jsem poladit AI, co se týče dobrždění těsně před zastavením, aby to nebylo tak nereálně okamžité jako o zeď.
Moc se s tím nedá čarovat kvůli prodlužování dráhy, na které AI úplně zastaví. Tak jsem docílil celkem dobrého výsledku a z testů vyplynulo prodloužení jen o 1 m. To by snad nemělo narušovat žádné aktivity.

Ale raději to hlavně ty Dane prubni. Díky

Back
Nahoře