CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
@Dodo. Tak jsem srovnával s videi z Youtube. Vzal jsem jako modelovou mašinku 362 ČD a při zvedání jsem naměřil 5,41 sekund. Při videu na reálné mašince jsem naměřil čas 3,32 sekund. Tudíž mám chybu někde já, nebo nejsem jediný ?
Ja som nameral 5sekúnd. Hovorím asi je to kus od kusu. Pretože taká 362 011 to má za 8 sekúnd a taká ZSSK 363 133 to bolo až 23 sekúnd takže buď rád za čas animácie aký je nastavený :) Isto to nebudem dávať na 3sekundy.

Ja som nameral 5sekúnd. Hovorím asi je to kus od kusu. Pretože taká 362 011 to má za 8 sekúnd a taká ZSSK 363 133 to bolo až 23 sekúnd takže buď rád za čas animácie aký je nastavený :) Isto to nebudem dávať na 3sekundy.
Dobrá, já jsem měřil z tohoto videa, a ještě ze dvou vlastních, vyšlo to vždy okolo 3 sekund.

video

Pro detailisty...
Hrál jsem si s animací pantografů na úrovni kódu a tohle se dá aplikovat pro každou elektriku.
Téda, ty smetáky se zvedají docela plynule. Dobrý jsou i ty detaily, jak se smeták pohupuje, když si sedne na drát, nebo jak si ten Peršan (podle čísla na boku je to Peršan) potichu odfoukne, když jde smeták dolů.
Popisovaná situace ale neodpovídá skutečným lokomotivám. Tam lze naprosto bez problémů zvedat oba sběrače najednou a to i na stejnosměrném systému, kdy se plní vzduchem nejen válce sběračů ale i válce na zvedacích pružinách sběračů, které způsobí zvýšený přítlak na trolej nutný k odběru asi 10x většího proudu, než na systému střídavém.
A to jsem si myslel, že je to prostě vlastnost pneumatických zdviží u smetáků Esa. :oops: No tak to teda vypadá, že na tenhle malý detail asi Icik a Dodo zapomněli. Ale co no? Jak už jsem řekl, když se u Esa nezvednou oba smetáky najednou rychle po sobě, ale s krátkým odstupem, tak to nijak nevadí.

Iciku, mohol by si sa prosím ešte pozrieť na počasie? Trať ŽSR 130 a mám pocit že tam najradšej prší z jasnej oblohy :)
Ošetřil jsem kód a pokud nastane nějaká anomálie počasí, měl by se sám z toho dostat. :) Popisek "Dynamické počasí" je už viditelný v diagnostice.

Téda, ty smetáky se zvedají docela plynule. Dobrý jsou i ty detaily, jak se smeták pohupuje, když si sedne na drát, nebo jak si ten Peršan (podle čísla na boku je to Peršan) potichu odfoukne, když jde smeták dolů.

A to jsem si myslel, že je to prostě vlastnost pneumatických zdviží u smetáků Esa. :oops: No tak to teda vypadá, že na tenhle malý detail asi Icik a Dodo zapomněli. Ale co no? Jak už jsem řekl, když se u Esa nezvednou oba smetáky najednou rychle po sobě, ale s krátkým odstupem, tak to nijak nevadí.
Zkus to teď po update 1.9.200. Razantně jsem ten průtok navýšil. Už to musí jít.

Zkus to teď po update 1.9.200. Razantně jsem ten průtok navýšil. Už to musí jít.
Tak to zabralo. Teď už můžu u Esa zvednout oba smetáky najednou rychle po sobě a HV drží.
A ja som kde napísal že je to tak dobre ako to je? Ja som sa len k tomu nevyjadril. Ale je úplne normálne že by si mal dať naraz oba zberače hore a nemalo by ti nič vypnúť myslím tým HV.
Ale to zas ne! Jen jsem se automaticky domníval, že jsi na ten detail spolu s Icikem zapomněl, ale vypadá to, že tohle nebyl ten případ. :oops: Teď už je to ale v cajku. Icik to dal do kupy a teď můžu u Esa ty smetáky zvednout oba najednou rychle po sobě a HV drží.
A beztak jsem fakt, že když u Esa zvednu oba smetáky najednou rychle po sobě, tak to "neudrží" HV zapnutý, bral jako vlastnost pneumatických zdviží smetáků u Esa, a moc to neřešil. Teprve MERIDIAN mi otevřel oči, a řekl mi, že tak to není. Přečti si jeho zprávu ve vlákně.

Tak to zabralo. Teď už můžu u Esa zvednout oba smetáky najednou rychle po sobě a HV drží.

Ale to zas ne! Jen jsem se automaticky domníval, že jsi na ten detail spolu s Icikem zapomněl, ale vypadá to, že tohle nebyl ten případ. :oops: Teď už je to ale v cajku. Icik to dal do kupy a teď můžu u Esa ty smetáky zvednout oba najednou rychle po sobě a HV drží.
A beztak jsem fakt, že když u Esa zvednu oba smetáky najednou rychle po sobě, tak to "neudrží" HV zapnutý, bral jako vlastnost pneumatických zdviží smetáků u Esa, a moc to neřešil. Teprve MERIDIAN mi otevřel oči, a řekl mi, že tak to není. Přečti si jeho zprávu ve vlákně.
O jaké přesně eso jde? Jsou určité pochybnosti... Spojení mezi hl.jímkou a tou pomocnou není příliš velkým průřezem a nějaký čas to trvá, než dorovná tlak na max. Naše laděná esa by ale měly zvládnout oba smetáky najednou. Kapacita by tam měla být.

O jaké přesně eso jde? Jsou určité pochybnosti... Spojení mezi hl.jímkou a tou pomocnou není příliš velkým průřezem a nějaký čas to trvá, než dorovná tlak na max. Naše laděná esa by ale měly zvládnout oba smetáky najednou. Kapacita by tam měla být.
Elektriky, se kterými jezdím, jsou všechny stažené z MSTS RW stránek z X6X packu, který mám aktuální, takže jsou sladěné. Konkrétní kus, který jsem použil k testům tvých oprav, a na kterém jsem odhalil ten problém s pomocnou jímkou, je Eso 362 161-2 a to mám právě z toho X6X packu

Ahoj, po save a load, ORCZ při vicěro průjezdy stanicemi opět sčítá cestující... Já se zmrcnu a oni se nevejdou do vozu a navíc naruší jř... :)
paxi.jpg

Křížany pila 12 paxů
Matějov 7 paxů a on nasčítal všechny 4 průjezdy a hodí jich 28.

Tohle je po přeuložení ORCZ, když se neuloží a nenahraje, vše sedí.

Doplním, když se uloží a naharje stanici před zvratem, tak je vše OK. To znamená, pokud uložím a nahraju před zastavením Křížany Pila (v Křížanech zvrat), tak Ok. pokud ale nahraju za Křížany pila, kdy je předemnou zvratová stanice, ORCZ paxe vynásobí počtem, kolikrát následné stanice projíždím.

Hmmm, tak sice pár stanic, ale rozbílo to stanice zpět, za nádražím Nová lhota:
paxi2.jpg

Tohle totálně rozjebáví scénáře aktivit. Už to fungovalo a zas se to celé sere...
4 průjezdy stanicí a 4 násobek paxů a konec, leda, že by seděli na střeše jak v Indii... :)

Editor:
paxi3.jpg

To už je nějakou dobu. A hlavně, jedou s tebou tam i zpět.
Nejedou, to ti ukážu, až se stavíš na kafe. Neboli dej do stanice 10000 a připočti počet paxů. Pak ti neprolezou, to mám vychytané a vytestované na 100%. Jen teď v aktivitě je asi 5 zvratů a vystoupí všichni.

@Icik, potěšující je ta věc, ře i vyšší počet paxů co se namnožil, vystoupí. Ale proč se kurnik po load namnoží.... :-) Asi tím, že přichází jaro a láska kvete v každém věku.... :)

No to mě podrž! Hurvajz táhne nákladní vagóny? No mám dojem, že pan Spejbl bude pěkně prskat, až se tohle dozví. :D
Tak to by jsi se velmi divil, spamuješ blbost. Tohle nebyla žádná mimiřádnost ani výmysl. Úplně běžně na smíšených vlacích 2 až 3 vozy lehké konstrukce. Vždyť je to Tatra a tá nezná bratra. :-)

Back
Nahoře