CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Já jsem Danovi vděčný za jeho připomínkování, jen by někdy ty jeho první výstřely nemusely být ve veřejném vlákně. Jen chci, aby si přenastavil filtr myšlenek a trochu zpomalil a více kontroloval své zadání.
Jj chápu, ale to jsem celý já. Už znamení střelce, o lecčem vypovídá... :-)

Ale klidně se na to můžu vys..t a dělejte si jak myslíte. Třeba vám takový Macis, co to hned lajkuje naservíruje spousty nových aktivit pro ORCZ. Zrovna od něj jsem zde zaznamenal nejvíc veřejné tvorby.
Dane. Nemusíte se hned rozčilovat a osočovat druhé, že tomu dají like. V textu nepíšu jen o Vás a o Vašem psaní. Zmíněný mohl dát like za to, že mu instalačka zjednodušila práci. Icik ví proč tomu dal zelenou. Ale chápu, že ne každý porozumí psanému textu nebo si z toho vytáhne jen to, co právě chce. Pár Vašich aktivit jsem hrál a musím uznat, že jsou více než povedené. Mělo to spíše být myšleno úplně jinak, ale to je jedno. Přeji Vám klidnou mysl a hezký den.

Iciku prosím Vás, i když už jsem to tady psal 2 x a moc se tomu nevěřilo, tak jsem v trati BP opět z Prahy Libně se zastávkou ve stanici Praha hl.n. a Praha Vršovice uvařil řadu 750.7 ještě dřív, než jsem dojel do stanice Praha Hostivař. Zátěž 412,5 tuny (bez hmotnosti lokomotivy řady 750.7). Jel jsem na max. 84 % výkonu, viz. obrázky, počasí léto, jasno, zapnuta klimatizace vlaku. 2 obrázky jsou z důvodu, aby bylo vidět, jak rychle teplota vody a oleje stoupá. Na druhém obrázku jsou zhruba hodnoty, kdy vyběhla hláška, že je motor poškozen.
JJ, o tomhle víme, čekám až náš ladič bude moci provést testy a optimalizovat chlazení motoru. Tu adhezi také prozkoumá.

Dobrý deň neviete my poradit keď zapnem OR CZ/SK tak na random miesto my spadne hra a ukaže čierna obrazovka a musím všetko začať odznova? Nevie niekto chybu?

Zdravím,rád by som sa spýtal,či by sa nedala v kode nejako vyriešiť situácia,keď pri definovanom zastavení v stanici v jízdním řádu chcem,aby AI vlak zastavil na mnou určenom mieste v bode čakania na pathe,ktoré by sa považovalo i za zastavenie v stanici a vlak otvori dvere pre výstup,pretože teraz to funguje tak,že pri definovanom zastavení vlaku v jízdním řádu a definovanej pozícii bodu čakania na pathe(v mojom prípade rozpojenia a obehu súpravy) , vlak zastaví v strede peronu,otvorí dvere,vyloží cestujúcich,potom ich zavrie,rozbehne sa k tomu bodu rozpojenia na konci peronu,preto,lebo chcem,aby vozy po odpojení zostali na konci peronu a tam zastaví a rozpojí sa.Pripomínam,že tú aktivitu robím v TRSE8,takže neviem,či táto situácia sa dá nejako vyriešiť v AE MSTS.Pretože sa mi to zdá prinajmenšom trochu neprirodzené,samozrejme,uvedomujem si,že len kvoli tejto mojej špecifickej situácii asi nebudete nič meniť v kode,len zistujem,aké by boli možnosti pre tento prípad.Ďakujem za odpoveď.

Tak řešilo se to servisem4, ale za předpokladu, že dozadu se nic nepřipojí. Musí se odpojit na konci peronu?

Tak řešilo se to servisem4, ale za předpokladu, že dozadu se nic nepřipojí. Musí se odpojit na konci peronu
No loko obehne súpravu,pripojí sa na koniec súpravy a vyčkáva,ale táto stanica má niektoré perony vľavo,takže ta súprava po odpojení loko musí byť na začiatku peronu bližšie k stanici,aby cestujúci nemuseli tolko šlapat :D tak je to i v realite na tejto konkrétnej stanici ,výsledok má byť ako na tomto videu od Perinaxxa,že vlak dojde na koniec peronu,otvorí dvere pre výstup a zároveň začne úkony pre rozpojenie a obeh.Ale ako píšem,je to špecifický prípad a len by ma zaujímalo,či by to nešlo nejak urobiť v kode. No a cieľom tohto mojho snaženia by malo byť to,že ORCZSK bude ignorovať definované zastavenie vlaku v jízdním řádě,ale vlak zastaví až v bode čakania na konci peronu :)

Video z reality tu

Aha, tak to netuším jak, nebo vím, ale je to složitější a nevím zdy by to dopadlo. S4 použít, s tím, že pak s1 odpojí ty S4ky a s nima zmizne, ale tohle jsem nikdy nezkoušel. Pokud, ale máš vagony, kde se neotvíraj dveře, tak bych to neřešil, rovnou na konec.

Aha, tak to netuším jak, nebo vím, ale je to složitější a nevím zdy by to dopadlo. S4 použít, s tím, že pak s1 odpojí ty S4ky a s nima zmizne, ale tohle jsem nikdy nezkoušel. Pokud, ale máš vagony, kde se neotvíraj dveře, tak bych to neřešil, rovnou na konec.
V pohode.ja práve používam vozne s otváraním dverí,konkrétne Bdteer,tak len som sondoval nejaké riešenia,ale asi ponechám AI vlak bez definície zastavenia ,nech dojde na koniec k tomu bodu.... Díky za odpovede.

Ahoj. Jde to, je to pakárna a právě o tohle mi šlo. Nedáváš WP s blokem, ale s kódem 4XXxx. Ten musíš vychytat tak aby souprava zastavila, vyložila lidi a mašina se pak odhákla a za něj dáš bod 3XXxx, jak dlouho chceš AI podržet. Bohužel musí zastavit uprostřed perónu. Tohle jsem se právě taky Icika ptal, zda by nešlo upravit. V TT to prý funguje. Stejně jako hráč, když donutím AI zastavit kdekoliv mezi těma čarama, aby zabral nástup. Takže příklad, chtěl bych AI zatavit v 1. polovině perónu před přechodem, tak bych před přechod dal WP 3XXxx a AI vlak by na něm zastavil, jako obvykle, ale zabral by nástup a Jízdní řád. Teď na tom bodě zastavíca po vypršení času popjede doprostřed a otevře dveře. Pokud by se tohle povedlo, odpadly by ty debilní servisy4, které ruší světla u AI a navíc by se zjednoduchšil objezd. Za WP 3XXxx by se dal WP 4XXxx, po vypršení trojky by AI odvěsil a pak objel. Tohle by AI vlaky osobní přepravy fakt pitřebovaly.

Tohle vůbec není pravda. S Icikem se vychytalo tolik chyb, co jsem hlásil a chování AI mám zmáklé. Naopak se budete divit, kolik tvůrců aktivit mně píše, ať oslovím Icika, poněvač právě pro tyhle řeči sem nechtějí psát připomínky. Pokud někde není uvedeno moje jméno, neznamená, že nejsem aktivní ve věcech, o kterých sr zde nepíše. Žádný ORCZ Dan J. fakt nepotřebuju a jen se snažím, aby se prostě nerozpadla funkčnodt. A vytvářet nějaký kód, vy jdte asi mimo? Aktivity mudí chodit na defult verzi z webu.

Ale klidně se na to můžu vys..t a dělejte si jak myslíte. Třeba vám takový Macis, co to hned lajkuje naservíruje spousty nových aktivit pro ORCZ. Zrovna od něj jsem zde zaznamenal nejvíc veřejné tvorby.
Dobrý večer všem, Dane, mám pocit že jsme ve svobodné zemi, a já si zde mohu lajkovat co mohu, stejně tak jako vy... A jen tak propo, souhlasím s tím co @W302 napsal, sleduji to tu už zde také nějakou dobu, beru v potaz to, že chcete hráčům svých aktivit udělat nejlepší požitek z jízdy, sám jsem detailista, ale Icik má pravdu, každý den se tu zahazují dotazy od jiných členů, mimo jiné i odemne jen tím, že 10x denně napíšete něco do vlákna, a třeba potom nakonec zjistíte, že jste někde udělal chybu. Nic proti Vám nemám, jste super tvůrce, máte hezky zpracované aktivity, jsme vám za to vděční, ale někdy to opravdu už nejen mě vadí. A co se týče veřejné tvorby, pokud vím, mohou tu psát a lajkovat i ti, co do veřejné tvorby netvoří, spíš si upravuju věci já sám pro sebe, protože vím, že to co dělám, moc nemá smysl a jsou to drobnosti. Za mne asi vše, všem členům hezký zbytek neděle, a úspěšný start v novém týdnu. F.M.

P.S. Jen ještě jedna otázka na @Dan J. , když teď tvoříte aktivitu, kde mimo mnoho dalších strojů jedete i s Hrbaticí řady 130, vám nevadí ty divné zvuky trakčních motorů při brzdění a výběhu? Připomínkoval jsem to tady už dvakrát, naposledy 2 týdny zpet u příspěvku #97....

Je mi jasné, že tady tvůrci nemohou být pořád, přeci jen jsme pořád lidé, máme rodiny, a zájmy, práci, ale celkem mne udivuje že u 130ek jsem si toho všimnul jen já.

Hele, nedávno se to probíralo v jiném vlákně, ono to chuti do práce na vydávání neořidá, ale nic, zakopejme nesváry. Jaké blbé zvuky? Třeba 130 mi jede úplně cajk. Začaly mně zlobit Kocouři 742. Jak jsem popisoval. Já mám obavy, že to bude comp od compu a každému z těch zvuků bude blbnout něco jiného. Nebulus, taky psal, že mu zlobí některé zvuky, co zas jely u mně v pohodě. Fakt nevím, co tohle v ORCZ způsobuje.

Jinak proč, klidně vydej i zcela jednoduchou véc, každý začínal. Pokud si nebudeš s něčím vědět rady, klidně mi písni. Rád piradím, pomohu. Rád si zajedu aktivitu od někoho jiného. Třeba jízdu s Žabákem od Alcaponeho, si určitě ujít nenechám. Vůbec jsem netušil, že v ORCZ jede.

Hele, nedávno se to probíralo v jiném vlákně, ono to chuti do práce na vydávání neořidá, ale nic, zakopejme nesváry. Jaké blbé zvuky? Třeba 130 mi jede úplně cajk. Začaly mně zlobit Kocouři 742. Jak jsem popisoval. Já mám obavy, že to bude comp od compu a každému z těch zvuků bude blbnout něco jiného. Nebulus, taky psal, že mu zlobí některé zvuky, co zas jely u mně v pohodě. Fakt nevím, co tohle v ORCZ způsobuje.

Jinak proč, klidně vydej i zcela jednoduchou véc, každý začínal. Pokud si nebudeš s něčím vědět rady, klidně mi písni. Rád piradím, pomohu. Rád si zajedu aktivitu od někoho jiného. Třeba jízdu s Žabákem od Alcaponeho, si určitě ujít nenechám. Vůbec jsem netušil, že v ORCZ jede.
U 130ek je problém, že když člověk sjede z výkonu, pořád jdou slyšet TM jak kdyby byly v tahu, to samé když brzdím, 130ka pak zní, jak kdyby měla EDB, správně by měly být slyšet jen nápravové převodovky, chce se to trochu zaposlouchat při jízdě v OR, a porovnat to se zvukem z videí v reálu, ať už průjezd vlaku v čele se 130, nebo z kamery umístěné na stanovišti. Jinak co se týče těch 742, také mi to dělá, i u 754, tam ale méně.

A co se týče mých úprav, aktivity jsem zkoušel tak 2 roky zpět, úplně jednoduché v TSRE 5, teď se spíše věnuji detailům, protože za mne detail tvoří celek, posledně jsem si třeba pod rychloměr Mirel RM dodělával datum, jelikož v kabině na 131čce a 350ce datum pod časem nebyl, i když v reálu je. Nebo si třeba upravuji některé nedostatky na světlech. ¨Nebo si upravuju aktivity, respektive vozidla do nich, aby seděly dle dislokací a stavu vůči datu, do kterého je aktivita tvořena. Opravdu spíš blbosti. Ale mockrát Dane děkuji za ochotu, určitě se někdy ozvu...

čaute, viete niekto ako by som opravil hodnotu čas na hodnotu km/h ?

Přílohy

• rychlomer.jpg
    rychlomer.jpg
    31.5 KB · Zobrazeno: 0
čaute, viete niekto ako by som opravil hodnotu čas na hodnotu km/h ?
Zřejmě máš na lokomotivě, která má v engu napasované chování pro rychloměr tramex, kabinu s rychloměrem Metra. Dle readme kabiny si nastav v engu cvf. pro rychloměr tramex.

Zkrátka, přepiš si v engu lokomotivy místo tohoto:

CabView ( "../../common.cab/cab36x-cd/362cab-II.cvf" )

todle:

CabView ( "../../common.cab/cab36x-cd/362cab-I.cvf" )

Zřejmě máš na lokomotivě, která má v engu napasované chování pro rychloměr tramex, kabinu s rychloměrem Metra. Dle readme kabiny si nastav v engu cvf. pro rychloměr tramex.

Zkrátka, přepiš si v engu lokomotivy místo tohoto:

CabView ( "../../common.cab/cab36x-cd/362cab-II.cvf" )

todle:

CabView ( "../../common.cab/cab36x-cd/362cab-I.cvf" )
Ďakujem už to šlape ako má

Tohle by AI vlaky osobní přepravy fakt pitřebovaly.
Napsal jsem kód pro nový WP 49xxx a 59xxx. Pokud se vloží do cesty AI vlaku například WP 49020, vlak AI zastaví v nejbližší stanici 20 m za standardním bodem zastavení ve stanici. Pokud tam bude WP 59035, vlak AI zastaví 35 m před standardním bodem ve stanici.

Takhle si můžete nastavit metry jak chcete a AI vlak vám tak zastaví tam, kde potřebujete.

Back
Nahoře